Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, která sice není ani třeskutě vtipná, ani třeskutě originální, ale ani to nepředstírá. Prostě pohodová zábava pro večer ve dvou, která jako bonus přidává Prahu a fandům Čechomoru Františka Černého, hrajícího v baru své Deja vu, za což má film malé plus, takže se nakonec na ty tři hvězdičky dostane. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moc se nestává,že by dcera nějákého prezidenta dokázala utéct svým bodyguardům - a proč taky?Má všechno co chce a když jde večer po ulici tak nejde nikdy sama.Tohle je celkem hezký romantický film,který si ráda pustím klidně i několikrát,protože mám ráda Mandy Moore a sladký Matthew Goode je pro mě pastva pro oči.Za 111 minut procestujete s hlavními hrdiny skoro třetinu Evropy - tak proč ne? ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně půl na půl, scénář bez překvapení, ale jakous takous pozornost při sledování udržuje. Jde přeci jen o naprosto oddychový film. Líbilo se mi také, že reálie byly skutečné, tedy že například nestáli před Rudolfinem a nebavili se o tom, že "tady v Berlíně je skvěle" apod. (např. Eurotrip). No a Mandy je totální kočka, takže asi i za ní o stupínek vyšší hodnocení. 55% hvězdiček ()

cherita 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to ptákovina jak vrata, ale já se na to dívala jenom z jednoho důvodu, a tím byl Matthew Goode a jeho mokré tričko, takže nějaký komplikovanější příběh by mě stejně akorát tak rozptyloval. Navíc takové filmy se většinou hodnotí ani ne podle toho jak moc jsou vtipné, ale jak málo jsou trapné a tenhle, řekla bych, není s vyjímkou toho debilního konce trapný skoro vůbec. 60% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

No tak tento film mě opravdu minul širokým obloukem. Kvalitní obsazení. M. Harmon byla ta postava, co mě u toho donutila zůstat. Slečna M. Moore mě absolutně nezaujala a M. Goode mi přišel tak nějak nemastný a neslaný. A celý film? Mně se zdá, že po 20ti minutách bude jasné, jak to všechno dopadne a už se jen čekalo, jak se k tomu dospěje. Přišlo jednání hlavního páru tak trochu nelogické, chaotické a tak nějak nepřirozené... Škoda, ale vydržel jsem koukat. Jinak pro blbečky typu tomeek a Milan25: Než budete zase na něco nadávat, radši pořádně poslouchejte, o čem se ve filmu přesně mluví, jo? Jinak je to fakt na utopení v Dunaji.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Na Staroměstském náměstí je promítán záznam Offenbachovy operety „Krásná Helena“. (Teres)
  • Český imatrikulační kód OK-WIO, kterého je možné všimnout si na tmavě červeném vrtulníku, jenž na konci vyzvedne prezidentovu dceru, ve filmu nese vrtulník typu Bell 222. Ve skutečnosti je tento kód registrován pro vrtulník typu Bell 206, který slouží na základně Kryštof 05 letecké záchranné služby v Ostravě. (Zdroj: Wikipedia). (VMa)
  • Jedna z posledních scén, odehrávající se na berlínské Love Parade, se ve skutečnosti natáčela v Praze na Letenské pláni. Na vrtulníku, který zde hlavní hrdinku vyzvedne, je možné všimnout si české registrace. (Lkprak)

Reklama

Reklama