Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1937 přijíždí do malého anglického městečka v malebném Yorkshiru mladý zvěrolékař James Herriot. Záhy je přijat jako asistent u vyhlášeného místního veterináře Siegfrieda Farnona. Ten však používá poněkud svérázné metody, a to v práci i soukromí. Když pak o prázdninách do mládeneckého domu doktora Farnona přibude ještě Siegfriedův vydařený bratr Tristan, jehož právě vyhodili od vysokoškolských zkoušek a Jamesovo srdce pokouší krásná dcera místního farmáře Helena, není o dramatické i humorné situace v ordinaci, ale i ve chvílích volna ani na okamžik nouze... Hlavní role v britské televizní adaptaci oblíbené knižní předlohy Jamese Herriota ztvárnili Simon Ward, Lisa Harrowová, Brian Stirner a hvězdný Anthony Hopkins. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Vozy ve filmu jsou: autobus JC 5313 Guy Wolf z roku 1938 Waveney, Austin 20/6 Mayfair Landaulette z roku 1938, Lea-Francis 12/40 W-Type z roku 1929 a Morris Eight Series I z roku 1935. (sator)
  • Telefonní číslo ordinace je Darrowby 85. (sator)
  • V knize Siegfried (Anthony Hopkins) koupil praxi v roce 1932 od 85letého důchodce. V tomto filmu ji v roce 1927 převzal jako rodinný podnik. (sator)
  • Přestože se James Herriot narodil v anglickém Sunderlandu, strávil prvních 23 let svého života ve skotském Glasgow a nikdy neztratil přízvuk, jak lze slyšet v televizních rozhovorech. Simon Ward ho však hraje jako Londýňana. (sator)

Reklama

Reklama