Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tolik chtěl žít, milovat a mít své přátele, ale minulost byla stejně neúprosná jako gilotina... Bankovní lupič Gino Strabliggi strávil deset let ve vězení, kde měl spoustu času k úvahám. Když prošel branou věznice, doufal, že může udělat tečku za svou minulostí. Za jeho předčasné podmínečné propuštění se přimluvil kurátor Cazeneuve, který po mnoha letech práce s vězni poznal, že to Gino s nápravou myslí vážně. Dokonce se spolu spřátelí natolik, že Gino začne ke Cazeneuveovi chodit na návštěvu a tráví s jeho rodinou volný čas. Najde si práci v tiskárně, majitel si ho váží, a Gino se vážně zamiluje. Minulost ho však dohání na každém kroku. Je pronásledován nejen svými bývalými kumpány, ale i umanutým policejním inspektorem. Ten je přesvědčen, že se lidé nemohou od základu změnit, a špehuje Gina na každém kroku… (Česká televize)

(více)

Recenze (351)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

výborný film, skvělý příběh, který zrodil jednu z nejhorších policejních kreatur, jaká se ve filmu kdy objevila. Nejhrůznější na tom celém ovšem je, že film byl zcela uvěřitelný a realistický. Hlavnímu hrdinovi zkrátka nebylo umožněno, aby po propuštění mohl zase žít normální, poctivý život. kvůli policajtovi, který mu to odmítl dopřát a za každou cenu a všemi prostředky ho chtěl dostat znovu do vězení. Depresivní film, který mě ale naprosto dostal ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Delonovsko - Gabinovská francouzská klasika ze 70. let. V této době vyprodukovali francouzští filmaři (často právě v koprodukci s italskými kolegy) několik velice výrazných a dnes legendárních kriminálek, jako je právě tato. Alain Delon v roli propuštěného vězně Gina, který je pevně rozhodnutý začít nový - poctivý život se svou krásnou ženou, která na něj celou dobu čekala. Jean Gabin jako vězeňský vychovatel mu má v návratu do života pomoci. Život na svobodě přináší mnoho nástrah v podobě lidského zla, navíc Ginovým životem otřese tragická událost. Na pozadí toho všeho se mezi oběma muži rozvíjí zvláštní, téměř otcovský vztah. Režisér Giovanni dokázal krásně pracovat s psychikou diváka a s atmosférou a vytvořil film, který ani po čtyřiceti letech nepůsobí naivně a okoukaně. Nejedná se vlastně tak úplně o krimi film, ale jde spíše o psychologickou záležitost a právě proto je zde velice důležitá herecká složka. Také zde je nutno vyseknou velikou pochvalu. Giovanni při výběru herců ani v jednom případě nešáhl vedle. O Delonovi a Gabinovi a jejich hereckém umění a charismatu netřeba diskutovat. Oba jsou skvělí. Ve snímku však hraje celá řada výtečných a známých francouzských (i nefrancouzských) herců, kteří za oběma hlavními hrdiny trochu neprávem zapadají. Film nemá hluchá místa. Když jsou pasáže pomalejší a bez větší akce či dějových posunů, mají svá opodstatnění a nejsou nudné. Se vším, co se v příběhu odehrává, skvěle koresponduje vynikající hudba s uhrančivým hlavním motivem. Skvělá práce. 90%. ()

Dosou 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy jsem film viděl poprvé, tedy někdy v pětasedmdesátém, jsem Michela Bouqeta neměl rád. Tak silně na mne tento film zapůsobil. Dodnes, když ho vidím v nějaké jiné roli, si na tento film vzpomenu. Neobyčelně silně, sugestivně a drsně natočené drama. Pro mě i po letech 90 %. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! Stupňující se děj a asi nejlepší konec filmu....Jinak musím říci, divím se, že se té ,,věci" Frantíci nezbavili. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Seriózna sociálna dráma zameraná na policajný a právny systém vo Francúzsku. Na príklade mladého odsúdenca Gina Strabliggiho, ktorý sa snaží po prepustení z väzenia začleniť sa do normálneho života, kritizuje zaujatosť polície reprezentovanej inšpektorom Goitreauom. Produkcia je dobrá a v emocionálne vypätých scénach je atmosféra správne tiesnivá. Žiaľ veľkú časť filmu vypĺňa nezáživne odriekaný text rozprávača príbehu Germaina Cazeneuva, ktorý je Ginovým vychovávateľom a poradcom. Pritom herecký výkon Jeana Gabina a Alaina Delona je dobrý, hoci trocha im to kazí dabing. Za zmienku ešte stojí štek Gérarda Déparieu ako nového člena zločineckej partie. Celkovo je tak film málo dramatický s nevyrovnanou atmosférou. 75% ()

Názorožec 

všechny recenze uživatele

víc než jen výborná kriminálka (od které většinou nečekáme něco jako poselství) s hereckým koncertem Gabina a Delona. Bez ohledu na příběh (který je od reality nutně zkreslený), film skvěle ukazuje (minimálně) dvojí pohled na život jednoho člověka a naznačuje úskalí lákavé jistoty, kterou si člověk může o druhých dělat a to i v případě lidí co se dopustili zločinů. Doporučuju zvlášť horlivým obhájcům trestu smrti. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Velice reálně podaný film, navíc má takovou kouzelnou atmosféru, příjemnou hudbu, Gabin je jako vždy osobností, prostě zase jeden výborný francouzský krimi snímek ze 70. let. 85%. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Prostě dva geniální herci a dvě nesmrtelné legendy se sešly v tomhle nádherném filmu, který s vámi otřese svoji realitou. Jednoznačně nezapomenutelný zážitek podmíněný tím, jak si člověk zoufale nepřál aby to skončilo, jak to skončilo. Emotivní. ()

StanGoodspeed 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se tomu vyhýbal a dělal velkou chybu. Výborné herecké výkony všech herců v příběhu, kdy se z hříšníka stává ctihodný občan, ale kvůli předsudkům jednoho parchanta to prostě nevyjde. Konec mě neuvěřitelně dostal a ještě teď je mi špatně z nespravedlnosti, která může potkat v podstatě kohokoli. A je to jeden z prvních (možná 3. film) kde hraje Gerrard Depardie, ikdyž jenom blaf snad na minutu. ()

valinka 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecké výkony A.Delona a J.Gabena. Donutí k zamyšlení mně konec k slzám....Ač jsem ho viděla poprvé jasi tak ve 13 letech už tehdy mně zaujal ()

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Špičkový film, špičkové herecké výkony. Bývalý lupič, který pro propuštění z vězení touží po novém životě, a kterého shoda životních událostí stáhne až na samé dno. Na konci filmu jsem měl sto chutí sednout do auta a odjet toho fízla oddělat! ()

gurmet 

všechny recenze uživatele

Film herecky i režijně skvělý, ale poněkud prvoplánový, manipulativní, a bolestně černobílý. Strany dobra a zla jsou pouze prohozeny, což mohlo být v 73 roce nové, ale poselství tím není o nic objevnější, než tradiční varianta. Vehementní snaha o ospravedlnění vraždy působila příliš jednostranně, okatější by bylo pouze dát Delonovi nad hlavu svatozář. Každý z nás je někdy v životě zkoušen, ale to neznamená, že budeme ospravedlňovat selhání. Konec prokázal a nijak nezpochybnil fungování justice, což zřejmě bylo hlavní snahou filmu. Celé je to popkornový snímek, který neprovokuje mysl. Pokud vypnete, a necháte se volně unášet, budete spokojeni. ()

Strid 

všechny recenze uživatele

Velice ibicionazni film ale pres to všechno je to ta.největší sračka na světě nikdy to nemělo vznikn. Nechť ten Zkurvenej film uhorší v pekle s režisérem. ať žije metal !!!! ()

janeczek 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně nudná a ukňouraná, prvoplánovaná obžloba systému. Z něčeho takového čerpala francouzská škola. Kdyby advokátka obhajovala konkrétní případ člověka, namísto obviňování systému, nebylo by bývalo třeba té nebývale absurdní, patetické scény ()

Reklama

Reklama