Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

sud 

všechny recenze uživatele

Takřka kongeniální spojení westernu a špionážního thrilleru. Je málo vzdálenějších žánrů, než tyto dva, avšak pokud je na skladě vynikající předloha, tvůrci s citem a zápalem pro věc mohou tyto žánry nenásilně spojit v bezchybnou symbiózu. Charles Bronson je zde tajemnější a záhadnější než jindy, přičemž jsem již od začátku očekával, že nebude jen pouhým vězněm. A ač je největší hvězdou bezpochyby on, není jedinou hvězdou filmu. Westernové stars Ben Johnson a Ed Lauter, veterán Richard Crenna či pohledná Charlieho manželka Jill Ireland tu nejsou pouze do počtu a dokážou se ve svých (skvěle napsaných) rolích postavit po jeho bok. Svižný a do samého konce napínavý příběh s několika nepředvídatelnými (!) zvraty, skvělými herci a perfektní hudbou Jerryho Goldsmithe. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O Breakheartském průsmyku jsem dodnes věděl jen to, že má špičkovou hudbu - inu, Jerry Goldsmith, že. Rád jsem proto zjistil, že celý film je na tom zrovna tak. Je to perfektní dobrodružný příběh, western šmrncnutý kriminálkou a snad i detektivkou, s výtečným Bronsonem a atmosférickou přírodou v hlavní roli. Od první do poslední minuty napínavé, spoustu zapamatováníhodných scén obsahující dílko. Akorát nevím, co je na něm "mysteriózního", vážená databáze. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý western.¬         "Breakheartský průsmyk" je poněkud neobvyklý druh westernu — je to zároveň i "krimi" — a kvalitou jej lze dobře přirovnati k jinému neobvyklému westernu, zasazenému do doby mexické revoluce na počátku 20. stor. — "Hlavě dolů" aneb "Kapsám plným dynamitu" proslulého italského westernového tvůrce z 60. let 20. stor. Sergia Leoneho.¬                 Snímek se vyznačuje slušnou výpravou, napínavými scénami, magickým herectvím na míru Ch. Bronsona a výbornou hudbou J. Goldsmitha. Nedostatky spatřuji v nedotaženém méně propracovaném scénáři a místy odbyté "uspěchané" režijní práci. Přes to, jde o dobrý snímek, dobrý "krimi" western a jako takový stojí určitě za shlédnutí.¬                 Poznámka: Případná opoznámkování: uživ. mortak; Gemini. ()

corbeau 

všechny recenze uživatele

Napínavá westernová detektivka s výborným Bronsonem a skvělou titulní skladbou. V době nadužívání digitálních triků potěší kvalitní postaru točená akce (hlavně rvačka na jedoucím vlaku). Škoda jen, že si scénárista nedal práci s vychytáním logických chyb, kterých bych si v klasickém westernu nejspíš ani nevšiml, ale vzhledem k detektivně pojaté zápletce z filmu trochu trčí a v závěru přímo bijí do očí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, ale aby jsme podobný nervák mohli vůbec zažít, museli bychom do vlaku hlavně nasednout a to v zemi, kde vlakovou dopravu ovládá sexy firma České dráhy, a.s. není až tak lehké. Jako důkaz nechť poslouží tyhle dva příběhy, které se staly v srpnu 2008 a volně tak navazují na předchozí příběhy mnou uveřejněné u filmu Přejezd Kassandra. Praha; Hlavní nádraží; 8:10 - hlášení nádražního rozhlasu : "Vlak do Českých Budějovic bude přistaven na nástupiště číslo 6." 8:13 - Příchod na nástupiště číslo 6. 8:14 - Ověření podle tabule zda vlak skutečně přijede na nástupiště číslo 6. 8:28 - Přeplněný péron nervozně vyhlíží na nástupišti číslo 6 příjezd vlaku do Českých Budějovic. 8:29 - hlášení nádražního rozhlasu : Vlak do Českých Budějovic je připraven z nástupiště číslo 3 k odjezdu, prosím ukončete nástup. Praha; Smíchovské nádraží; 7: 50 - Osobní vlak do Berouna bude připraven k nástupišti číslo 1 /odejzd 8 :00 /. Osobní vlak do Zruče nad Sázavou bude připraven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8: 05/ . Rychlík do Plzně bude přistaven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8:05 /. Nástupiště číslo 1 bylo během chvíle narvaný k prasknutí . Na dotaz kam jede ten jeden vlak co tam právě stojí odpvěděla výpravčí opravdu s noblesou pravé dámy "Těžko říct a já se tady na to taky můžu vysrat." ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)
  • Posledný film legendárneho kaskadéra Yakima Canutta. Vo veku 80 rokov ním zavŕšil svoju 55 ročnú kariéru. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama