Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie je príbeh o strážcovi nemocnice a jej temných zákutiach zaujímavý, dokonca zručne natočený kde miestamy slušne stúpa napätie a navodí sa dosť hustá až skľučujúca atmosféra aká sa len málokedy vo filmoch docieli. Možno trošičku málo doladiť príbeh aby to nebolo miestamy také bezhlavé a ju tu strhujúci thriller ale aj tak v celku je to slušný nadpriemer s výborným hereckým prejavom od vyplašeného strážcu Ewana McGregora a jeho bláznivého kámoša Josha Brolina. ║Rozpočet $-milionovTržby USA $1,179,002Tržby Celosvetovo $- ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se od Ole Bornedala dočkal trochu většího zklamání, já věděl proč kolem tohohle jeho remaku vlastního filmu chodím po špičkách, i když je zaplněn excelentním hereckým ansámblem, ach jo. No nakonec jsem neodolal a Hlídače si pustil...Ole, Ole proč tohle vzniklo, pro prachy, pro "slávu" za velkou louží ? On Hlídač mrtvých se vlastně až na tváře v ničem neliší od původního filmu, pokud byste si oba pustily na dvou přehrávačích společně, tak můžete bezpochyby přepínat a v klidu je dokoukáte, nečeká Vás žádná nová přidaná hodnota, nic alespoň trochu odlišného, prostě je to to samé. Nattevagten nebyl žádný zázrak a Hlídače mrtvých nevytrhlo ani těch několik přítomných hereckých es, z kterých stejně víc než za starou bačkoru stál jen Nolte a to ještě s odřenou podrážkou. I ta ruka v márnici tady stála za hovno..ach jo, zase jsem sprostej a to jsem tady nechtěl použít žádný vulgarismus, do prdele už se mnou, tak příště ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý námět a především místo kde se odehrává vše důležité – přesně to byli dva hlavní faktory, které mě na tomto filmu lákali asi nejvíce. S výpomocí v márnici mám své vlastní zkušenosti a už bych do toho asi podruhé nešel. Každopádně mě podobná místa coby zarytého hororového fandu vždy fascinují. I proto jsem očekával solidní atmosférickou podívanou, které se mi ovšem dostalo jen v opravdu chudobné míře. Což mě docela zklamalo, protože potenciál k lepší show by se tu určitě našel. Potemnělé chodby nemocnice, mrtvoly, samota a strach: to všechno přímo vybízelo k vytvoření parádní atmosféry, jenže to by museli tvůrci více zapracovat na lekacích scénách a vygradovat napětí. Jenže to se jim moc nedařilo. Za vůbec nejlepší považuju ony hlídačovy pochůzky po nemocnici a jeho zkracování dlouhé chvíle. Chvílemi jsem nevěděl, jestli není hlavní hrdina zhulený, ale McGregor svou roli zvládl na výbornou. S výpomocí hudebního doprovodu se přece jenom objevily i velice solidní pasáže. Navíc, když k tomu tvůrci přidali i několik humorných situací (viz scéna z restaurace), nebo dramatické vsuvky smrti prostitutek, rozhodl jsem se prostě to průměrné hodnocení dát. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Doslovný remake o 3 roky staršieho Nattevagten s veľmi malými odlišnosťami (napr. vrah vyrezával oči, kdežto v originále obete skalpoval). Po zhliadnutí originálu ma to už veľmi nebavilo. Napr. také Funny Games bolo zaujímavé pozerať aj remake aj originál, ale toto nie. Aj keď to bolo navlas rovnaké ako originál, musím strhnúť jednu hviezdu. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)
  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)

Reklama

Reklama