Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně moc nepovedlo... Přeplácaný, pitomý děj (to muselo vymyslet maximálně osmileté dítě), zmatená akce, místy zcela nepochopitelné jednání postav a k tomu spousta trapných logických kiksů. Ani Riddick už nemá to charisma jako v "Pitch Black", prostě jen drsný svalovec, s rádoby vtipnými tvrďáckými hláškami. Při rozhodování, zda dát dvě nebo tři hvězdičky nakonec rozhodla audiovizuální stránka filmu - vypadá to super, efekty jsou pěkné, a poslouchalo se to taky vcelku obstojně. Dávám 51% ... a vřele nedoporučuji nikomu, kdo ve filmech potřebuje zachovat alespoň zdání reality. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Napisem to hned na zaciatku a na plne usta. Chronicles of Riddick je pravdepodobne najlepsie fantasy/sci-fi co som kedy videl. Vynikajuci pribeh, nadvazujuci na Pitch Black, totalne vizualne a zvukove efekty, nadupana akcia a coolovy Diesel (ktoreho mimochodom inak ako Riddicka velmi nemusim). Ak sa to tu porovnava so Star wars, tak u mna jednoznacne vedie prave Chronicles. Treba vsak povedat, ze SW - som stale bral ako megalomansku rozpravocku, naproti tomu je pre mna Chronicles vynikajucou temnou akciou so skvele zakomponovanymi prvkami fantasy. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Černočerná tma byla klasický survival thriller, který jasně kopíroval prvního Vetřelce. Kronika Temna je ale úplně jiná, což určitě tenkrát naštvalo mnoho fanoušků. Pravdou ale je, že Riddick je fantastická postava a teprve v druhém díle ukáže, co vlastně všechno umí. Což je hlavně efektivní zabíjení. Peníze z toho jsou cítit teda extrémně a oproti komornímu prvnímu dílu tohle zkrátka působí velkolepěji a akčněji...85% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Chronicles of Riddick - Graeme Revell ,2. The Hunt for Riddick ,3. The Vaako Conspiracy ,4. The One Speed ,5. The Sweet Spot ,6. The Animal Side ,7. The Arrival at Helion ,8. The Save My Family ,9. The Kyra's Theme ,10. The Helion Attack, Pt. 2 ,11. The Imam's Death ,12. The Necromongers ,13. The Show You the Way ,14. The Hellhounds ,15. The Pops a Cork ,16. The Slam ,17. The Furyan Energy ,18. The Purifiers End ,19. The Aereon Fortells ,20. The Final Betrayals ,21. The Keep What You Kill ,22. The End Credit - Final Chronicle , ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V tomto případě je hodnocení filmu velmi težké a to nejen kvůli konci (Twohy si prý věřil na celou troligii a podle toho konec taky tak vypadá). Nelze říci, že jde o bombu. Jako protiklad k Hvězdným válkám by možná obstál propracovaností (je pravda, že Lucas toho má opravdu hodně, ale za kratký čas vymyslet to co Twohy to asi nedokázal). Architektura Necromongerů je opravdu zajímavá a celková rozmanitost planet na kterých se Riddick proběhne je velká. Naprosto celý film stojí na postavě cool hláškovacího stroje na mlácení lidí Riddicka(a jeho očích :o)). Jeho postava je opravdu všechno pro tento film. Naštěstí to Twohy věděl a proto hlášky tohoto drsnáka jsou opravdu cool. Co se týče hudby hodně zaostává za velkolepostí a krásou ost Hvězdných válek. Efektů v tomto filmu je opravdu hodně a některé nejsou zrovna nejpovedenější. Nejsem si jist hodnocenním, uvažuju o 2*. Jedině co my v tomto brání je Riddick a odvaha dát proti sobě zlo a .... zlo :o). Na film kde prakticky dobro není jsem čekal a dočkal se ...... Dyt víte, že co zabiju patří mě :o)) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Na výrobě Kroniky temna se podílela i Dieselova (Riddick) společnost One Rade Production. (imro)
  • Podle filmu byla vytvořena videohra "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay". (Zeke001)
  • David Hayter napsal prequel o dospívajícím Riddickovi (Vin Diesel), který je odveden do války, kde ho obviní ze smrti celé čety. Akiva Goldsman zase napsal scénář o tom, jak Riddick unese vězeňský satelit a přistane na živé planetě, která na něj vypustí různá stvoření z živlů, jako je vzduch, oheň, vítr a voda. Finální scénář ale nakonec napsal sám režisér David Twohy. (imro)

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Reklama

Reklama