Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, jakou mírou se geniální James Cameron podílel na tomto "létajícím odpadu", ale zpracování celého filmu mi spíše přišlo jako práce druhé osoby, Ovidia G. Assonitise. Piraňa 2 jsou dost nevydařeným kouskem mixujícím v sobě ve špatném poměru různorodé žánry. Celé to vyznělo jako splácaná, nevýrazná směs, míchající v sobě prvky italské, erotické, gore hororové komedie. Možná by to takto i šlo. Jenže to funguje pouze v určitých, většinou minutu trvajících sekvencích. Nebo vlastně nefunguje? Dokonalý béčkový dojem filmu dodává, až na pár postav, naprosto amatérský dabing. Za celistvou mou jednou hvězdičkou se skrývá pár dobrých scén (žena v márnici, slečny na jachtě, trapně humorné dialogy a stejně takové ony létající potvory. A především výrazná hudba). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Cameron by se chtělo říct, ale upřímně - já mu ty traumatický historky z natáčení asi docela věřím, protože jak se k němu choval Assonitis nápadně připomíná tehdejší přístupy jiných italských producentů (viz třeba Dino De Laurentiis) k levné námezdní síle, která jim měl sloužit pouze pro zafinancování americkými studii. Cameron údajně stojí jen za scénou z márnice a srandovním výbuchem helikoptéry (během kterého ještě omylem utopil kameru). Dále může prý za design piraň a z frustrace se chopil i výpravy, protože během pre-produkce zjistil, že tam nikdo nic nedělá, tak alespoň začal objíždět lokace a najímat si místní průvodce. Je mi sympatický, že navzdory tomu, že chtěl svoje jméno z filmu původně úplně vymazat, tak ho nakonec po letech přijal, dokonce se i uvolil k vlastnímu přestříhání (který se moc sehnat nedá) a nemá problém na něj vzpomínat. Film samotný je prvotřídní brak, který nepostrádá prakticky jakoukoli ingredienci provinilé zábavy - švédování postupů slavnějších filmů, kozy, obscénní herecké výkony, kozy, úplně zbytečné expozice hromady špatně zahraných postav, které v průběhu filmu prostě někam zmizí a už se neobjeví, kozy, úděsné triky, krev a kozy. Škoda tradiční Achillovy paty přímořských žánrovek, které často gradují v podvodních scénách, které bohužel ze své podstaty jsou pomalé a rozmělňují rytmus filmu. Což se ale děje i zasloužilejším dílům. ()

Reklama

Všivák 

všechny recenze uživatele

Létající piraně na provázku co plavou v moři. Dobrá šílenost. Skoro jsem to dokoukal. Škoda, že finále bylo tak neúnosně nudné a uspávající. Škoda, že oběti se chovali naprosto dementně (hlavně ten černoch, co chtěl pomstít svého syna).Létající piraně tady jsou na stejné trikové úrovni jako sojka bonzačka z krakonoše. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek beru jen jako parodii. Létající gumové rybky na provázku přidržované navíc z boku rukou hrůzu opravdu nenaženou nikomu. Ani ty jejich útoky a rádoby gore scény se nedají brát vážně. Jediné co bych pochválil je výběr hereček, který byl docela luxusní, protože ani sterilita Lance nezachránila tenhle film, tak alespoň nahé kozičky stály za podívání. ()

masik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, co je horší- jestli film sám nebo jeho český dabing, který mi přivozoval záchvaty smíchu. Nejzábavnější je scéna, kdy jeden lětající zabiják vylétne z vody a začne někoho kousat do krční tepny, v ten moment ten dotyčný snad ochrne, protože se vůbec nebrání, navíc v českém znění je tato scéna úplně němá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)
  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)

Reklama

Reklama