Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

H34D 

všechny recenze uživatele

Stallone ve skvělé formě a Snipes jednoznačně ve své nejlepší roli spolu tvoří ideální akční dvojku, jejichž střety mají perfektní náboj. Demolition Man však zdaleka není jen o těch dvou, nabízí i nečekaně zajímavě ztvárněnou budoucnost a nezanedbatelnou dávku humoru. Ingredience tohoto áčkového akčního filmu byly namíchány tak akorát, aby daly vzniknout kultu... Buď dobrý! 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film s komediálními prvky (a tím nemyslím výkon Slye Stallona:)) ve kterém zmíněného držitele Oscara naprosto gumují záporák Snipes a tichý "velký bratr" Nigel Hawthorne alias Dr. Cocteau. Scénáristi lehce lízli myšlenku ceny za dokonalou společnost a využili ji právě jako prvky absurdní komedie (viz slovní narušení morálního statutu a spol.), kterou lemuje kvalitní akce. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vacsinou to byva u reziserov tak, ze zacinaju v menej znamych serialoch az kym sa vypracuju na ackovych reziserov. V pripade rezisera tohto filmu Marca Brambilly to bolo presne naopak, jeho debut Demolition Man mal pomerne velky uspech vdaka humoru vo filme, avsak jeho dalsie filmy bud nikto nevidel, alebo je to vsetko len nejaky priemer alebo podpriemer. Nastastie to neplatilo pre Sandru Bullock, pre ktoru bol tento film len odrazovym mostikom pre este väcsi uspech. Aj teraz po tolkych rokoch od premiery sa stale dokazem pobavit na tomto filme, hlavne na skvelych dialogoch, tvorcovia sa fakt snazili aj co sa tyka futuristickej vypravy. Inac pacila sa mi tu pripomienka akejsi Schwarzeneggerovej kniznize, nazvanej podla byvaleho prezidenta A. Schwarzeneggera. Sice to Arnie dotiahol len po guvernatora, ale predsa je to miesto v politike, o ktorej sa nikomu v case natacania tohto filmu ani len nezdalo, ze by sa tam Arnie predsa len dostal, takze celkom slusna predpoved :-) _________ Sylvester Stallone - (John Spartan) +++ Wesley Snipes - (Simon Phoenix) +++ Sandra Bullock - (Lenina Huxley) +++ Nigel Hawthorne - (Dr. Raymond Cocteau) +++ Benjamin Bratt - (Alfredo Garcia) +++ Bob Gunton - (Policajný šéf George Earle) +++ Denis Leary - (Edgar Friendly) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V roce 2032 rozmražený policajt Stallone honí rozmraženého masového vraha Wesley Snipese. A není toaletní papír a taky se nesmí klít, jinak z automatu vypadnou pokutové lístky, které se dají použít jen k jednomu účelu... S léty od natočení filmu už budoucnost působí úsměvně a hodnocení tohoto mixu krimi a sci-fi padá na průměr. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=18e4GeUwVWs ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Píseň „Demolition Man“, která doprovází závěrečné titulky, vyšla na albu skupiny The Police s názvem „Ghost in the Machine“ již v roce 1981. Sting tuto píseň speciálně pro film upravil a nazpíval znovu. (BrianStorker)
  • Režisér (a především kameramani) museli při natáčení akčních scén krotit Wesleyho Snipese (Simon Phoenix), držitele černého pásu v karate, neboť jeho kopy a otočky byly tak svižné, že si s nimi kamery často nevěděly rady. (BrianStorker)
  • Když se John Spartan (Sylvester Stallone) chystá na závěrečnou konfrontaci, vyžádá si od jednoho z „podzemích lidí“ zbraň a dostane Smith & Wesson. Jakmile vstoupí do mrazící věznice, má už ale v rukou Berretu 92F. (Guilemot)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno