Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Aůůůůůůů, zase se musím opakovat a přiřadit tenhle film k oblíbené pohádce juniorů (synátorů) od bří Čapků Jak pejsek s kočičkou vařili dort... Samé príma ingredience (hrdina -geroj, atraktivní téma a prostředí, vilná děva, bohatý padouch (v americké produkci jak jinak než minimálně dekadentní Francouz) a takový výsledek??? Bleeeeeeeeeeeeeee, tfuj tajksl... K těm ingrediencím: mám jednu připomínku... Penelope tady předvádí velmi mdlý výkon, škoda využít tuto herečku jen jako dekoraci.... 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepodařená a ODFLÁKNUTÁ dobrodružná story, která nemá čím překvapit, s logickými dírami si nikdo příliš hlavu neláme. A i kdybych se v tom nerýpal, nedalo by mi řady věcí si nevšimnout. Nejenže tvůrci nevyužili atraktivního prostředí ku prospěchu snímku, ale absolutně jim schází tempo, humor a uvěřitelnost akčních sekvencí se rovná bodu mrazu. Namísto svižné akce mají vyšší ambice a zcela zbytečně nabalují moderní elementy jako chudoba, ekologie, nemoci atp. Vybělený široký úsměv McConaugheyho si sám říká o jednu pěstí do břicha, mezi herci to nejiskří, dialogy skřípou.. V tomto případě velkorysý nebudu!! 30%!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $68,671,925Tržby Celosvetovo $119,269,486 ║ Dosť nezáživné dobrodružstvo nesúce sa po celý čas v povrchnej úrovni čo nemá šancu zaujať a tobôž ponúknuť niečo čo by fakt stálo za to. O premrštenom a nevyužitom rozpočte škoda hovoriť. /40%/ ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ako študent ekológie som za globálne otepľovanie a znečisťovanie planéty. Nebyť toho moja kariéra by bola, alebo lepšie nebola. Tento jediný zvrátený dôvod je prečo nieje Sahara zaradená do odpadového hodnotenia. Tak či tak, pripravte sa na na plejádu absurdít počas trvania celého filmu. Pri čo i len minimálnom zamyslení sa nad scenárom sa koncepcia celého snímku rozpadne ako domček z karát. Fórky a niektoré scénky vám vyfrézujú pravotočivý závit do očí z neustáleho prevracania nad ich trápnosťou. A herci? Kategória ochotníkov ktorí môžu zaujať maximálne svojim vzhľadom. Pre ženské oči samozrejme nasadený McConaughey, ktorý by vlastne nemusel vôbec nič povedať a jeho herecký výkon by tím neutrpel a Penélope, ktorá otrčila zadok pri každej možnej príležitosti. Pri spätnom spomínaní vôbec rozmýšľam či na ňu bol aj iný záber. Čo ma odradilo od odpdu? Asi prostredie Nevermore! Toto nieje ani film na oddýchnutie, zasmiatie či dokonca sledovanie. Nebrať! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Náhodou, vynikající oddychovka. Obrovský rozpočet je znát z každého záběru, takže se jedná o skutečně velkou podívanou, i jako soudtrackového analfabeta mě zaujala Manselova hudba a pouštní atmosféra z obrazovky přímo praží. Příběh je taky docela zajímavej, pátrání v poušti po velký obrněný lodi, do toho naverbovaný nějaký to vyšší ekologicko-spasitelský poslání, no je to kýč, ale ujde to. Asi největším záporem tak zůstává vedle občas kreténskýho scénáře herecké obsazení. McCounaghey je sice sympaťák a Penélope roštěnka, ale tady byli, jako by tu nebyli, navíc mi dost srali.. Naopak zaujal Macy a Zahn. Jak říkám, Sahara je fakt slušnej relax a na takový žánr nelze mít velké nároky. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • I když jsou romány Cliva Cusslera o Dirku Pittovi celosvětově známými bestsellery, prodalo se jich okolo 100 milionů výtisků, doteď se jeho hrdina objevil na filmovém plátně pouze jednou. Konkrétně to bylo Vyzvednutí Titaniku z roku 1980. (imro)
  • Autor předlohy, Clive Cussler, se s filmaři soudil, protože se mu výsledný film nelíbil. Při tomto soudu musel být předložen kompletní výpis rozpočtu, (což není obvyklé) takže vyšlo najevo, že část rozpočtu padla například na úplatky vládám zemí, kde se natáčelo. (cariada)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama