Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálový snímek režiséra Irwina Winklera s hvězdným hereckým a pěveckým obsazením je portrétem legendárního amerického skladatele Cola Portera, přinášejícím řadu jeho nezapomenutelných písní. Život Colea byl divoký, nekonvenční a nespoutaný, právě tak jako jeho láska k manželce Lindě. Benátky, Paříž, Broadway či Hollywood, to byly nádherné kulisy jejich vášnivého vztahu, který čas od času narušovaly Coleovo výstřelky. Linda nikdy nepřestala být jeho múzou, jež ho inspirovala k napsání nejslavnějších písní 20. století. Ve filmu ji ztvárňuje půvabná Ashley Juddová. Písňové hity uslyšíme např. v podání Alanis Morissette, Robieho Williamse, Natalie Coleové a dalších hvězd. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Já mám De-Lovely moc ráda a hodlám se za něj chrabře bít. Skvělá hudba (!) v podání vynikajících současných interpretů (třeba Natalie Cole a její podání Ev´ry Time We Say Goodbye je lahůdkové), solidní obsazení (Kevin Kline ale i Ashley Judd) a taky docela originální pojetí celého příběhu u mě dohromady rozhodně dělají dobrý film. A jestli je to pro dědu (jak říká Cival), tak jsem děda! A soundtrack znám nazpaměť (protože jsem děda prozatím nesklerotický). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Lovely? Bohužel až příliš a po emoční a obsahové stránce beznadějně lonely. Načančané tuze pěkně, Kline ztělesňuje skladatelského boha, přešlapujícího mezi luznou nymfou a mužným satirem přesvědčivě, a pro Portera a swingovou éru mám slabost, ale právě proto odmítám přehlížet, že tenhle pacient bohužel chytil prudce nakažlivou muzikálovou chorobu a pod přezdobenou fasádou skrývá tak akorát velký kulový. A pokud je nám - zcela právem - připomínáno, že píšeme-li obsah filmu, měli bychom být věcní a zdržet se oslavných ód i zatracování, působí trochu pokrytecky, když na poklonkovací distributorské hemzy jako zde je místa dost... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako psát něco ve smyslu, že písničky se v tomto "muzikálu" moc nepovedly, je trochu mimo mísu, když je to spíše přikreslené životopisné drama o hudebním skladateli, kde zaznívají jeho písně. Dané téma snímek de facto využívá na 100 %, mohl, pravda, skončit dřív, ale celkově z toho těžko šlo vymáčknout po filmové stránce více, jelikož ten život zas tak zajímavý nebyl. Jde hlavně o tu hudbu, která mým šálkem coca-Coly úplně není. Přijde mi, že Cole dělal celý život víceméně jednu píseň s drobnými odchylkami, až pak ke konci života trochu změnil styl po událostech v jeho soukromí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Životní osudy Cole Portera v dlouhém, ale hezkém hollywoodském podání. Kevin Kline a Ashley Judd podávají výtečné výkony, bohužel muzikál je až příliš dlouhý a v polovině filmu nemá čím zaujmout. Až s chýlícím se koncem života Porterovy manželky muzikál opět nabírá na obrátkách a vrcholí podařenou předposlední skladbou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se dvakrat nepovedlo. Film v podstate nema co vypravet, takze to ve vysledku vypada, ze krome zasadni sceny s padem z kone je Cole porad jen veselej, vsichni ho maj radi, sklada pisnicky a sem tam si povyrazi s nakym teplousem, coz je ve filmu jen tak nakously. Takze clovek dve hodiny sleduje, jak jsou vsichni spokojeny a cely to je desne preslazeny, ze zacatku to sice ma potencial dobre zvednou naladu, ale pak to zacne bejt jen otravny a navic ma film desne dlouhy 2 hodiny. Navic ani pisnicky nejsou buhvijaky, povedly se tak 3, 4 a muzikalovy cisla nemaj potrebnou stavu. Aspon, ze Kevin Kline v hlavni roli film docela tahne a hodne mu pomaha. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama