Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buffy Summersová je typická americká stredoškoláčka zaujíma sa predovšetkým o nakupovanie, večierky, roztlieskávačstvo, filmy a podobné veci. Jedného dňa však stretne čudáckeho muža menom Merrick Jamison-Smythe, ktorý jej oznámi, že v skutočnosti je zabíjačkou upírov a má sa už konečne ujať svojej funkcie. Buffy si spočiatku myslí, že je absolútny blázon. Nepresvedčí ju ani to, že má skutočne čarodejnícke materské znamienko. Merrick ju teda vezme v noci na cintorín, kde z hrobu nedávno zosnulého spolužiaka Roberta vylezie prvý upír. Z ďalších vychádzajú iní a útočia. V Buffy sa prebudia tajomné sily, úspešne sa s nimi pobije a jednu upírku sa jej dokonca podarí usmrtiť orezaným kolom priamo do srdca. Na Merrickových slovách skutočne niečo je. Situácia hustne. Najprv zmizne jej spolužiačka Cassandra, neskôr aj ďalší študenti, ktorých neskôr nájdu mŕtvych s dvoma rankami na krku. Situácia je čoraz hrozivejšia, a tak sa Buffy , hoci sa tomu bráni zo všetkých síl, musí stať skutočnou zabíjačkou upírov. Svojimi schopnosťami dokonca prekvapí aj frajerského školského krásavca Pikea. Proti Buffy však stojí sám vodca upírov Lothos a dievča musí vynaložiť všetky sily, aby zlo porazila. Napriek početnej povahe upírov v rozhodujúcej bitke porazia a v záverečnej televíznej reportáži už celá príhoda vyznieva skôr ako groteska... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Trinculo odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě důvodem proč by mělo být hodnocení vícerozměrné. Za zábavu bych dal hvězdiček klidně šest a za ten zbytek bych tak deset odebral. No výsledek je logicky odpad. Ale přesto je tento film tak špatný až mi utkvěl v hlavě. Nejskvělejší je scéna umírání záporáků, která pokračuje až do závěrečných titulků a pak jak se novinářka ptá jedné z vedlejších hrdinek na její pocity po masakru. No výpověď dotýčné může znít jako odpověď na otázku, ale není, neboť zmíněná středoškolačka celý masakr prosouložila v autě na parkovišti. A takový je i celý film. Absurdní blábol korunovaný zvrhlým finále - pro mě téměř kultovní záležitost. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad, kdy naprostou hloupý film byl základem k velmi povedenému seriálu. Kuzui je opravdu otřesný režisér, Kristy Swansom otřesná představitelka Buffy, ale ta omáčka kolem má sem tam nějaký povedený vtip. V základu to zcela evidentně měla být pohodová hra s hororovým žánrem, natočené je to bohužel příšerně, budoucí hvězdičky však pobaví... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

O pět let mladší seriál znám nazpaměť a považuji ho za špičku toho, co se dá nejen v teenagerovských či nadpřirozených televizních vodách ulovit. Stejně tak nedám dopustit na spin-off s Angelem a pěkných pár let už se topím i v komiksových pokračováních, sólovkách i crossoverech obou jmenovaných. Abych ale řekl, že bezmezně miluji všechno související se značkou Buffy, nesměla by existovat tahle nezařaditelná věc. Tajemný upír jménem Pike, osudové mateřské znaménko, excentrický blázen Hauer nebo šílená choreografie soubojů s prakticky žádnou přímou ukázkou zabití upíra je až moc silná mozaika zmaru, která by dnes fungovala jako překvapivě vtipná parodie fenoménu, ale tehdy velmi krutě zabránila skvělému nápadu v rozvoji. To, že se režisérka Fran Rubel Kuzui už nikdy k režii nevrátila, považuji za zázrak - stejně jako to, že se stala nedílnou součástí whedonverse jako producentka. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Seriál ze stejnojmennou hrdinkou se v jistých kruzích stal bezmála kultem, tahle ta filmová podoba je ale docela průšvih. Režisér se asi nemohl rozhodnout, jestli dělá parodii nebo teenage horor, protože jinak si nedokáži představit proč mají upíři tak hroznou stylizaci. Další "klad" bych viděl v neskutečně blbé choreografii soubojů, o trapné účasti dvou filmových matadorů (Sutherland & Hauer) ani nemluvě. Jako děcko jsem na tom byl v kině a než jsem to nedávno viděl v televizi, nebyly mé vzpomínky na tento kousek tak negativní, ale teď si prostě nedokáži představit, že by tohle někdo vůbec mohl pustit do přítmí kinosálů. Opravdu se divím, že tato monstrózita nezničila kariéry některých později úspěšných (tu více, tu méně) herců (Affleck, Jane, Arquette, Swanková). Skoro odpad. 10% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je to úplne do pohody zaujímavá teenie komédia s kopou zábavných momentiek preplnená sympatickými hercami, nechápem prečo to má až také malé hodnotenie, veď tie dnešné upírske drahšie dielka sú častokrát neskutočne o ničom a toto je stará klasika, upíry majú krvavé zúbky a musia byť pozvaný a tak. A ten seriál je úplne o ničom. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Omladina na lovu duchů i upírů

Omladina na lovu duchů i upírů

27.05.2009

Krotitelé duchů a Buffy se vrací na filmová plátna. Jak se prozatím rýsují plány na jejich comebacky? Začněme dobrými zprávami: Ghostbusters 3 se začnou zřejmě natáčet už na přelomu tohoto a příštího… (více)

Reklama

Reklama