Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (823)

Lima 

všechny recenze uživatele

Sonda do mozku jistého živočišného druhu z Wall Streetu, který se vyžívá v drahých společenských oblecích, zásadně značkových věcí, plácá na sebe všelijaké mentolové, hydratační a peelingové masky, pravidelně navštěvuje solárka, v okruhu svých přátel žvaní o ničem a vydává to za seriózní hlubokomyslé úvahy. Jeho měřítkem úspěšnosti je mj. vzhled jeho vizitky, kterou rád poměřuje se svými stejně postiženými kámoši a aby byl free a cool, chodí na párty šňupat koks. Ve skutečnosti je tak znuděný svojí citovou prázdotou, že se baví celkem "originálním" způsobem - zabíjí. Z těch myšlenkově prázdných kravaťáků je někdy člověku tak na blití, že ty vraždy v porovnání s nimi nejsou ještě tak zhnusující. A abych řekl pravdu, ty vraždy jsou na celém filmu to nejméně zajímavé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Několik hodnotitelů se zde rozčiluje nad tím, že vraždy v tomto snímku nemají smysl ani opodstatnění a jsou sem zakomponovány jen proto, aby se něco dělo. S tím absolutně nemohu souhlasit. Každá vražda zde byla vysvětlena, respektive to, co jí předcházelo. Když si prostě nějaký zrzavý retard z Buzuluku troufne mít lepší vizitku než mám já, tak svůj zvednutý adrenalin musím nějakým způsobem vyventilovat. Ještěže se po světě potulují bezďáci a kurvy. Tyto dvě skupiny jsou přímo vzorovým materiálem k likvidaci. Lidé mají různé koníčky, kterými utíkají z šedi a stereotypu vlastního zaměstnání. A čím se koníček od náplně práce odklání více, tím pro duševní zdraví člověka lépe. Velmi příjemně mě potěšila celá plejáda super herců v čele s Balem, který si skvěle střihl roli Patricka Batemana a vysloužil si v budoucí roli Batmana. Dost mě zaskočilo, že měla něco podobného na svědomí žena. Ještě více mě zaskočilo, jak je v tomto filmu s něžným pohlavím nakládáno. V podstatě zde reprezentují roli zbytečného obalu kolem vaginy na čtyři - žena. Je fajn vidět snímek, který není dílem emancipované feministky. Taktéž si myslím, že se režisérce skvěle podařilo přenést na plátno duševní prázdnotu hlavního hrdiny. Jen se to nedočkalo pochopení u diváků. Považují to za nedostatek filmu a ono se přitom jednalo o autorský záměr. Za mě lepší tři kousky. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tak toto je dosť drsný film, mrazivý, plný naozaj dosť dobrého čierneho humoru, ale pritom s takým nesmierne silným posolstvom. Priatelia, a ten Bale, ten to hrá, páni, ten to hrá . . . Po opätovnom zhliadnutí a poriadnom vychutnaní všetkých detailov, všetkých tých scenáristických hračičiek a všetkého zvyšujem z pôvodných štyroch na konečných päť hviezdičiek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ctižádostivý Patrick Bateman má skoro všechno, po čem může úspěšný muž toužit. V sedmadvaceti letech je viceprezidentem velké firmy, má atraktivní snoubenku, luxusní byt, tučné bankovní konto a atraktivní vzhled, o který pečuje s téměř fanatickou důsledností. Přesto trpí pocitem bezvýznamnosti a narůstající frustrace si postupně začíná vybíjet stále brutálnějšími způsoby. Přestože navenek působí stále jako pedanticky čistotný muž, rychle podléhá vražednému šílenství, začne chladnokrevně zabíjet nepohodlné kolegy a vybíjet si vztek vraždami náhodných obětí. Kontroverzní thriller se zavilým Christianem Balem je velmi působivý hlavně ve scénách vraždění a skutečně diváka jímá hrůza při představě, že člověk, do kterého byste to neřekli, je vražedné monstrum a kolega z vaší práce. Jenže film trpí i určitou rozpolceností a některé situace nejsou právě dvakrát věrohodné. Otevřený konec zvěstující, že zabiják nebude nikdy dopaden, je vůbec z celého filmu nejkontroverznější obhajobou krutého zvěrstva. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Christian Bale coby novodobý Ted Bundy (a jehož rovněž neopomene zmínit v jednom ze svých hloubavých proslovů:) exceluje v jedné ze svých prvních velkých výrazných rolí. Jeho kreace narcistického, metrosexuálního, chladnokrevného a psychopatického fešáka Patricka Batemana je úchvatná a pro mě se jedná o jednu z jeho nejvýraznějších a nejlepších rolí. Bateman je charakterní chlapík s osobitým stylem. Spousta nezapomenutelných brutálních a černým humorem obdařených scén (Bateman obdařuje okolní osoby svou hudební naukou či rezolutními názory, divoká honička s motorovou pilou, Paul Allen v bytě a "akce" s pláštěnkou a sekerou či kultovní scéna s vizitkami). To vše je doplněno o stejně laděné vtipné hlášky. Podmanivá hudební stránka i songy, zejména parádní "Hip To Be Square" od Huey Lewis and The News dodává filmu ten správně krvavý "říz." Jako Batemanovi kolegové z Pierce & Pierce skvělí Jared Leto, Josh Lucas či Matt Ross. Zde jsem také prvně zaznamenala zajímavou tvář Chloë Sevigny. Ale dost věcí pro mě zůstalo nepochopeno, zvláště závěr. Dle internetových reakcí je zřejmě na samotném divákovi, aby si příběh i jeho závěr interpretoval vlastním způsobem."Zatmělo se mi před očima. Ten typ, ten tisk, ten papír. Ježišmarja, on má i vodoznak!", "Musím vrátit videokazety." :) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (53)

  • Časopis Empire zařadil snímek v žebříčku nejlepších filmů všech dob na 435. pozici. (Folky)
  • Scenáristka Guinevere Turner si střihla roli Elisabeth – dívky, která si objednává po telefonu drogy. (Ai.ma)

Reklama

Reklama