Reklama

Reklama

Góruden kamui - Season 4

(série)
Trailer 3
Japonsko, (2022–2023), 4 h 59 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Satoru Noda (komiks)

Kamera:

Jorinobu Oda

Hrají:

Čikahiro Kobajaši, Haruka Širaiši, Džódži Nakata, Sajaka Óhara, Mamiko Noto, Ken'jú Horiuči, Masaki Terasoma, Kacujuki Koniši, Takajuki Sugó (více)
(další profese)

Epizody(13)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2)

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tomu asi fakt nerozumím. První tři série jedeme brutálním tempem, přeskakujeme snad půlku obsahu předlohy, většinu postav redukujeme na jednodimenzionální panáky (kdybych nečetla mangu, tak opravdu u dobré poloviny osazenstva netuším, kdo to je - už je tam těch postav moc), abychom ve čtvrté sérii dupli vší silou na brzdu a začali animovat pomalu každý panel (a to prosím včetně flashbacků na ty části příběhu, které se v anime vůbec neobjevily)? Na to už je v této fázi, nezlobte se, dost pozdě. Čili série číslo čtyři s ohledem na série předchozí pak z pohledu diváka-nečtenáře z větší části působí jako takový jeden velký filler a v ději i v postavách začíná být guláš (aspoň tedy moji spolu-sledovatelé, kteří mangu nečetli, se v nekomediálních dějových pasážích často ztráceli a pak padaly dokonce i otázky typu "Kdo je to Ogata?"). Upřímně netuším, jak se podaří velké finále, protože na něj absolutně není připravená půda, každopádně vzhledem k tomu, jak malý prostor měla manga na konec, mě minimálně zajímá, jestli nedojde k nějakým větším změnám. Kdybych nečetla mangu 7.5/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední série Golden Kamuy mě (jakožto nečtenáře mangy) opět nezklamala a ani neplánované přerušení uprostřed sezóny mi nemohlo zkazit dojem. Animačně mi totiž připadá, že je každá nová řada lepší a lepší. Pasáže, kdy se dozvídám nové věci ze života Ainu, poznávám nové Kamuy a kochám se zdejší krásnou přírodu, nebo se třeba jen připravuje nějaké nové jídlo, jsou pro mě prostě úžasné. Škoda že jich je každou sezónu méně a méně. Stejně tak si užívám většinu postav, mám strašně rád vztah mezi hlavním triem a jak se vyvíjí. Jsem rád i za každý ten flashback a rozkreslení některé z vedlejších postav, nejvíc hltám cokoli, co mi seriál nabídne o poručíku Curumim, i když začínám mít občas dojem, že některé příběhy by si zasloužili trochu víc rozvést, nebo spíš pomalu věřím, jak mi tvrdí někteří čtenáři mangy, že se občas zkracovalo. Mám rád i zdejší humor, i když je tak neskutečně mužný a někdy mám i dojem, že Noda Satoru je až nezdravě posedlý pánskými přirozeními. A i tahle sezóna opět nezůstává pozadu a třeba scénu s chlapskou „přestřelkou“ z předposledního dílu z hlavy asi ještě dlouho nedostanu, jak šílený bizár to byl. Dále mě velice potěšilo uspokojivé zakončení linky pro mě velmi oblíbených Tanigakiho (aneb toho o němž Noda Satoru uvedl, že má ze všech postav ty největší koule – lze dohledat na anime wiki v sekci Trivia) a Inkarmat.  Když ještě přidám, že se mi hodně líbil opening, tak i tentokrát končím na silných 4* a s nadějí koukám na již potvrzené velké finále, jestli mě zasáhne natolik, abych dal konečně Golden Kamuy plný počet. Tentokrát opět jen 8,4/10. ()

Reklama

Galerie (322)

Reklama

Reklama