Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natty Gannová (Meredith Salenger) je mladá dospívající dívka, která žije jen se svým otcem v Chicagu. Píše se rok 1935 a v době světové hospodářské krize je obtížné najít práci. A potíže s hledáním práce má i otec Natty. Avšak najednou se na něj usměje štěstí a získává práci v Seattlu. S Natty se bohužel nestihne rozloučit, a tak jí zanechá dopis a požádá svou známou, aby na Natty dohlédla, dokud si pro ní nepošle. Natty však má s touto opatrovnicí neshody, a tak uteče a sama se vydává na dlouhou cestu do Seattlu. Ovšem cestování zadarmo má svá rizika a cesta Natty se neobejde bez problémů. Naštěstí však dívka v průběhu cesty získá kamaráda a chráněnce, kterým není nikdo jiný nežli vlk, a ještě o něco později jí bude na cestě do Seattlu provázet také sympatický mladík Harry (John Cusack). A možná mezi nimi vznikne něco víc, než jen přátelství. Dlouhá a dobrodružná cesta z Chicaga do Seattlu právě začíná, račte nastupovat. (freddy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších rodinných filmov pre malých i veľkých s dobrodružnou cestovateľskou tématikou, aký som mal doposiaľ možnosť vidieť. Je vážne zarážajúce, že je tak málo hodnotený, zaslúžil by si väčšiu pozornosť. Malá Natty si diváka svojou bezprostrednou a dobrosrdečnou povahou okamžite získa, potom už nezostáva nič iné, len jej na tej jej dobrodružnej ceste plnej rôznych prekážok držať palce. A ten vlk... no ten bol od autorov výborný ťah. Len z málo snímkov sála taký úžasný, pozitívny pocit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto úžasný u nás málo známý a velice těžce sehnatelný film. Hrané Disneyovky mám velice rád, a obejde-li se navíc takový film bez zvláštních efektů, tak je to ještě lepší. Můj výsledný dojem z tohoto filmu navíc umocňuje fakt, že byl natočen v roce 1985, a já mám filmy z 80. let velice rád. A další, pro mě velice výrazné plus, je to, že v hlavní mužské roli tu hraje můj nejoblíbenější herec John Cusack, a jedná se o jeden z jeho prvních filmů, konkrétně v tomto filmu mu bylo pouhých 19 let, takže zde vlastně vystupuje ještě jako teenager. A nebudu zapírat, že tento film jsem naléhavě sháněl jen a pouze kvůli účasti Johna Cusacka. Ale musím uznat, že kromě dalšího výrazného zážitku z kvalitního hereckého výkonu Cusacka, se mi navíc dostalo úžasného zážitku v podobě celého filmu. Jedná se vlastně o něco jako road movie, akorát poněkud netypickou, možná lepší specifikace by byla dobrodružná dramatická road movie. Film je totiž o dívce, která se vydává na cestu za svým otcem z Chicaga do Seattlu, a přitom je zcela bez prostředků, takže cestuje celou dobu načerno. Později se k ní přidává vlk, který se stává jejím kamarádem a chráněncem. Jen tak pro zajímavost, toho vlka zde hraje pes jménem Jed, který si zahrál hlavní roli, Bílého Tesáka, ve filmu Bílý Tesák od Disneyho s Ethanem Hawkem v halvní roli. A ještě o něco později se k ní přidává mladík Harry v podání výše zmíněného Cusacka. Ale toto je opravdu zestručněný popis, ve filmu o dramatické situace není nouze a do poslední chvíle není jasné, jak to celé skončí. Hlavní hrdinku úžasným způsobem ztvárnila mně dosud neznámá herečka Meredith Salenger. Podala vynikající výkon a navíc byla jako dívka také docela sympatická. Dojem z filmu umocňuje její přátelství s vlkem, který byl opravdu roztomilý a po zhlédnutí tohoto filmu by ho chtěl za kamaráda opravdu každý. A o výkonu Johna Cusacka se snad ani nemá cenu bavit, svou roli zvládl na výbornou a byl, ostatně jako vždy, velice sympatický a milý. Tohle je prostě nenáročná Disneyovka, která potěší a dokáže zaujmout, ale zároveň dokáže diváky také napnout. Jen je škoda, že tento film je velice těžko dostupný, nevyšel u nás na DVD (a zřejmě ani na VHS, protože dabing vyrobila TV Nova v roce 1995) a TV Nova ho vysílala naposledy někdy v únoru 2001. Přesto doufám, že se třeba ještě někdy na nějaké TV stanici, nebo ještě lépe na DVD, u nás objeví. Za sebe uděluji pět hvězdiček, protože jsem byl nadšený. ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Nádherné cestovateľské dobrodružstvo odvážnej holčiny, ktorá sa vydáva hľadať svojho otca. Veľmi dojemný a napínavý príbeh, v ktorom okrem sympatickej dievčiny cestuje aj krásny vĺčko a šikovný fešáčisko. Cusack nám zase predviedol, že to s ústami vie a z jeho očí bolo na pár okamžikov cítiť aj rozpaky, čo bolo celkom milé. Celý film má výbornú atmosféru a je v ňom vela silných momentov, pre ktoré sa ho určite oplatí vidieť. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

U Disneyů omrkli Dickense a použili jeho častého námětu osudem pronásledované (skoro) siroty. Aniž by ale dokázali napodobit Dickensův vtip a talent pro vykreslení originálních charakterů. Takže zdrhající Natty na své cestě za otcem potkává samé nudné a tuctové figurky. A její cesta, lemovaná kouzelným podzimem, je spíš malebná než děsivá. Navíc bloudění přírodou je zbytečně protahované. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročná disneyovka s trochu iritujúcim nevychovaným dievčiskom, ktorá má ale dobre fungujúci dobrodružný príbeh a tempo, pri ktorom som sa nenudil. "Rozprávková" vsuvka o múdrom vlkovi bola síce cez hranicu, nechápem načo bola potrebná, ale tam aspoň možno pochváliť prácu so zvieratami. V jednej z vedľajších rolí sa objavil aj mladučký John Cusack, ktorého postava koketuje s pedofíliou. Na disneyovku veru nezvyklé. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama