Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a situace na bojištích druhé světové války se pro nacistické Německo nevyvíjí dobře. Realisté by dokonce řekli, že válka je prakticky prohraná. Admirál Canaris, který stojí v čele německé vojenské zpravodajské služby, proto dostává od samotného Adolfa Hitlera za úkol vypracovat teoretickou studii proveditelnosti únosu britského premiéra Winstona Churchilla do Berlína. Plán ovšem začíná nabývat zcela konkrétních obrysů ve chvíli, kdy si nápad vezme za svůj úskočný Heinrich Himmler a nařídí jeho provedení. Výsadek německých parašutistů převlečených do polských vojenských uniforem pod vedením plukovníka Kurta Steinera přistává na území Velké Británie, kde se pokusí o nemožné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt výkonu Michaela Cainea, Orel by za svoje přistání dostal tři hvězdy za průměrnou válečnou fikci (vážně jenom fikci?)...jenže on tu je Standartenführer Kurt Steiner, v zásadě záporná postava, ale nemůžete si pomoct a přejete jeho misi úspěch, takový charizmáč to je...další drobné plus za jednookého Roberta Duvalla a hlavně za Heinricha Himmlera Donalda Pleasence. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co stím? Celý film jsem (ač je to u mne neobvyklé) fandil Německé speciální jednotce výsadkářů... Válečný film, který nabízí fiktivní příběh o vysazení Německých paragánů na východní pobřeží Anglie. Jejich úkol je jasný, zajmout Churchilla, který se v této oblasti bude nacházet při inspekční cestě k bombardovací peruti RAF. Byl to nápad samotného Hitlera a měl přinést Říši prostor pro vyjednávání. V roce 1943 je již na všech stranách světa nemilosrdně zatlačována z dobitých území zpět. Komando vede skvělý Michel Caine a kupodivu uniforma s železným křížem a dubovými ratolestmi mu velmi slušela. Proti němu se postaví neschopný americký velitel se svojí jednotkou, která v té samé oblasti provádí výcvik mužstva. Ano! Velitelem US jednotek nebyl nikdo jiný než Larry Hagman alias JR :-) ze seriálu Dallas. Tady ovšem tak prohnaný jako v naftařské sáze není a spíše hraje pitomce což divákovu averzi vůči spojencům ještě umocňuje :-) Každopádně se jedná o film ze stejné škatulky jako Děla z Navarone, či Tucet špinavců.. Klasika z osmdesátých let na pomezí dobrodružného, akčního a válečného žánru. Tři zásobníka jsou tak akorát. * * * ()

Reklama

Baxt 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozpolcené. Politickým náhledem ukotvené někdy v 60. letech (co není rudé, je dobré), filmařsky zase nesmírně moderní řemeslo, jakým se pyšnili jen ty nejlepší akčňáky let osmdesátých. Hvězdné obsazení zase podtrhují bizarní castingové volby (vyhublý Sutherland jako suverén numero uno, jemný Pleasence si střihl Himmlera). Hudba vybrnkává cosi mezi Morriconem a pochodovým Williamsem. Celkové dojmy ale míří rozhodně k plusu. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Konspirační epizodka z druhé světové války o plánu unesení Winstona Churchilla do Německa. Přiznám se, že jsem náckům i fandil. Ale to jen díky sympatické postavě plukovníka Steinera v podání Michaela Cainea. Byl by to průměrný válečný film, jakých byla natočena celá řada, ale početná enkláva kvalitních herců dělá svoje. Navíc Donald Pleasence coby Heinrich Himmler mě rozhodně pobavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nic moc sem necekal a nakonec to byl docela slusnej valecnej film. Sice to neni o valce a nejakych bitvach, ale jen o jedne misi, ale ta je hodne dobra. I kdyz je pribeh docela slusnej a spolu se slusnou hubou i na rok kdy vzniknul docela sviznej, hlavni podil na kvalitach filmu maj herci. Michael Caine je fakt spravne charmismatickej, aby jste mu jeho Kurta verily a Robert Duvall s paskou pres oko vypada huste, ale nejvic me zaujal Donald Sutherland. Takova kladne zaporna slizka postava, fakt skvely. Film ma mozna trosku premrstenou delku, ale vubec sem se nenudil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Devlin (Donald Sutherland) odlétá do Anglie s letounem SIPA S.121. Jedná se o francouzskou poválečnou verzi typu Arado Ar-396. Rovněž letoun plukovníka Radla (Robert Duvall) je francouzská licence původně německého Fieseleru Fi-156 Storch, ve Francii vyráběném jako MS.500 Criquet. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama