Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland pracuje jako správce noblesního manhattanského hotelu Bradbury. Hosté se na něj mohou obrátit s jakýmkoli problémem a mohou si být jisti, že vždy vše zařídí k jejich spokojenosti. Věčně však správcem zůstat nemíní. Sní o vlastním luxusním hotelu, pro který už má dokonce vyhlédnuté místo. Jenže mu chybí maličkost - 3 miliony dolarů. Podle jeho představ není ani jeho milostný život. Prodavačka Andy sice uznává, že je zábavný, nechce ale marnit čas s chudým snílkem. Když se v hotelu objeví nadutý magnát Christian Hanover, aby se tu setkal se svou milenkou, uvědomí si Doug, že to je příležitost, na kterou čekal a rozhodne se muže přesvědčit, aby do jeho snu o dokonalém hotelu investoval. Je odhodlán splnit magnátovi první poslední a dokonce mu poskytnout dokonalé krytí, když je s milenkou a naopak ohlídat milenku v době, kdy se musí věnovat manželce. Jeho nadšení poněkud zchladí zjištění, že milenkou je Andy. Musí se rozhodnout, jestli chce získat peníze nebo její lásku. Když se Doug dozví, že magnát sobecky využívá nejen Andy, ale také jeho, rozhodne se bojovat a získat obojí. Jeho naděje na vítězství značně stoupnou, když se objeví nečekaný spojenec. (TV Nova)

(více)

Recenze (49)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná, mírně střelená - leč inteligentně napsaná a s ironickým nadhledem odehraná komedie. Doug je šikulka, který ví, že "věci je třeba vidět v souvislostech" a hledí si >vybudovat pozici< , k tomu však má trable s láskou a na to málo peněz pro své vize navíc ještě problém s berňákem. Nakonec však vše se jak jinak v happyend obrátí a americké moudro, že >prachy a láska nejlíp jdou si spolu ruku v ruce za sněním< zase jednou zvítězí nad mýty, že chudoba cti netratí... ;-) . . . Typická hollywoodská zábava pro rodinné televizní odpoledne v tom nejlepším slova smyslu, s vypointovanými dialogy, u kterých kupodivu(!) projednou smířil jsem se i s českým dabingem... Tři a půl hvězdičky za film, nakonec pro ten dobrý rozmar a za toho židáckého >obchodníka< zaokrouhleno nahoru... :-))) - - - P.S. Hm, čím to, že na ČSFD i na IMDb má tenhle filmek tak nízké průměrné hodnocení?! Že by zde zapůsobil ten příjemný nedostatek trouboidních emocí a klišé ve filmu? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud vám poslíčkův příběh něco vzdáleně připomíná, pak vás paměť neklame. Scénáristé převzali nápad ze slavného snímku Byt od Billyho Wildera a upravili ho tak, aby optimálně sedl významné hvězdě 90. let Michaelu J. Foxovi. V některých komentářích se objevuje výtka, že film je nedoceněný. Právě srovnání s Wilderovým kusem ale dokazuje, v čem všem Poslíček zaostává. Úmyslně nepíšu, že selhává, protože režisér Sonnenfeld zjevně neměl Wilderovy ambice. Chtěl natočit zábavnou nenáročnou jednohubku, a to se mu v podstatě podařilo, zatímco Wilder natočil chytrou jízlivou komedii, která si dobírá americký životní styl. Společensko-kritický rozměr filmu je v ní docela zásadní. Je to vlastně moralita na téma mravní integrity člověka, který je systémem korumpován. Za opětovné získání sebeúcty se v Bytu tvrdě platí ztrátou kariéry. Tohle všechno v Poslíčkovi chybí, je to rozjuchaná podívaná zbavená jakékoli hloubky a směřující k hollywoodskému happyendu. Tam, kde Wilder nabízí dva špičkové herce v hlavních rolích, může Sonnenfeld nabídnout právě jen Michaela Foxe a partu průměrných přihrávačů kolem. Gabrielle Anwar je jen ozdůbka s půvabnou tváří. Na tři hvězdičky to díky Foxově talentu stačí, ale vracet se k Poslíčkovi vážně nedává smysl. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Můžeme se snažit jak chceme, být cílevědomí, vytrvalí, chtít si splnit svůj sen a obětovat tomu první poslední, ale když se objeví, ať už v dobrým nebo špatným slova smyslu, všechno může být najednou úplně jinak. Zkrátka a dobře, " za vším hledej ženu". Ale nebyl by to správnej romanťák, kdyby to nedopadlo jak to dopadlo a nevznikl z toho sice průměrný, ale přesto milý film. 62%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží romantická komedie se svěží dvojicí - Michael J. Fox a Gabrielle Anwar. Michael tu skutečně po herecké stránce exceluje a společně s Gabriellou, která tu je fenomenálně sexy, vytváří dvojici, kterým to ve společných scénách sluší ať se děje, co se děje. Romantická pohádka se všemi svými klady i zápory potěší a po jeho shlédnutí se bude hlavně ženská část diváků cítit po citové stránce příjemně. Film, který stojí za pozornost. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že toto bol definitívne najhorší film môjho obľúbenca Michaela J. Foxa, rovnako aj u môjho ďalšieho obľúbenca, Barryho Sonnenfelda. Dokonca by som tento film ani nevedel poriadne zaškatuľkovať do nejakého žánru. Je to komédia? Asi nie, nesmial som sa. Je to romantický film? Možno, ale vo väčšine filmu som nemal taký pocit. Je to dráma? Tiež nie, bolo to príliš uvoľnené. Chudák Michael sa snaží, ale kde nie je scenár, ťažko sa hrá. Myslím si, že rozdiel medzi týmto filmom a medzi hociktorou americkou televíznou rádoby romantickou rádoby komédiou je len v tom, že toto nie je televízny film a že tu hrá o pár hviezd viac. Škoda - spojenie Michael J. Fox + Barry Sonnenfeld znelo zaujímavo... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Kytara, kterou má v jedné scéně poslíček Milton (Fyvush Finkel) na zádech, je stejná jako ta, na kterou hrál Marty McFly (Michael J. Fox) ve snímku Návrat do budoucnosti (1985). (Dr Lizal)
  • Keď Michael J. Fox stlačí boháčov autoalarm, pozrie sa naň a nadšene povie: „Milujem to.“ Je to preto, že v tom čase boli takéto alarmy ešte zriedkavé, takže jeho postava sa nemohla s tým zvukom bežne stretávať. (Arsenal83)
  • Bruce Broughton složil hudbu pro tento snímek z laskavosti. Je totiž sousedem a nejlepším přítelem režísera Barryho Sonnenfelda. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama