Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede v zažitých kolejích předchozího dílu, díky čemuž si bohužel přivlastnila i všechny nešvary. I zde se objevilo několik humorných pasáží, ale zcela suverénně zvítězila naivita a sázka na mladší publikum, které si u toho cvrnke do spoďárů. Anne Hathaway už rozhodně předvedla mnohem lepší výkony, ale i zde patřila k tomu lepšímu, co nám tento film nabídnul… ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Byli tu i světlé chvilky jako například obsazení a samozřejmě i některé vtipné momenty, ale upřímně musím říct, že druhý díl mě bavil o poznání méně než jednička. Nádech to má stále stejný, ale skutečnost, že Mia už tou princeznou je a má se stát královnou mě nebrala tolik, jako že je středoškolačka a má se princeznou teprve stát. Romantická zápletka celého filmu mě nebavila vůbec a to je celkem problém, když je to vlastně romantický film. Ještě že to zachránila babička a šéf ochranky. Nevím no, jedničku mám vcelku rád, ale dvojka nic moc. ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Druhý díl princeznovské ságy s Anne Hathaway je o poznání horší než jeho předchůdce. Příběh a zápletka jsou nudné, herecké výkony průměrné a stopáž, ačkoliv se od minule snížila téměř o půl hodiny, je stále pro normálního člověka moc dlouhá. Pozitivně bych naopak hodnotil záporáka s tváří John Rhys-Daviese a také krásnou Anne Hathaway. Finální hodnocení: podprůměrná komedie, která dosti často sklouzává k extrémním až hloupým sitiuacím. ()

X-tREmE 

všechny recenze uživatele

Denníček môj... Keby som tak bol 10-14 ročné dievča v predpubertálnom veku a naivne čakal na vysnívaného princa, tak dám tomuto filmu rovných 5 hviezdičiek. Bohužiaľ som chalan, ktorému je o dosť viac, tekže mu dám len 2. Prečo? Jednu hviezdičku za široký úsmev hlavnej predstaviteľky na pyžamovej párty :) a tú druhú kvôli Genovii. Tam sa určite raz presťahujem. Vivat Genovia! Ale teraz vážne. Naivný a trápny pokus o ľahkú romantickú komédiu v americkom disneyovskom štýle. ()

emil_sojka odpad!

všechny recenze uživatele

Točit tento snímek bylo zbytečné - ukázek, jak se to nemá dělat, jsme už viděli spoustu. Ať se na deník dívám z jakéhokoliv úhlu, nemohu najít pozitivum. Tvůrci vytvořili pásmo nepovedených skečů s okatým úmyslem zanechat prostor pro další pokračování, ovšem co by se v něm odehrávalo, ví bůh. Anne Hathaway je nepochybně talentovaná, ale zde marní čas. Doporučuji shlédnout s dobrým kámošem/kámoškou, vypnout zvuk a nadabovat su film dle libosti. To bude mnohem ftipnější. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • První díl byl natočený podle knihy Meg Cabot, jež je zároveň i autorkou několika pokračování, která ale filmaře nezaujala, a proto si napsali původní scénář. (imro)
  • Člen parlamentu, který se ocitne uprostřed hádky dvou bratrů na setkání kvůli domovu pro sirotky, je písničkář Paul Williams. Jeho postava se jmenuje Lord Harmony. (imro)
  • Režisér Garry Marshall obsadil do filmu takmer celú svoju rodinu. Ročný vnuk Sam nesie prsteň vo svatobnej scéne. Manželka Barbara si zahrala roli Lady Jerome. Syn Scott, ktorý je obvykle otcovým pomocným režisérom, zahral rolu člena ochranky Shadese. Dcéra Kathleen hrá Charlotte. Ďalšia dcéra Lori si zahrala rolu učiteľky. Jej dcéry Lily a Charlotte hrajú princezny. A neter Tracy sa predstavila ako Lady Anthony. (genetique)

Reklama

Reklama