Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě velice navnadil, pak to trochu polevilo až závěr se trochu rozjel. Pár skvělých hlášek, ale jinak tuctový seriál, uvidíme co přinese druhá řada. Dle jako vždy přestřelenému hodnocení jsem očekával od stárnoucího Stalloneho trochu víc. Místy dosti trpné, hluchá místa, dívat se na to dá už kvůli Sly, ale i bez hereckých hvězd jsou mnohem lepší.  Za týden nebudu vědět o čem to bylo , hned po shlédnutí pustím z hlavy. Zmizelo tolik motorkářů a policie to nevyšetřuje, byť to byli zločinci? Ve Flasbacku o 25 let Sly vůbec neomládl, naprosto stejný dědula jako v 75, atd. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Sly na stará kolena zraje jako víno. Role mafiána mu sedí jako prdel na hrnec. Ten věk by mu nikdo nehádal. Velice pobavilo, když měl sex s tou agentkou a řekl jí kolik mu je a ona že se to nesmí nikdo dozvědět. Dobře se dívá na to jak si zvyká na život venku a objevuje nové věci, které se za jeho pobyt ve vězení změnili. Jeho klidná až pohodová povaha, kdy jedná stále v pohodě dokud se ne naštve, ale tak je pořád napůl kliďas. Na druhou sérii se těším. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

So Stallonem je zábava, vylezie z lochu po štvrťstoročí, aby zistil, že v kaviarni dostane kávu iba do papierového pohárika a ani ju nedokáže zaplatiť v hotovosti. Jediné čo ho teší, že Rolling Stones sú stále na turné. Ani zmena doby mu nezabráni podmaniť si miestny zapadákov a miestnych obyvateľov, ktorí to dobrovoľne alebo nasilu potiahnu s ním celú prvú sériu. Scorsese si to medzi obľúbené mafiánske eposy asi nedá, ale ja ako fanúšik Stalloneho a žánru s tým problém nemám. Ak by som sa ho snažil nájsť, tak napíšem, že ma otravovali rekapitulácie po každej epizóde a deväťdielny obsah by si vystačil na jednom celovečernom páse. Ale veci sa majú inak, preto dúfam, že kráľ Tulsy nevyfasoval ďalších 25 rokov, aby sa mohol vrátiť aj v druhej sérii. Počkať, neprezradil som toho moc? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím asi zdaleka nejslabší Sheridanovka.. Asi proto, že do scénáře (což je to na čem Sheridanovky stojí) kafrá hromada jiných lidí a tak se to Taylorovo potenciálně kvalitní jádro rozmělňuje. Stallona mám rád, ale nejsem si úplně jistý tím jestli zde byl dobrou volbou. Moc z toho leze a vše a všechny okolo nechtěně tlačí do pozadí.. Má to pár krutopřísných momentů a postav které by se časem mohly hezky vykreslit.. Teď to ale vypadá spíš jako takové poměrně sympatické wannabe Sheridan. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Sheridan má obrovský talent napísať scenár plný nelogických a absolútne si odporujúcich vecí, ale tak, že divák sa nad nimi nestačí príliš zamýšľat. Našťastie. No a tento svoj talent spojil so Slyom a napísal mu na telo postavu, ktorá je skrz naskrz amorálna a pritom vzbudzuje sympatie. V dnešnom prevrátenom mediálnom svete, plnom hlúpej aktivistickej propagandy je totiž chlap, ktorý nekecá, jedná a pre drsne rozbitú držku nechodí príliš ďaleko asi rovnakou raritou ako tradičná rodina. Sheridan navyše udržal mieru propagandy na únosnej úrovni a hoci v poslednej časti už scenár riadne drhne, bavil som sa. Som celkom zvedavý na druhú sériu a bojím sa iba scenára, ktorý - ak uhne od pôvodného zámeru - by mohol celý tento sľubný projekt nakoniec potopiť. Za štyri "Paríže stredozápadu". (11.1.2023) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama