Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Winters sa konečne rozhodne popri svojej politickej kariére vo Washingtone vytvoriť si plnohodnotný otcovský vzťah k svojim trom deťom, o ktoré sa po smrti ich matky starala teta Carolyn. Deti si však ťažko zvykajú na otcovu výchovu až do chvíle, keď si najmladší Robert privedie z úteku mladú Cinziu Zaccardi, dcéru talianskeho dirigenta. Cinzia si hneď získa detské srdiečka a Tom ju zamestná ako opatrovateľku detí, netušiac, že nevie ani variť, ani prať. Presťahujú sa do domu na rieke, kde sa vzťahy začínajú meniť... (wewerička)

(více)

Recenze (30)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film z těch, jaké se dnes už netočí. V tomto případě dodávám, že téměř výhradně "bohužel už netočí". Je to klasická dobovka, vymazlená pokud jde o kostýmy a obraz, a pokud se smíříte s tím, že tehdy prostě bylo normální, že šarmatní téměř pětapadesátník sdílel ušlechtilé city s pětadvacítkou, a její otec tomu nadšeně aplaudoval, sejdete se s překvapivě věrohodným scénářem sbližování a vzdalování polovičních sirotků s otcem a "novou maminkou". Je tu toho bohužel trochu moc najednou, takže je to krapítek chameleónské a vyřešené příliš zkratkovitě (a to to má skoro dvě hodiny) a nevěrohodně, tj. tak, jak si to nejenom tehdejší publikum žádalo. Ale jsou tu skutečně luxusní humorné scény...tedy, je jich tu pár. Rozhodně mě to potěšilo, ale žádnou historickou událost jsem v Hausbótu neviděl. 70%, i když "bing beng bong" je zlo:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sophia a Cary tvoří hodně zvláštní pár. Ale tak celkově ta první léta v kariéře Lorenové jsou zkrátka plná filmů, které mi hlava nebere. Ona vzešla odnikud, neměla žádné kořeny, vzdělání, herecké schopnosti, ale vypadala jinak a uplatnila se tak skvěle v době, kdy se hledal nový typ filmových hrdinek. Stala se součastní proudu takových odlišných tváří jako byla Audrey Hepburn a pomohla tak prosadit zcela jiné vnímání filmové krásy. Což by nebyl zas až takový problém, kdyby tahle vlna pominula stejně rychle jako jakékoli jiné módní trendy, ale historie tomu chtěla, že se právě tahle poválečná generace udržela na pomyslném vrcholu až dodnes. Což se mi příčí jako nic jiného. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V Amerike sa v manželskej posteli spí občas, v Taliansku vždycky..." G. Grant a S. Loren boli veľmi dobrá voľba. Tak príjemný romantický film som nevidel už veľmi dávno a nízke hodnotenie ma dosť prekvapuje. Napriek tomu, že dnes hollywood chrlí romantiku ako na bežiacom páse je z nej často cítiť komerčnosť a vypočítavosť, ale tu som si užil romantiku v tej najčistejšej podobe, tak ako si ju predstavujem. Podobnosť s klasikou Prázdniny v Ríme možno nie je náhodná. Objektívne štyri hviezdy, ale ak by som mal hodnotiť iba v rámci žánru, tak by som dal plný aj počet. 80%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zřejmě bude na vině špatný dabing ČT 2011, ale tahle komedie s jinak skvělými Grantem a Loren mě za srdce nevzala. Moc prostoru pro děti, málo pro vztah dvou největších hvězd. A mimochodem, ten hausbót vypadal mnohem líp v dřevě než napatlaný na šedo-bílo. Všimněte si i nepochopitelných zadních projekcí u statických scén. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na komedii jsem čekala víc srandy, spíš to neslo prvky tragikomedie. A to z pohledu problémů, které se prolínaly celým příběhem. O to, že si jeden musí dávat pozor na odbory, pusu i zadek a všemocnou vyšší třídu, která určuje společenské normy, vážně nestojím a zábavné to nevidím. Že je osamělý rodič zavalený prací, na rodinu kašle, a pak se to snaží narychlo násilně slepit, aniž o to rozmazlení frackové vůbec stojí, nestojím dvakrát tak. Vědomí toho, že jsou to problémy staré půl století a aktuálně spíš na vzestupu, mi přijde naopak hořce tragické. Herecké obsazení je tím pádem na vedlejší koleji, případně na hlavní spolu s pojízdným domečkem. :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na romantickou komedii z padesátých let jsou v tomhle filmu překvapivě otevřené a uvěřitelné dialogy mezi otcem a starším synem, který těžce snáší velkou rodinnou změnu a navíc ve svých 13 letech žárlí na otce i na krásnou chůvu v podání Sophie Loren. Je ve věku, kdy se v něm tříská, jestli v ní vidět potenciální novou matku, nebo objekt touhy. A není se co divit. V těch zlatých šatech vypadala Sophia Loren jako bohyně. Ne! Ony její božskost ještě podtrhly. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

70% klasická odpolední romantická pohodovka s charismatickou ústřední dvojicí, které zdatně sekundují zlobivé děti. Několik fórků se opravdu vyvedlo a vše je tak harmonicky pozitivní, že to vaši náladu rozhodně zkazit nemůže. A kdo má rád Caryho Granta, užije si film o to víc. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Jedno hrozné klišé za druhým a bez ustání. O hereckých výkonech mám silné pochybnosti. Nejspíš jde o špatnou režii herců. Kdykoli je to jen trochu možné, tak nám dá režisér ochutnat "kouzlo" zadní projekce. Vlastně se člověk chytá za hlavu z toho, kde všude je zadní projekce použitá. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, které já mám nejraději. Má to prostě svoji atmosféru padesátých let. Šarmatní americký elegán získává po smrti bývalé ženy do výchovy své tři ratolesti. Najít si k sobě vzájemně cestu není vůbec jednoduché a najmutí Sophie Loren jako hospodyně, to ještě více komplikuje. Ač velice vzdělaná, neumí vařit, neumí prát, prostě není vhodným typem pro chůvu, ale tou pravou pro otce i děti nakonec určitě je. Už to chvilku vypadalo, že se Cary Grant (otec) rozhodne špatně, ale nakonec "sáhl" správným směrem. Sophia zde nejen jako výborná herečka, ale i zpěvačka a tanečnice. A to krásné italské "dolce farniente". ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nekonfliktní komedie o konfliktech mezi dětmi, dlouhou dobu vzdáleným otcem a jeho novou ženou. Krása Sophie Loren jakoby byla v tomto filmu pěstí na oko, těžko věřit, že by se taková krasotinka snížila ke starání se o domácnost a tři děti. Cary Grant oproti tomu uvěřitelný, ale také těžko věřit, že by si místo příjemné a dlouho mu známé blondýnky vybral horkokrevnou Italku. Jinak zcela neškodná, místy slušně vtipná klasická americká komedie přelomu 50. let. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Kupodivu naprosto plochá a bezkrevná Sophia? Nechápu. On tedy scénář není nic extra, je to dost zkratkovité a děj skáče kupředu jako kamzík, chování dětí i dospělých je občas dost divné. I Cary se v tom moc nenašel, i když pár dobrých scén se najde. V podstatě to náladu sice má ,ale celý film divně kolísá, rozhodně jsou lepší dílka. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak příjemný a pohodový film. Jsem zastánce toho, že zlatý fond starých amerických filmů, zejména tohoto rangu, má co nabídnout i dnešnímu divákovi. Pro mne je toto snad ten nejlepší způsob relaxace. Příčinou je asi fakt, že z filmu přímo čiší nenucenost. Laskavě přirozená a příjemná mladá Sophia Loren a k tomu ještě skvělý humor a vtip z úst Garyho Granta. Nejlepší byl asi tento: "Tati v domě jsou pavouci. Tak je nech, budou se hodit k večeři". ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale melodrama Grantovi nesedí. Pár vtípků a krásný tanec nemůže zachránit celý film, který hodně nudí (a děti prudí). Kdyby zrušili místy vážný a filozofický tón a udělali z toho crazy komedii mohlo to fungovat, takto ale ne. Zatím nejslabší film CG co jsem viděla. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý film v roce 1958 s Cary Grantem a tentokrát mnohem lepší záležitost. Čerstvě ovdovělý diplomat dostává do péče tři děti, které ho nesnáší a trošku proti své vůli najímá temperamentní italskou dívku jako služku a shodou okolností končí na ošuntělém hausbótu. Grant působí relativně mladě a svěže, Lorenová je ohnivá žena, děti jsou občas na zabití tak jako ve skutečném životě a vzniká milá, moderně působící komedie, u které jsem se několikrát od srdce zasmál (dům na kolejích, nakloněný hausbót) a která je na konci i pěkně romantická. Moc příjemný film, u které mě ani nevadil šílený věkový rozdíl (30 let!) mezi ústřední dvojicí. Komedie roku 1958. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc krásná oddechovka.Grant už měl sice na tatínka nějaké roky ale svým šarmem to zachránil.Lorenka je kus nádherné ženské a její zpěv při refrénu oblíbené písničky ding dang dong je moooc sexy:-))) ()

Reklama

Reklama