Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi western, který někdy zaujme a byli jsme dokonce i občas napjatí, kdo je teda ten vrah, ale třeba konec byl opravdu fraška a navíc tento film nenabídne nic nového, protože v tomhle žánru existuje mnohem lepších a zajímavějších filmů. Z obsazení nikdo nezaujal, akční scény nic moc, hudbu jsme také čekali lepší, ale pro kriminálky tohoto typu máme slabost, ale pořád je to jen a jen průměr... 55% A scénář.....:( ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý "vlakový" western, z nějž, i když je to těžko k uvěření, jakás mysteriózní atmosféra opravdu čiší. Bronson se tentokrát nejen neztratil, nýbrž k celkovému dobrému dojmu vydatně přispívá. Výborný scénář musíme každopádně připsat především McLeanovi, ale ve filmu lze nálezt i pár povedených věcí navíc. ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herci, kteří se musí topit ve velmi přímočarém a primitivním ději. Nehledě na až příliš suchou (a i zbytečně dlouhou) expozici, jenž byla zřejmě důvodem nízkého rozpočtu. Po pár minutách ale film nabere patřičné tempo, jemuž ublíží jen velmi uspěchaný a nelogický závěr. Prostředek ale šlape jak má a díky skvělým hercům dokáže zmíněné nedostatky zakrýt. Solidních 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předloha Alistara MacLeana, který by snad dokázal sepsat napínavě i telefonní seznam, je zde znát. Pro mne je problém se ztvárněním - jak hlavních postav a celého komplotu, tak prací s lokacemi. Samotné prostředí vlaku, ale i hor a železnice, mi přijde trestuhodně nevyužité. Kameraman s režisérem se vše snažili sfouknout tak, že nějaká postava, nejčastěji Brosnan, stojí u vlaku, a přes vlak je pohled do dáli - v jednom záběru, bez švenku, bez zoomování, a ono to zde prostě nefunguje a ta majestátnost hor zde nevynikne, jak by měla. Ostatně - průsmyk. Víte vy, co je to průsmyk? Úzká cesta uprostřed hor. A tady? Širé a rovné pláně, lesy. Škoda, nebylo to špatné, ta detektivní linka mě bavila, ale prostě je to takové krátkodeché, bez zaujetí, šlo z toho skutečně vytřískat daleko víc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O Breakheartském průsmyku jsem dodnes věděl jen to, že má špičkovou hudbu - inu, Jerry Goldsmith, že. Rád jsem proto zjistil, že celý film je na tom zrovna tak. Je to perfektní dobrodružný příběh, western šmrncnutý kriminálkou a snad i detektivkou, s výtečným Bronsonem a atmosférickou přírodou v hlavní roli. Od první do poslední minuty napínavé, spoustu zapamatováníhodných scén obsahující dílko. Akorát nevím, co je na něm "mysteriózního", vážená databáze. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Když Deakin (Charles Bronson) ohledává mrtvolu doktora, tak doktor nemá na krku šátek. V záběru o chvíli později v kupé už má mrtvola doktora okolo krku šátek (kravatu). (montywalsh)
  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)
  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)

Reklama

Reklama