Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ricky ma vždy spoľahlivo rozosmeje, občas ho používam ako antidepresívum. Niekedy mi stačí už len jeho výraz v tvári alebo gesto a cuká mi kútikmi. Scenár síce nepísal, ale nepochybujem, že niektoré hlášky sú z jeho tekvice. Niekomu by mohlo prekážať, že na jeho mieste nie je fyzicky atraktívnejší herec, lenže v tom je práve pointa. Nikde totiž nie je napísané, že krásna žena nevyhnutne uprednostní dobre vyzerajúceho ale nudného chlapa, pred nie bohvieakým fešákom, ktorý ju ale zase dokáže rozosmiať. Trošku cheezy a zjednodušené, ale pravdivé. Posledná časť, ktorá znateľne upustila od vtipu a venovala sa hlavne romantike, ma až tak nebavila. Pincusov dáviaci reflex pri pachoch a podozrivých substanciách mi prišiel veľmi povedomý. Téa je veľká sympaťáčka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No vida, další film, kde jeden člověk získá možnost vidět duchy a pomoct jim s tím, co nestihli dořešit, když ještě byli naživu. Podobnost s jinými filmy je jen velmi malá, především to je téma a malinko ta romantika, ale jinak to ostatní je tak trochu originálně pojato a to se mě moc líbilo. Romantická část se mě také PŘEKVAPIVĚ hodně líbila, takže další hezký film. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Standardní a umírněné: Přiměřeně veselé, přiměřeně duchařské ... a v souhrnu takové nějaké nanicovaté. Není to úplně zbytečný film, ale nepřináší nic nového - nic, co by mě nadměrně zaujalo, překvapilo nebo pobavilo ... a co bych už neviděla někdy jindy, někde jinde - a v lepším provedení. Nenáročná zábava na jeden večer, na kterou snadno a rychle zapomenu - a kterou pár povedených hlášek nespasí … 2,5* ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

První polovina se nese ve stylu Rickyho Gervaise. Jeho úšklebky, dialogy, přesně typický Ricky, kterého miluju. Bavilo mě to, často jsem se usmál a zasmál nahlas. Jenže druhá je už spíš sentimentální romantika a je to docela hodně znatelný rozdíl. Ne že by mi to nějak vadilo, ale je to často omílané téma a tady je přesně podle šablony. Hlavně jak jsem řekl, je to hodně velký nečekaný skok z první skvělé poloviny do vážnější části. Vlastně tam snad potom už neni ani žádný vtípek. Četl jsem někde (tady asi), že si Ricky stěžoval na neschopnost měnit scénář a že už do ničeho takového nepude. Teď celkem chápu proč. Ale i tak to bylo příjemný pokoukání především díky němu. -"Come back soon." -"What a terrible thing to say in a hospital." ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)

Reklama

Reklama