Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

cherylike 

všechny recenze uživatele

1* díky úctě k animovaným filmům. Teď nevím, jestli tenhle film, který je určen primárně dětem, má být jako vymejvárna mozků, která má dítě přesvědčit k vegeterianství? Nebo k tomu, že ti lidé na farmě, kteří dřou kůži kvůli pár korunám jsou tak strašně zlí lidé? A co teprve taková celá pointa příběhu - dostat se za plot. ...takových neúspěšných pokusů, takových plánů! Jen našemu Rockymu se to zcela nenápadně povede hned 3x! A co ten podivný antifašistický kohout? A kde je vůbec jakýkoliv pokus o vtip?!! A vůbec. Necháme všechny takovýhle farmy zavřít, protože to je tyranie a pustíme slepičky na svobodu aby se měli lépe. Nebudeme už jíst vejce a už vůbec ne kuřecí maso! Jen škoda že neukázali jak se slepičky líbají zobáčkama, to bych dala možná o hvězdičku víc :)))))))))) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma to bavilo viac. Dnes mi tam uz chybala väcsia porcia humoru aku casto najdem v CGi animakoch. Samotny pribeh ma tiez nenadchol. Je sice obcas zabavne, ze si premisu berie z hranych filmoch o lagroch a uteku z nich, ale po chvili mi tie narazky prestali stacit a emocionálne sa ma to nedotklo. Mozno za to môzu priemerne postavy (ani frajersky hlas Gibsona to nezachrani), ktore ma nezaujali. Alebo aj samotna plastelinova animacia, ktora mi celkom vadila podobne ako mi uz vadi aj klasicka animacia. Ked uz nejaky animak, tak jedine CGI. Takze vysledok nie je zly, ale mne sa to pacilo iba priemerne a pravdepodobne som to videl naposledy. 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda úlet. Film je v podstate skoro celý postavený na koncepte výborného Veľkého úteku z roku 1963, až na to, že je prenesený na slepačiu farmu a navyše ešte v plastelínovej podobe. Avšak záver je na môj vkus uletený až veľmi a trochu kazí dojem svojím klišé happy endom "a všetci žili šťastne a slobodne ...". Výborný film pre pobavenie, ako pre dospelých tak aj pre malé deti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

AArdmanovky mi nikdy veľmi nechutili. Nikdy som netušil, čo je na nich také výnimočné. Nápadov plno, ale bez atmosféry a drajvu. CHICKEN RUN má podobnú úvodnú trištvrtehodinku. To znamená, že situáciu tomuto štúdiu to veľmi nevylepšovalo. Potom, to ale prišlo. Všetko čo mi na tých parkslordovských snímečkov chybovalo, sa zrazu objavilo v plnej poľnej. Akcia dostala dynamiku, prišlo na emócie a všetko zrazu získalo chuť. Jedno je ale mínus, keďže je filmu dnes už 16 rokov ( a filmové veci staršieho dáta sú vo väčšine prípadoch o level lepšie ) predpokladám, že sa AArdman už nikdy neprekoná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 224,9 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama