Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Řeknu vám, že v poslední době se ze mě stal znalec posledních pohledů. Čili pohledů lidí, kteří si myslí, že vás vidí naposledy. Začal jsem ty pohledy sbírat.“ Hlavního hrdinu jsem si velice rychle oblíbil díky jeho vnitřním promluvám a také opravdu nezáviděníhodné situaci („Jsem v pohodě.“). Upřímně jsem se bavil, ať už jeho uvítáním v práci, přijetím u šéfa (výborný Baldwin), příchodem domů (kolo s nožem!) či následným seznámením s Claire (naprosto odzbrojující Kirsten). Pak přišlo setkání s rozvětveným příbuzenstvem a výskyt humoru bohužel klesl. A to je největší problém snímku, rodinné scény (vyloženě pobaví jen ty s přítomností Susan Sarandon, která si kupříkladu smuteční řeč vyloženě ukradla pro sebe). Některé z nich sice dokážou vyloudit člověku úsměv na tváři, ale většina z nich je naprosto obyčejná, skoro až nezáživná. Oproti tomu pasáže s titulním párem jsou výtečné, tuhle pohodovou (místy navíc docela dost vtipnou) romanci jsem si moc užíval. A tyhle 2 roviny se po celý film střídají, až se Elizabethtown překlopí na téměř čistou roadmovie (která mě, pravda, začala bavit až ke svému konci) s jedním důležitým rozhodnutím k závěru. Takhle mi to vychází někam na rozmezí 3/4* (a převažuje to spíš dolů), avšak za odkazy na Prázdniny v Římě, Snídani u Tiffanyho, stylové hudební vystoupení a rozmanitý soundtrack (teď zas budu několik dní jak magor poslouchat pořád dokola kytarové sólo z Free Bird, fakt děkuju) zvolím přece jenom vyšší variantu. „Haló.“ – „Musíš se vrátit! Máma se rozhodla, že se naučí vařit.“ – „To snad ne! Přijedu brzo!“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takže z môjho pohľadu očakávaná ďalšia presladená, preameričtená a klišovitá záležitosť sa kupodivu nekonala. Veľmi milý príbeh, inteligentne podaný, ničím nenanútený a pekne podaný, plus keď k tomu pridám milý párik, ktorý rozhodne prekvapivý Bloom a krásna Dunst utvorili, nemám čo vytknúť, snáď len trošku pretiahnutý záver a pár hluchých miest. 75%. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

75% Ten žánr v popisu - romantická komedie - je tady trošku mimo mísu, Elizabethtown obsahuje romantické scény i pár vydařených vtípků, ale rozhodně to není klasický film tohoto žánru. Crowe jako vždycky vybočuje z laťky běžné hollywoodské produkce a tentokrát natočil neamericky melancholický film s typicky americkýcm happyendem:) Možná i díky pomalému tempu se mi při sledování neustále připomínaly Zlomené květiny, i když tyhle filmy asi nemají až tak moc společného. Velkým překvapení je Oralando Bloom, který se snad poprvé ve své kariéře pokouší i trochu hrát a výjimečně mi ani jeho přítomnost nevadila. Zlatým hřebem filmu je pak výkon Susan Sarandon a její projev na pohřbu. On je zkrachovalý designer bot, kterému umeřel otec, ona opuštěná letuška, takže vyndejte kapesníčky a hurá do kina!:) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe předvedl pěknou opakovačku - tedy, již jednou viděné. Hrdina, kterému se právě zbořil domeček z karet v podobě úspěšné kariéry - tedy amerického snu, hrdina, co nachází východisko a první krok k novému životu v rodinném kruhu a lásce. To už jsem jaksi u Crowea- scénáristy viděla. Opět je to film plný pohody, naděje, dojetí, písniček ... absentující na smysluplný děj, je zaměřen na prožívání a vnímání světa hlavními hrdiny, na jejich leckdy nelogické a impulsivní jednání. Což je vlastně to jediné, co vás dokáže na Elizabethtownu okouzlit, respektive to, co vám dokáže na obličej přilepit optimisticky rozjasněný úsměv. Nicméně po dvou hodinách sledování, je to vskutku nudný doják, který mohl ustat v nejlepším, což dle mého názoru byl pohřební session s následnou kremací bílého ptáčka. Sice dovětek s road-movie má svůj smysl, ale víceméně se jedná o natahovanou nudli. Herci odvádějí, to, co se od nich čeká. A kupodivu mi víc sedl Orlando Bloom coby zhrzený obuvník než sportovní agent Tom Cruise v Jerry Maguirovi, role Kirsten Dunst v podstatě vnáší do celkem nudného filmu trochu dynamiky, což zvládla také velmi dobře. Nezastírám, že na Elizabethtown se ráda podívám někdy znovu, nicméně je to jen variace na téma již jednou řečené. Kdyby nebylo předchozích 4 filmů páně režiséra a scénaristy, dala bych ****. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi ústřední dvojicí maximálně nefunguje, vztah je okatě umělý a film sklouzává k takovým trapnostem, že se mi několikrát sevřely půlky. Jak umí Crowe pracovat s atmosférou, tak tady se mu to ani trochu nepovedlo. Největší chybou bylo vybrání Blooma, který absolutně nepůsobí civilním dojmem a svojí zaškatulkovaností spíše ruší. Chtěl jsem odejít z kina a šel bych snad ještě níž - ale chovám k režisérovi patřičnou úctu, kterou si u mě vydobil Na pokraji slávy. 30% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama