Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Wayne se vrací domů a společně s bratry nachází rodný ranč v cizích rukou. Johna Eldera, který v Clearwateru právě pohřbil svou matku, zastaví šerif a radí mu, aby toto místo rychle zase opustil. Kromě toho mu sdělí, kde se může sejít se svými třemi bratry. Když mu pak řekne, že se Elderův ranč zatím stal vlastnictvím Morgana Hastingse a že jeho otec krátce předtím zemřel za podivných okolností, vydají se po shledání všichni čtyři bratři za Hastingsem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když jsem nějakých 10 let nazpátek viděl Four Brothers, hrozně se mi to líbilo, a to jsem vůbec netušil, že je ten film inspirován westernem Henryho Hathawaye. A vlastně jsem to nevěděl doteď, než jsem si pustil tenhle film a říkal si, že mi to něco strašně moc připomíná. A stejně jako mě bavila novodobá verze, bavila mě i ta původní. Během těch dvou hodin jsem se celou dobu bavil povědomým, a přeci jiným příběhem o sjednocených čtyřech bratrech. A super byl taky George Kennedy v jedné z jeho dřívějších rolích - a že mu ten padouch šel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa zdá, že J. Wayne netočil nič iné len westerny. Je však jasné, že ich natočil požehnane. Tento je z jeho menej typických, pretože tu nie je sám, ale jedným zo štvorice bratov, ktorým niekto zavraždil otca a ich mamu obral o farmu. Nepochybujte o tom, že J. Wayne to určite zistí a vinníkov pošle na druhý svet... Cesta k cieľu niekedy býva zaujímavejšia než samotný cieľ a tento film nebude pre westernového fanúšika stratou času. V menšej roli sa blisne D. Hopper. Postupne odškrtávam Waynove westerny, ale ťažko povedať či ich do konca svojho života uvidím všetky.80%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak čtveřice nezdárných synů po pohřbu matky k sobě nachází cestu a zároveň poznává, že poměry v jejich rodném městečku se změnily a nevyšetřená smrt otce bude mít dohru i pro ně, to mě hodně bavilo. Bohužel pouze sourozeneckým rodinným dramatem nemůže být klasický americký western živ, tudíž v závěrečném dějství přebírají otěže zinscenované obvinění a předlouhé přestřelkové vyústění, statické a teatrální jak zákon a John Wayne káže. Ale slabé 4 * dám už za tu Bernsteinovu výbornou hudbu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mezi westerny jde o zcela průměrný počin, který nějak neoslnil ani samotnou zápletkou – ale spíše celkovým zpracováním. Hudební doprovod nebyl špatný, herecké obsazení slušné, ale některé situace působily spíše směšně. Dojde na pár přestřelek, pěstních soubojů i zradu, ale v rámci žánru znám mnohem lepší a kvalitnější filmy. John Wayne taky nebyl zrovna v nejlepší formě (o čemž svědčilo i jeho nedávné zranění před natáčením a v některých scénách působil dost nemotorně). Potěší menší role Dennise Hoppera (leč neměl moc prostoru) a záporák George Kennedy nebyl moc využitý. Obyčejný průměr, nic extra. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Až na to, že John Wayne měl na konci filmu v revolveru dvakrát tolik nábojů bez nabití, až na to strašný moralizování na začátku od tý blonďatý cuchty (která mi mimochodem připomínala tu divnou blbku na krátko střiženou v big bang theory), až na to, že z bratrů Elderovejch byly jen 2/4 o něčem (správně John Wayne a Dean Martin) a až na to, že vlastně už ani nevim. Takže až na těch pár výhrad vlastně krásnej film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Film se začal natáčet v záři v roce 1964, byl však přerušen, když byl Johnu Wayneovi diagnostikována rakovina plic. Znovu se začalo natáčet v lednu 1965. (Mol)
  • Pohřební vůz, který byl na pohřbu Katie Elderové, v současné době stojí před strašidelným domem ve Walt Disney World. (Mol)
  • Když je John Elder (John Wayne) stažen do řeky, je možné slyšet hlas dítěte, které volá "dad", v překladu "tati". Byl to tříletý syn Johna Wayna Ethan Wayne, který se díval mimo záběr kamery a věděl, jak moc jeho tatínek byl nemocen. (Mol)

Reklama

Reklama