Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Popravdě, moje největší obavy pramenily z účasti Orlanda Blooma, nakonec to však nebyl on, koho jsem s povděkem přijímala mimo obraz, ale Kirsten Dunst. Díky její megavlezlé Claire a scénáři psaném na koleni, zejména v případech nesmyslných dialogů, probíhajících mezi romantickou dvojicí, se mě neodbytně zmocňovaly pocity, že něco špatného snědli buď oni, nebo já... příznaky otravy se začaly vytrácet až s poslední půlhodinou, skrývající nejedno příjemné překvapení - od velkolepé smuteční párty, přes krásnou Susan Sarandon, až po scénu s hořícím ptákem za kvílejícího "Free Bird"... to nejlepší však přišlo se vzácným uměním naslouchat a vyústilo v dojemnou rozlučkovou road movie. Ale ať počítám, jak počítám, vzhledem k předchozí půldruhé hodině v křeči mně nevychází víc, jak 40%. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na Elizabethtown sa najviac hodí veta: Všetkého veľa škodí. Veľmi rád by som dal vyššie hodnotenie. Je to pozitívny film, ktorý dokáže človeka motivovať. A to napriek zápletke, ktorá je zjavne nepríjemná pre hlavného hrdinu. Veď nikdy to netreba vzdávať, však? Našli sa tu zaujímavé časti v scenári (možno až hodné citácie), hudba bola fajn a Orlando mi miestami prišiel prekvapivo sympatický. Ale miestami to žiaľ bolo aj naopak. A to práve preto, že tu bolo (ako som už spomínal) všetkého až príliš. Príliš veľa lúčení sa so zosnulým, príliš veľa "posledných" stretnutí s Kirsten, príliš veľa patetických scén za zvukov soundtracku a príliš dlhý koniec. Aj keď tá mapa bola ako darček super. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown je starý dobrý Cameron Crowe – písničky, jednoduchý děj. Jenže tentokrát to přehnal s laciným sentimentem, a obsazením Orlanda Blooma. A i těch písniček je někdy trochu moc. Na druhou stranu je tu vskutku svěží vítr v podobě Kirsten Dunstové a sympatický (bohužel nenaplněný) rozjezd filmu. A i ty písničky často potěší. Celkově však ohromné zklamání. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď išiel Elizabethtown do kín, patril jeho žáner k mojim obľúbeným, a Crowe (spolu so Smithom a DiCillom) medzi mojich naj režisérov. Dočítal som sa vtedy o ňom veľa zlého, a bál som skaziť si mienku o tvorbe autora, tak som ho odkladal. Roky. Včera som sa na to prvýkrát pozrel a je to presne také, aké som sa bál, že to bude. Sentimentálne značne prestreleným spôsobom, presladené, naťahované na dve hodiny, aj keď už po hodine a pol nemali dávno čo povedať; tej romanci som neveril, hudba akú mám normálne rád, mi zhruba pri tridsiatom songu začala liezť na nervy, a dokonca niekoľkokrát do obrazu zablúdil mikrofón, čo ma u oscarových tvorcov vždy prekvapí. Na druhú stranu herci veľmi sympatickí (dokonca aj Orlando), soundtrack typicky Croweovsky pohodový, a celkovo ide o presne ten druh filmu, ktoré vás majú pohladiť po duši, tak sa naňho hnevať vlastne ani nejde (vzhľadom nato, že sa už dávno nejedná o látku pre mňa osobnú). Hodnotil som zatiaľ štyri Cameronove filmy - štyri plné hodnotenia, a tak k nim nakoniec pridávam jedno priemerné, za tento priemerný film, ktorý vyššie ťahá asi iba stand up Susan Sarandon. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení scény na hřbitově s herci Orlandem Bloomem a Kirsten Dunst bylo přerušeno, protože přišla neočekávaná bouřka. Režisér Cameron Crowe ale trval na tom, aby se natáčelo dál, protože to podle jeho slov vypadalo přirozeněji. (HappySmile)
  • Loudon Wainwright III. ve filmu hraje strýčka Dalea. Na playlistu, který udělá Claire pro Drewa na jeho road trip je písnička "Oh What a World" od Rufuse Wainwrighta, syna Loudona. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama