Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry Young je malý kriminálník, kterého pošlou v roce 1938 do Alcatrazu, aby si odseděl trest za krádež 5 dolarů. Spolu s třemi dalšími vězni plánuje útěk. Dozorce Warden Glenn se však o plánu dozví a Young putuje na samotku. Místo povolených 19 dní v ní stráví tři roky. Bez světla, tepla, hygienických prostředků, nábytku. Není divu, že Young z takových podmínek skoro zešílel. Po propuštění na svobodu se okamžitě dopustí vraždy. V soudním procesu mu hrozí trest smrti, ale mladý obhájce James Stamphill se snaží dokázat, že vězení v Alcatrazu by přivedlo každého k šílenství, a tak jeho klient nenese zodpovědnost za svůj čin... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Strašně nerada to říkám, Kevina Bacona mám hodně ráda a považuji ho za výborného herce, ale tak, jak jsem se na tenhle film a na jeho roli "kriminálníka" těšila, jsem byla zklamaná. Nevím, jak je to možné, jeho role skýtala obrovské možnosti a on se jich jistě snažil využít, ale ......ale..... ale ..... prostě jsem v některých momentech měla neodbytný pocit, že ve snaze převalcovat všechny dosavadní "historické" ( a heroické:-)) ) herecké výkony těžce přehrával, někdy mě dokonce přepadl pocit trapnosti. A scénář byl taky tak tendenční a předvídatelný, skoro slovo po slově. Na závěr zas to hektické (když to není tleskání, tak ) mlácení hrnky o mříže...... Přitom postava Garyho Oldmana měla všechno ok, nevím, nebylo to zkrátka ono. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce hodnotit ten film. S americkou povlávající vlajkou, závěrečnou řečí poroty, je to téměř edukativní snímek pro začínající právníky. Ale: ku.va, ku.va, ku.va, co jsme my lidi za příšerná kanibalská zvířata! Když považujeme nepřerušované utrpení za správnou cestu k nápravě. Tomu snad nikdo nevěří, dokonce ani ten, který je strůjcem všeho toho mučení a ponižování. Když se k někomu takhle chováme, jak se asi musí oběť cítit? Odpověď je nasnadě, když se k někomu chováme jako ke zvířeti, on se začne jako zvíře nejenom chovat, ale i cítit. Jaká příšerná zvířata to my, lidi, jsme! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Povede se začínajícímu právníkovy (Ch.Slater) dokázat, že mladý delikvent Henry (K.Bacon) není nelítostný vrah, ale oběť nelidského systému legendární věznice Alcatraz v čele s brutálním dozorcem Glennem (G.Oldman). K tomuto vězeňskému dramatu jsem se na doporučení dostal až 15 let po jeho premiéře a musím říct, že nelituji. Ano, konec byl až moc umělí, Kevin Bacon nemusel tak tlačit na hereckou pilu, ale celkově dobře odvedená práce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDOU UMÍSTĚNI V SAMOVAZBĚ, BUDOU JIM ODEBRÁNY VEŠKERÉ VÝHODY. A ZAČNE PROCES JEJICH KOMPLETNÍ REHABILITACE.…“ /// Přesně tak, bylo třeba obnovit duševní, fyzický a morální zdraví jedince… Zajímavý vyprávění o procesu Lid vs. Henri Young, soudní drama se sháněním důkazů, trochou toho vězení a obžaloby systému, kterej se snažil zavřením do kobky na dobu neurčitou v Henrim probudit jeho lepší ,,já“. K. Bacon ve svý nejlepší formě a příběh o trestu, strachu a přátelství. Tohle se asi neomrzí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnosti. Byť lehce nepřesný. 2.) Chtěl bych se dozvědět něco o historii Alcatrazu. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Silné téma Alcatrazu, neméně nadějné herecké obsazení, za kormidlem bohužel nesedí Frank Darabont a výsledek tak nakonec nedosahuje potenciálu, který film má. Přesto jde o kvalitní drama, které sice doplácí na hodně ploché a šablonovité pojetí, nicméně drží pohromadě především díky kvalitní hercům z nichž jednoznačně vyčnívá Gary Oldman. Kriminál tě změní... Já jsem byl bílej :-) 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (5)

  • Informace o Henry Youngovi jsou velmi rozporuplné. Na stránkách věznice Alcatraz dokonce najdeme informace o tom, že byl opravdu bankovním lupičem a dokonce vrahem již dříve. A že celý proces měl politické pozadí. Nicméně nezbývá než tento snímek brát do velké míry jako fikci. (sator)
  • Prostitútka, ktorá navštívi Younga (Kevin Bacon) vo väzení, je herečka Kyra Sedgwick. S Baconom tvoria v skutočnom živote manželský pár. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama