Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

zputnik 

všechny recenze uživatele

INTERSTATE 60 = skvělé řešení, když nechci přátele prudit nějakým extrémně těžkým a filozofickým kusem... a zároveň nechci skončit u nějaké "pop-cornové" blbosti. Film, který je zábavný, ale současně se dotýká a "řeší" kopu filozofických otázek; ty už sice byly řešeny v řadě jiných filmů, ale dosti složitou, těžkou a jaksi "uměleckou" formou. Toto je prostě šíleně odlehčené - je to taková "škola hrou". Shrnuto a podtrženo: velmi dobře zpracovaná pohádka pro dospělé, které vás pobaví i poučí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá komedie. Sice zápletku jsem odhadl ihned, ale přesto jsem se skvěle pobavil. Navíc ten film není jen o srandě, je to i vynikající parodie na některé zvyky z USA (scéna z města plného právníků, kde žaluje každý každého je toho důkazem). Tohle mohu doporučit každému, kdo se chce inteligentně zabavit. Věci jsou nevyhnutelné. Kdyby nebyly, tak by se nestaly. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, téměř neznámý skvost žánru Road movie. Což je škoda, protože plno lidí přichází o tu úžasnou jízdu, kterou Dálnice 60 nabízí. A promyšlený, originální scénář to jen umocňuje. Přidejte k tomu herce, z nichž nejvíc vyniká šibalský Gary Oldman a svérázný Chris Cooper a dostanete film, kterému byste jen málo co vytýkali. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svérázné a originální dílko. Cesta po (ne)existující Interstate 60 uteče velmi rychlým a svižným tempem, které ani na okamžik nedává prostor pro jakékoliv slabší či snad nudné momenty. Film má spád, a na jeho konci Vás po pestré přehlídce různých bizarností a zvláštností čeká příjemná pointa. Skvělé herecké obsazení, jasně vede Gary Oldman se svou netypickou dýmkou a červeným motýlkem, sympaťák James Marsden, který se při čtení Marvelovských komiksů již vzhlédl ve své budoucí slavné postavě, ve vedlejší roli výborný Chris Cooper (kurňa, dejte mu konečně někdo pořádnou hlavní roli hodnou jeho formátu:) a fešná Amy Smart. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)
  • Věta "There's a signpost up ahead," která zazní z úst O. W. Granta (Gary Oldman), je slavný citát z amerického fantasy seriálu The Twilight Zone, který byl vysílán v letech 1959–1964. (Tygrys)

Reklama

Reklama