Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Výkony jak od opilých ochotníků. Nevím, jestli to tak dělal jeden a já už byl jenom skleptický, ale přišlo mi to tak už furt. Tenhle seriál prokazuje, že je důležitá kamera. Ne jen technicky, ale až emočně. Dokáže podrtrhnout situace a podobně. Tady to však brutálně nefunguje. O to větší šok je, že kameru dělá někdo jako Smutný. Nejlepší kameraman v Česku. To je neuvěřitelný. A smutný doslova. Nulový zájem o to, aby třetí vojsko čekalo na kopci a sledovalo, jak to všechno dopadne. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naprosto irelevantní vedlejší dějové linie a rozplizlost. Toť za mě dvě hlavní negativa, která srážejí hodnotu tohoto počinu s atraktivním tématem založeným na skutečných událostech. Ne, mě fakt absolutně nezajímá, jak patnáctiletá sestra hlavní postavy pátrá po svém otci. Mě nezajímá, jak ti dva zpravodajci spolu hrajou šachy, nezajímá mě sexuální život jednoho z nich ani to, jak si maluje kamínky. Přesně tyhle zbytečné scény vkládané mezi ty dramatické a napínavé ruinují ono drama a napínavost. To drama a napínavost, které mě třeba v případě Teheránu přimělo dát 5*. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač to rozhodně patří k tomu méně retardovanému, co kdy z komerčních žump pro lopaty vylezlo, pořád je to špatně zrežírovaná i napsaná, patetická a afektovaná neumětelská Ordinace v Kandaháru a pícnina pro hovada á la TV Hovna, komicky si hrající na Holý ÚD, s velmi amatérsky povoděnými čtyřmi opravdovými herci, partičkou na bazaru najatých kožených Turků, bandou prkenných příbuzných či rozkuřovačů producenta, dvěma zoufale topornými tytrubkovými pičinkami, jednou bulvární štětkoneherečkou a naprosto děsivou Švehlíkovic protekcí. Jindy parádní hobití Pavle s proporcemi tak akorát na ocumlávání Pytlíka vestoje ta malá, vzteklá a jakože hustě krutopřísná trpaslice xmíchu absolutně nesedla a ajtý exprd z večerky s Chujliem Lavickým působí spíše jako agenti – dementi, tudíž jakž takž neafektovaně a od přirození kašparují jen Révai se Zachem.  Ovšem i těm ta „ostřílená“ scénáristka telenovel vkládá do huby repliky José Armanda del Bolsa-lleny. Parodie na režiséra už jednou přesvědčila o svých nesporných análalpinistických qalitách, čili ideální kandidát, tak jen houšť, soudruzi, ta masa solvin z růžových zahrad dozajista zachrochtá blahem. Jo, a úplně jsem zapomněl na morální závadnost námětu. Dvě nesvéprávné piče, které jedou samy do Pákistánu, bezvýhradně zasluhují leda doživotní šaríu pod nějakým kozomrdem, a nikoliv 130 míčů z našich daní a tolyk cytlyví a napýnavý seryjál! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pavlu Gajdošíkovou mám moc ráda, ale tady jsem v ní viděla načuřeného ňafajícího pekingského palácového psíka od penzistky z rohu naší ulice, herecky mě poprvé nepřesvědčila, naopak Jakub Štáfek a Jan Révai příjemně překvapili. Věčně nasraná Jituš mě omrzela dávno, představitelky unesených proti tomu obě skvělé. Vedlejší zápletka byla debilní, srazila celý seriál, který se stal ke konci uondaný, přičemž to nijak nesouviselo s nekonečným čekáním na propuštění nešťastnic. Celkově rozpačitý průměr, příběh je to strašný, natočit zasloužil, kamera krásná. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitně natočený český seriál v americkém duchu. Co na tom, že se tvůrci jen inspirovali osudy Hanky a Tonči a není to do detailu podle skutečnosti. Díky tomu si mohli některé věci přidat a na jiných ubrat. A proto je tento seriál rozdělen na dva tábory. I tak se jim podařilo ve střípkách ukázat, co holky zažili v zajetí až s toho někdy mrazí! A to vše jen díky špatné volbě vydat se do Indie přes Pakistán, kde jsou uneseni a drženi v Balúčistánu v otřesných podmínkách. Trochu mi tam neseděla ta kauza z katarským princem, ale tak to asi chodí v případě takto vlivných lidí. Co musím vypíchnout je vydařená kamera a celková vizualizace. Kluci v některých místech fungovali, ale v jiných zas tak dobře nepůsobili co by naše utajené jednotky (Štáfek a Révai). Hlavní vyšetřovatelka Gajdošíková dostala zbytečně moc prostoru i s jejími životními klišé se sestrou/dcerou. Nejvtipnější byl ale ajťák Spinner, který to měl vše na salámu! Myslím že kdyby si více rejža pohrál, dalo by se s toho vyždímat víc a protáhnout i s odbočkami na deset dílů, ale tak rozpočet je druhá věc. 70% ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)
  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama