Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (137)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před vstupem do sálu, ponechte mozek v lobby a můžete se pobavit. Už předchozí souboj nejznámějších titánů nebyl žádným sofistikovaným artem, ale Nové impérium, posouvá pojem tupost na nový level a Godzilla x Kong: Nové impérium se tak nejvíce přibližuje nedávnému opusu Meg 2. Naštěstí je Adam Wingard šikovný řemeslník a tak film vypadá dobře, je extrémně barevný a tak každých 10 minut se rve velká potvora s potvorou ještě větší a jen se mění prostředí. Je to extrémně hloupé a ničení velkoměst už v dnešní době nikoho neposadí na zadek, ale pořád dostáváme film, který je skutečným blockbusterem a tak o dva kroky napřed oproti komiksové konkurenci. 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jakým směrem se za těch deset let postupně ubraly americké filmy o Godzille, Kongovi a dalších zúčastněných kaiju monster: Zatímco Edwardsova Godzilla se snažila (a místy i celkem úspěšně) o nějakou přidanou uměleckou hodnotu, je aktuální snímek o obří ještěrce a neméně obřím opičákovi v podstatě jedna velká, bezmyšlenkovitá, ultraakční krutojízda, kde je hlavním cílem zabavit diváka v kině - ideálně takového, který vyfiltruje lidské dialogy a soustředí se čistě na akci. A té akce je v Novém impériu naštěstí hodně, a i když se často ona logika filmu ztrácí pod pestrobarevným vizuálem, filmu to lze odpustit, jelikož ten si ani neklade být nějakým hlubokým zamyšlením o vztahu Titánů k lidem a mezi sebou samotnými. Na filmu je místy dost vidět nižší rozpočet, což je škoda - nejvíce jsem to vnímal u Scar Kinga. Rovněž bych se obešel bez postav "amatérského vele-zubaře" a Pana Konspirátora, kteří mi na plátně poněkud přebývali. Přistoupí-li ale divák ohleduplně na pravidla filmu, v němž se může stát (opravdu doslova) cokoli - "antigravitační sekvence" mluví za vše - určitě se v kině nudit nebude. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších blockbusterov a najväčších vizuálnych bordelov moderného (alebo post neviem akého) Hollywoodu. Nefunguje skoro nič, snáď len sympatie ku Kongovi v prvej polovici a snaha Rebeccy o... vlastne len snaha. Na plátne sa odohráva taký chaos, že len tí najzainteresovanejší pochopia, v čom tkvie hlavný problém, čo sa práve deje v jednotlivých scénach a nakoniec aj to, kto proti komu stojí. Ak sú collateral damages zamýšľaný ironický prvok tvorcov, tak je podaný tak extrémne meta, že som na to neprišiel. Kauzalita možno dáva zmysel, ale keď behom 20 minút bojujú postavy pri pyramídach v Egypte (aj s titulkom pre tých, ktorí nevedia kde sa nachádzajú), v novej ríši pod zemou a hneď na to v Riu, tak sa to nedá brať ani vážne, ani ako zábava a vzhľadom na nezaujímavé postavy ani ako guilty pleasure. Humor je samozrejme maximálne zúfalý. Ale nuda nehrozí a nechýba množstvo facepalmov (čiže občas to guilty pleasure vykukne), takže veľmi nízke hodnotenie sa dá brať aj ako odporúčanie, 40% by znamenalo nudnú šeď. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Jak dopadl tento epický biják? Za mě skvěle, film mě nenudil snad ani na chvíli, hned od dynamického úvodu až po konec snímku je to jízda monster jakou jste si kdy mohli přát. V příběhu jako takovém je tedy hlavně upřednostněný Kong což mě trochu mrzí, jelikož jsem team Godzilla a i akce s tou bájnou velkou ještěrkou je méně než jsem doufal ale i tak jsem si film užil na 120% a finální epická bitva kdy Kong bojuje po boku Godzilly brala dech ale i zde mám výhrady, jelikož jsem doufal ve více společných akcí proti nepříteli. Každopádně za vertical suplex který uštědřila Godzilla Kongovi dávám minimálně o jednu hvězdu navíc. Audiovizuálně i hudebně skvěle podchycený, efekty nádherný a detailně zpracovaný. Takže pokud si chcete užit skvělý popcornový blockbuster a odpočinout si od náročných dramat a zkrátka se uvolnit a jen se nechat bavit a vést se na této popcornové horské dráze tak všem doporučuji návštěvu kina. Já si to nadmíru užil. Ale teď už zpět k Duně (smích). Mé hodnocení: 7.5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to lepšie ako predošlý diel, no určite je to o dva Kongové chlpy a o jednu Godzilu šupinu akčnejšie ako predošlý diel. Nič iné som vlastne ani nečakal. Dvojka pokračuje tam, kde sme skončili, v Kongovom novom domove, dutej zemi, ktorá je tak trochu záhadná a skrývajú sa v nej ďalšie záhady, ďalšie svety, ďalšie nástrahy, ďalšie monštra, ďalšia akcia, no skratka sa v nej odohráva celý tento diel, preto aj ten názov - Nová ríša. Okrem Kong a Godzilly sa vrátilo aj pár postav s predošlého dielu, no tie vlastne ani nikoho nezaujímajú a každý je aj tak zvedavý na Konga s Godzillou. Zatiaľ čo v predošlom diely, dostala opička a jašterka, takmer rovnaký priestor na plátne, tento krát je v hlavnej úlohe Kong, ktorý je tu ako bádateľ, až kým nenarazí na novú civilizáciu, ktorú terorizuje hnusný opičiak. A aj keď je Kong pekne veľký opičák, je v menšine a bude musieť vyjsť na povrch a znovu spojiť sily s Godzillou, ktorá si medzi tým počas filmu, robila na povrchu poriadky s inými Kaiju príšerami a obliekla sa do nového sexi ružového kabátiku, aby sa mohli predávať aj ružové Godzilly. Priznám sa, že som trošku sklamaný s toho, že tu hrá Godzilla iba druhé husle, no koniec koncov som sa nenudil, pretože Adam Wingard aj na druhý krát vie ako zaujať na ploche dvoch hodín. Efekty, či hudba taktiež v pohode, no v závere som čakal aspoň scénu za titulkami, bohužiaľ neprišla, tak vy, čo chcete na ňu tiež čakať, tak nečakajte. Na záver, len dodám, že sa v tomto univerze celkom bavím a dúfam, že sa dočkáme aj ďalších filmov s Monster-verse. 75% - 4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama