Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po kompletní 1. sérii: Seriál mě navnadil prvními díly, které mají vtip, napětí a Sly v hlavní roli září, tryská z něj neuvěřitelné charisma. Byl jsem rád, že na stará kolena dostal roli v něčem, co vypadá jako inteligentní gangsterka. Bohužel, je zjevné, že Sheridan a spol. plánují tolik sezón, kolik divák snese. Takže po pár velmi slušných úvodních dílech sundají nohu z plynu a prostřední část série se propadne do utahaného šedivého průměru. Nápady (pokud nějaké mají) si scénáristé zřejmě šetří pro další série. Poslední dva díly se horko těžko vyšplhají zase aspoň ke snesitelnosti mírného nadprůměru, ale nejsou natolik skvělé, abych díky nim zapomněl na pachuť z prostředka série. Po první sezóně tak pro mě spíše zklamání, první díly byly neotřelé a velmi slušné, vytvořily u mě bohužel přehnané očekávání. Nejsem si jistý, jestli veškerá chuť pokračovat ve sledování ze mě nevyprchá, než se objeví druhá sezóna... Pokud tomu šanci ještě dám, tak asi jen kvůli Stallonemu, kvůli kvalitám seriálu to nebude. ()

Reklama

Kaluž

všechny recenze uživatele

Terence Winter, Taylor Sheridan a já to po šesté epizodě balím, bo tohle mi žánrově fakt moc nešmakuje. Ale rozumím tomu, i takoví krimi matadoři si potřebují občas odpočinout u něčeho ležérnějšího. Na mě je to až příliš uvolněná taškařice plná nelogických postupů. Sly je tam fajn… v rámci možností. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Séria__ Sylvester Stallone na staré kolená v úlohe mu ušitej na mieru a výrazne si ju vychutnáva. Jeho pästi opäť dostali ráz a dávajú dole každého, kto nabúra jeho mafiánsku charizmu. Prvý diel to doslova odpáli a valcuje hláškami či trefnými scénkami. Ďalšie diely trochu poľavia ale len trochu. Prevažne každý má nejaké dobré grády, či zápletku, fajn uletené postavy ktoré si človek obľúbi. Scenárista Taylor Sheridan zas trafil klinček po hlavičke, ide mu neskutočne karta.  /90%/ ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Jasně že je to Sheridanův nejslabší seriál, jasně že se to poctivýmu mafiánskýmu filmu moc neblíží, jasně že je to trochu naivní, Jenže když máte rádi Sylvestera, není moc co řešit. I v pokročilým věku si to dává levou zadní a toho gangstera se smyslem pro čest a spravedlnost mu žerete plnými doušky. Vzhledem ke stopáži jednotlivých epizod je to celkem jednohubka a díky ní je pro tuhle sérii pomalé tempo cizí pojem. Už teď se těším na pokračování. Jo... a výběr songů jako podkres pro 2 větší konflikty je z kategorie nadpozemských (to mi na nějakou dobu určitě uvízne v paměti). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama