Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě vždycky nejvíce bavilo to, že Ray Liotta vůbec, ale vůbec nevypadá na roli, kterou zde hraje, a o to je ten film lepší a jeho výkon přesvědčivější. Kdyby jeho roli hrál někdo ze zlatých dob akčních hvězd (Arnold, Jean-Claude, Dolph, Sylvester apod.) filmu by to jenom uškodilo, protože bychom od nich očekávali mnohem více, než předvádí Liotta (a u něhož to bohatě stačí) a hnalo by se to do směšného přehánění). Takhle ten film má jakousi realistickou linii, které se dá při troše dobré vůle i uvěřit. Naposled jsem podobný pocit měl u 96 hodin s Liamem Neesonem. Útěk z Absolomu jsem viděl několikrát, uznávám, že to není nic extra a ani se to nesnaží opustit tu béčkovou bezpečnost a jistotu, ale vždycky se na něj rád podívám znovu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Absolom – vězení budoucnosti. Utajený ostrov s hustou džunglí, kde jsou vězni ponecháni svému osudu a kde panují podmínky více než kruté. Jsou tu dvě bandy vězňů – hodní a zlí, těch je samozřejmě většina. A do tohohle bachaři z vrtulníku vyhoděj Robbinse, chlapíka kterej na ňákej respekt k autoritám zvysoka kašle, a má jen jedinej cíl – útěk. Jenže ostrov je monitorován, takže to nebude tak jednoduchý. Takže se musí k někomu přidat, čas od času někoho sejmout a mezitím spřádat plány jak z toho průseru ven. V podstatě je to dobrodružnej akční film, říznutej sc-fi. A co se mě týče, zábava to není vůbec špatná. K tomu pár moc pěkných scén (třeba napichovací scéna) a celkově dobře staromódně zvládnutá akce. Jen ten závěr je trochu přitaženej za vlasy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě především o zážitku. Což je pro Útěk Z Absolomu smůla, protože mě nezaujal takřka ničím kromě Lance Henriksena v bílé říze a Raye Liotty o poznání hubenějšího než v Hanniballovi. Z toho si asi odvodíte, že toho příliš zajímavého k vidění nebylo, a máte pravdu. Takřka veškerá akce je vtěsnána do jedné velké scény, takže v této kategorii hodnocení nahoru nepůjde...a nestane se tak ani v oblasti scénáře, prostě a jednoduše - pokud Útěk Z Absolomu neuvidíte, o moc nepřijdete. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Jako by z budoucnosti, ale vlastně jako by z minulosti. Snímek je založený na jednom velkém kontrastu. Ačkoliv je časově zařazen do budoucnosti, drtivá většina děje se odehrává v podmínkách, které připomínají historický film o středověku či postapokalyptické drama. Útěk z Absolomu je takovým mixem různých motivů z různých filmů. Akční sci-fi z budoucnosti, odehrává se ve vězení, na ostrově, ze kterého není úniku, dva zenepřátelené kmeny, na vše dohlíží moderní technika, plánuje se útěk, mezitím se musí bránit proti zloduchům a řediteli věznice, jedna skupina vězňů nosí oblečení jak ze Šíleného Maxe atd. Dále zde najdeme prvky dobrodružného filmu, postavy se musí také vypořádat s přírodou a pastmi. Jako by prostě tvůrci nevěděli, jak film pořádně uchopit. Vlastně je to takový paskvil všeho možného. Jen se divim, že ještě nepřidali nějakou ženskou postavu v mužském vězení, aby se mohla rozvinout i milostná dějová linie. Film nežene do předu ani akce ani herci. Bohužel Raye Liottu moc nemusím. A ani tento film mě nějak zvlášť neoslovil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu obstojná béčková sci-fi, která nepřinesla nic nového, ale ani vyloženě nezklamala (nenáročného diváka). Jejím největším záporem je z mého hlediska obsazení hlavního hrdiny - Ray Blijotta jaksi postrádá charisma a mně osobně se více líbí v záporných či alespoň nejednoznačných rolích, tam jeho přiteplený šarm vyniká mnohem víc. 52% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama