Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Televize bude zkáza při vyšetřování zločinu." "Jak to, inspektore?" "Nikdo už nic neuslyší." Film z dob, kdy jsem ještě chodila do kina s pětikačkou v ruce a občankou v zadní kapse od riflí. I po letech dobrá podívaná, přesto, že je konec známý. Vyobrazení katastrof jen s náznakem, žádný pohled na zohavená těla nebo roztříštěnou lebku, jak je tomu zvykem dnes. Přesto (nebo právě proto) působivé drama s hororovými prvky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Má to dost dobrou atmosféru. Francouzský detektiv se snaží vyšetřit pokus o vraždu spisovatele v Londýně. Během svého vyšetřování se o tomto spisovateli začne dozvídat dost zvláštní věci. Tak nějak k sobě přitahuje katastrofy a možná je umí i vyvolávat. Tato teorie se zprvu zdá dost nepravděpodobnou, ale pak začne případ nabírat větší obrátky. Celé to dost posune spisovatelova terapeutka. Je to vůbec pravda a může člověk silou své mysli dělat takové věci? Film je skvělý hlavně ke konci. Dost na mě zapůsobila scéna s bortící se katedrálou. "Je tam bomba!" ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce zajímavý žánrový počin, který ve svých kleštích úzce svírá kriminálku a nadpřirozený thriller, stojí hlavně na působivé práci francouzského detektiva staré školy, který metodou dlouhosáhlých rozhovorů odhaluje tajemství ‚pohledu zla‘, aby přitom stále více a více byl nabouráván jeho vlastní pragmatismus. Tušení nadcházejících událostí, vynikající Lino Ventura, démonický Richard Burton, mrazivá atmosféra a neskutečné finále dělají z tohoto lehce pozapomenutého kousku neskutečný biják, po němž se vám rozhodně nebude usínat úplně nejlépe. 4 a ½. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film sama a v noci, isto by som zimomriavkovo explodovala. Sugestibilný pohľad Richarda Burtona neskutočne namotáva a vo vypätých chvíľach som sa spolu s ním oddane smažila v pekle. Režisér má talent a mystérium zachoval od začiatku do konca (s výnimkou podivnej poslednej scény, kt. mierne dvíhala kútiky). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, tohle má úroveň. Richard Burton občas působí značně hrůzostrašně a Lino Ventura díky bohu není ve své roli francouzského vyšetřovatele vůbec vtipný. Technicky má DOTEK MEDÚZY jisté TV momenty. Dává to smysl, režisér Jack Gold pak už točil jen pro televizi. Méně strašidelná variace na THE OMEN. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Víte že v Jihoafrické republice nechtěli film povolit do kin, pokud nebude ve střižně ustřihnut úplný konec, oslavující podle místních zákonodárců zlo. (Rodriguez)
  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama