Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování po dvaceti letech (Slepičí úlet (2000) pro novou generaci. Sice to není pro mě už tak děsivé ty scénky se sekerama a zabíjení slepic atd. Navíc to v tomhle není už "koncetrak", ale ani to tolik neva. Proč se opakovat že jo. Tentokrát tu mame výrobu ve velkém, a vše je větší než v jedničce. A zaměřuje se spíš na to jakože oblbovaky > šťastná kuřata > ve svalech se netvoří látky který způsobují že je maso tuhé (nějaký můj obor na škole kecy, koho to zajímá lol). Jo no prostě je to taková ta pohádka, která dělá z lidí špatný tvory. A je tu pár i hororovejsich scen atd. Ale prostě pokud nejste už děti není to ono a ty vtipi jsou taky pro novou generaci. Ale je to ok pro rodiče kteří viděli jedničku si takhle s dětmi pustit tento film s "čistší" animací. .  7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Na legendární oscarový animák Nicka Parka tohle pokračování samozřejmě nemá. Přesto nejde o pokračování, který by svýmu předchůdci dělalo ostudu. Jde o neskutečně zábavnej a konceptuálně hravej animák, u něhož fakt nemáte šanci se byť chvilku nudit. Zároveň Chicken Run: Dawn of the Nugget stejně jako jednička nabízí zajímavou analogii o týrání zvířat, mašinérii potravinářskýho průmyslu a důvtipnej disstrack na fast foody [takže jsem fakt rád za to že jsem už od mala vegetarián haha]. Parádní oddechovka. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Slepičí úlet byl povedenou komedií studia Aardman Animations, autorů Wallace a Gromita a ovečky Shaun, kde nebyla nouze o vtipné momenty a plastelínová animace podtrhovala kouzlo téhle taškařice. Děj se točil okolo slepic, které prchaly před jistou smrtí. Ve druhém díle se role otočí a slepice se musí probojovat do přísně střežené budovy, aby zachránily Molly, dceru jedné ze slepic z prvního dílu. Co mě překvapilo, tak to byla absence humoru a minimum opravdu dobře promyšlených scének. Budova, kam se naši protagonisté musí dostat, je z nějakého důvodu střežená lépe, než Bílý dům a připomíná spíše nedobytný dům padoucha z... Já, padouch. Jasně, autoři se tak rozhodli pro dramatický efekt, ale nebylo by mnohem lepší, kdyby šlo navenek o obyčejnou a na první pohled nestřeženou budovu, která by se ale při pokusu o proniknutí ukázala jako plná pastí? Naši hrdinové by tak museli improvizovat a divák by nevěděl, co čeká za dalším rohem. Nemluvě o tom, že tahle synopse přímo vybízí k humorným momentům. Takhle jsme dostali rutinní animák, který upadne v zapomnění rychleji než řeknete švec. Zatímco jednička byla slušným hitem (při rozpočtu cca 45 mil. doláčů si přišla na skoro 230 mil.), dvojka už vznikla pro Netflix, kde zcela určitě netrhne žádný rekord. Dospěláci se budou nudit a děti se nemají čemu smát. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Já osobně nebyl uchvácený tehdy ani z jedničky (je to možná tím, že jsem ji neviděl v době vzniku) a tohle mě přijde ještě horší . Jediné ´´inovace,, jsou v tom, že dají těm slepicím obojek ten je udělá šťastnými a pak je zabijou a dělají z nich nugetky a v tom , že Ginger a Rocky mají dceru. Tentokrát se záporačka z jedničky a její druh vybaví farmou se zabezpečením, které jim je stejně k ničemu jelikož nedokážou zjistit , že se jim tam slepice dostaly. Vtipné mě to nepřišlo a jediné co mě zaujalo byl easter egg na Spláchnuteho (2006)  s tím slimákem (bohužel nezpíval) . 40 procent ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádnej vodpal! Pozorní cinefilové dostanou pekelnou nálož popkulturních scén, odkazujících na ty největší filmové fláky uplynulých čtyř dekád - Mission: Impossible, Pán prstenů, Terminátor 2: Den zúčtování, Jurský park, to je jen zlomek toho, co na vás v téhle geniálně zábavné animované jízdě čeká. Témata svobody, poznávání světa a dospívání, použité rejžou Samem Fellem, k příběhu perfektně sedí a já si dvojku Slepic nadmíru užil a královsky se u ní bavil. Velké doporučení všem. Čtyři hvězdy. 👍 (20.01.2024) ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama