Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S titulom "Alone in the Dark" (Sám v temnote) som sa prvý krát stretol v časoch, keď som aktívne trávil dlhé hodiny pri hracej konzole Play Station 2. To už je hodne dávno. Bola to výborná, atmosferická, horrorová hra. Preto som sa potešil, keď sa v roku 2005 objavila jej filmová adaptácia. No keď som zistil, že ju režíroval nemecký babrák Uwe Boll hneď ma prepadli obavy ako to bude vyzerať. Po zhliadnutí filmu konštatujem, že to nie je až taká katastrofa ako som sa obával. ** ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Já si netroufnu na světě moc věcí, ale vim, že jsem lepší režisér než tady pan Uwe Boll. Proč tomuhle z-etkovému režisérovi někdo dává peníze na filmy? To můžou dát rovnou mě a já si za to něco pořádnýho koupím a nebo natočím s partou kamaradů taky film. Kvalitou možná i lepší. PS: když už má někdo ve filmu Taru Reid proč ji pořádně neukáže? :D vtip ;-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejsem ten typ diváka, který obdivuje béčko pro jeho béčkovitost, ale zároveň nejsem tím, který by film odstřelil do odpadu jen z toho důvodu, že ho natočil někdo, o kom se svého času mluvilo jako o nejhorším režisérovi současnosti. I já jsem čekal nekoukatelnou ztrátu času, ale v rámci nenáročné jednohubky jsem byl snad i spokojen. I přesto, že jsem nehrál herní předlohu, mě stále zaráží průměrné hodnocení v hluboce černých hodnotách. Opravdu je film pro většinu diváků horší než paskvily subžánru "akce, archeologie, digitální monstra" jakým byl nedlouho předtím druhý Tomb Raider? Těžko říct. U mě ale z celého kritického období, kdy se Uwe do herního světa ponořil takřka s rozkoší, zůstává dobrodružství Edwarda Carnbyho tím jasně nejmenším zlem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuto filmu dostal. Uwe Boll totiž v té době, co tenhle film vznikl začínal dostávat post režiséra sračkáře a trvalo nějakou chvíli než se probil alespoň na místo, kdy točí už vcelku schopné filmy. Pamatuju si z dřívějších, že za hovno stála hlavně ta jeho stylová kamera, ale kupodivu jsem se divil, když jsem jí tady vůbec neobjevil, ba naopak, vcelku jsem se na ten film zadíval a zase mi to tak strašný nepřišlo. Je to teda píčovina jak Brno, ale tahle píčovina má alespoň štýl..nemůžete jí upřít, že by se nedržela hry, i když jediný co tomu filmu chybí je ten strach, a to je co se týče série Alone in the Dark docela zásadní problém. ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě Uwemu závidím. Má k dispozici slušné herce, solidní rozpočet a nemalé kvantum technických hračiček, ke kterým se většinou člověk dostane akorát tak, že pracuje pro armádu (případně jí něčím hodně vytočil). A je až k neuvěření, jak to Uwe neumí využít. Ano, scénář je béčko nejbéčkovější, ale z podobných hovadin už vzešel nejeden slušný snímek (pokud mluvíme o atmosférickém běsnění). Sám v temnotě je však neuvěřitelně nudný, nezáživný a roztahaný film. Co taky čekat od filmu, ve kterém paradoxně nikdy nikdo neuvízne „sám v temnotě“… ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Jmenován nejhorším filmem roku 2005 - Stinkers Bad Movie Awards. (akisha)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 2. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě, konkrétně v Québecu, Britské Kolumbii, Novém Skotsku a ve filmovém studiu ve Vancouveru. (Terva)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama