Reklama

Reklama

I.S.S.

Trailer

Obsahy(1)

Na oběžné dráze mezinárodní vesmírné stanice ISS provádějí dvě posádky vědců výzkum zaměřený na zlepšení lidstva. Brzy se však mezinárodní napětí na Zemi nepředvídatelně vystupňuje. S pouze malým množstvím informací předávaných z řídicích středisek se oba týmy ocitají v situaci, kdy dostávají stejné rozkazy: převzít kontrolu nad stanicí za každou cenu... (mac000)

(více)

Recenze (19)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $6,571,652║ Tržby Celosvetovo $6,571,652▐  Veru aj som sa troška tešil na nejakéto dravé vesmírne dobrodruštvo ale kde nič tu nič. Z daného námetu nevyužili skoro nič, strata času. Len nevýrazné béčko. /25%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé komorní drama nabývá na síle ve světle událostí poslední doby, kdy Rusové stále hlasitěji chrastí atomovými zbraněmi a vyhrožují celému světu. A protože si dobře pamatuji, jaké to bylo žít pod okupací Rusy a každý den slyšet o válce, tak jim věřím, že toho jsou schopni. Je ale třeba ocenit, že hajzlové jsou na obou stranách, ba dokonce bych řekl, že tím největším je slizoun Christian, co mi tak nějak připomněl Burkeho z Vetřelců. Tenhle film by klidně obstál jako televizní inscenace, páč o efekty tu nejde, byť záběry na Zemi i stanici jsou velmi dobré. Akční žánr není ani v anotaci, tudíž kdo čeká něco podobného, musí být zklamán. A rozhodně jsem rád, že nejde o variaci na Gravitaci, protože ta mě kromě efektů ničím nenadchla. Ze zdejšího hodnocení je jasné (pokud dotyční film vůbec viděli), že jde o snímek pro menšinové diváky. Skutečné hodnocení tak odpovídá spíše tomu, co je na IMDb, nikoliv zde. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Myšky se tiše vznáší, bez tíže v bezčasí plují, lidé svůj strach špatně snáší, přítele nešanují.“ Historicky první film natočený podle skutečných událostí, které se ještě nestaly. Ale až skřetovi v Kremlu poteče do bot a on se rozhodne „nesmazatelně zapsat do dějin...“ Zatím však žijeme a tak koukáme na svět skrz OKÉNKO V KUPOLI: [][] Co můžeme pozorovat? [] Porušování 1. Gravitačního zákona Matta Kowalského: „Co jednou vesmír schvátí, scénář už nenavrátí.[] Zbytečnou cudnost kosmonautek. Jó, taková Ryan Stone, ta panečku uměla předvádět kosmoprádélko. [] Zemi aka Mars. Už ne modrá, ale rudá planeta. [] Ameriku a Rusko v prdeli a Číňany smějící se za bukem, byť pod zářícími listy. [][] Napětí v přístrojích i ve scénáři kolísá, souboje se zbraněmi „co dům dal“ jsou realistické a csfd pacienti vystřelení do vesmíru nervózně hejtují, místo aby si v pohodě zalevitovali. Mravní ponaučení z výchovné mise I.S.S. je jasné. Člověk člověku vlkem, i s apokalypsou za krkem. Njn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet. Prvých 15 minút, aj to som asi pridal. Zem v atómovej vojne po obrovskom prekvapení: ruskom útoku na USA - to by nemý nepovedal, veruže nápadité. Ako sa zachovajú kozmonauti v zmiešanej grupe? No jasné, že dôjde k nejakým obetiam, ale kým sa k tomu dostaneme, veľkú časť sledujeme a počúvame len skafandrového muža ako vzdychá, potom vzdychá niekto druhý, potom je niekto zavesený na kábloch a keď zo zívania už dostávate faryngitídu s kombináciou opuchnutých mandlí, už je koniec. Bez vysvetlenia, bez nejakej hĺbky. Veľká vďaka, že na palube boli aspoň ostré nože. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Posádka vesmírné stanice se dostane do nepříjemné situace, když na Zemi propukne válka mezi USA a Ruskem a vzhledem k tomu, že je to stanice mezinárodní, začne to trochu vřít. A bohužel opravdu jen trochu. Ze slibného námětu se nepovedlo vytvořit nic dramaticky zajímavého nebo vizuálně atraktivního a vznikl amatérský projekt, který zamrzí o to víc, že z daného tématu mohl vzniknout opravdu dobrý film. Ale jak se povídalo v Cimrmanech" no, nemá talent" tak přesně to platí pro všechny zúčastněné. 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To bylo keců, že "my jsme vědci, my tady na politiku dlabeme...". Tůdle. Jakmile na Zemi začnou lítat rakety, i objektivní a povznesení vědci se náhle mění v roboty poslušné rozkazů, paranoiky, zbabělce, apod. Tedy nechci do toho tvůrcům kecat, ale kdyby matička Země měla z orbitu opravdu takovou barvu a záři jakou nám ukazovali, asi by už nemělo smysl žádné rozkazy plnit. A hlavně by nebyl nikdo, kdo by je vydával. Ale pohled to byl působivý, to zas jo. I celý film je vcelku pohledný a působivý, tedy na to, že jde o relativně levné a nenamachrované komorní béčko. Nebo že by ambice tvůrců sahaly přece jenom výš? Že by prostřednictvím postavy černé lesby mazaně usilovali o nominaci na Oscara? No páni... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Námet mal potenciál na napínavý psychologický thriller odohrávajúci sa na vesmírnej stanici. Spracovanie je ale extrémne hlúpe. Takže 1* za solídne triky. 2/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto podľa trailerov očakáva druhú Gravitáciu ostane zákonnite sklamaný, I.S.S. je iba lacný sci-fi thriller, kde sa mimo medzinárodnú vesmírnu stanicu pozrieme minimálne a namiesto toho sa odohráva po celý čas v tak troch miestnostiach vesmírnej stanice. Čo by samo o sebe vôbec nevadilo, veď aj taký Moon bol nízkorozpočtovým sci-fíčkom, ale dokázal fungovať. I.S.S. má síce fajn námet o tom čoby sa dialo tam hore, keby na Zemi vypukla jadrová vojna medzi Ruskom a USA, no ostalo iba pri tom námete a prevedenie je absolútne nezaujímavé. Nefunguje tu prakticky nič - ani náznak akejkoľvek atmosféry, ktorá by pustupne budovala priam žiadúcu stiesnenú atmosféru v útrobách vesmírnej stanice alebo nastupujúcu paranoju, nemá to ani kúsok napätia, pretože celý vývoj je hlúpy a maximálne predvídateľný, a nijako sa nepracuje ani s psychológiou postáv, na ktoré by daná situácia mala nejako doľahúť, pretože všetko sú to len jednorozmerné figúrky, o ktorých sa nič ďalšie nedozvieme. Všetko sa tu tak nejako deje, ale divákovi to je jedno a nakoniec to ešte aj skončí bez akéhoľkovek climax momentu. Nedá sa to dokonca užiť ani ako takú tupé sci-fi Béčko, pretože na to sa I.S.S. berie až príliš vážne. Vo výsledku to je tak len lacné, zbytočné sci-fi C-éčko, ktoré sa nejakým zázrokom dostalo do kín, ale ktoré nevie nijako rozpracovať tú základnú premisu do akokoľvek koherentného thrilleru. CELKOVO: 3/10 ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve se na film podívejme tak, jak to dělají komise, které filmům udělují ceny: Genderově je děj vyvážený (ženy v posádce) a zkrátka nepřijdou ani sexuální menšiny, neboť hned na začátku se hovoří o dvou astronautech, obou označovaných jako Buzz. A jeden Buzz plus jeden Buzz jsou dva Buzzové. Po rasové stránce zajišťuje soulad s neomarxistickou doktrínou jedna čmoudka. Je sice jenom jedna, ale zato má účes a kukuč jako lesba. Z ideologického hlediska je tedy všechno v cajku. – Nyní k vlastnímu ději. V anotaci se píše: „Na oběžné dráze mezinárodní vesmírné stanice ISS provádějí dvě posádky vědců výzkum zaměřený na zlepšení lidstva.“ Bohužel s tím začali pozdě, protože dosud nezlepšené lidstvo mezitím na Zemi rozpoutalo válku, která se rozšíří i na vesmírné stanici mezi bohužel zatím rovněž nezlepšenými vědci. – Než k tomu dojde, může si divák poslechnout různé banální dialogy, třeba o tom, jak v Rusku pěkně voní borovice, nebo se potěšit pohledem na to, jak si počínají bílé myši ve skleněném kotci v beztížném stavu: plachtí ve vzduchu, hrabou pracičkami a jedna samou radostí rotuje. Kosmonauté sedí u stolu a zpívají. Koukal jsem, jakým chlastem se tak upravili, ale nedokázal jsem přečíst etiketu na láhvi. Přijde řeč na politiku: „Jsme inteligentní živočichové. Nad politiku se povznášíme.“ Pak následují ještě nějaké duchovní kecy. Ale druhý den jsou už všichni OK. Na Zemi se však začínají objevovat jakési ohníčky, které se nezdají být sopečného původu. Kosmonauté se snaží kontaktovat Zemi, protože chtějí vědět, co se tam děje. Pragmatická kosmonautka Weronika připlachtí prostorem ke svému kolegovi a pošeptá mu sladké tajemství: „Pod konzoli jsem přilepila láhev vodky.“ Americká i ruská část posádky dostane od svých šéfů pokyn, že mají za každou cenu převzít kontrolu nad stanicí. A jak se nejlépe přebírá kontrola? No prostě tak, že ty druhé, kteří by to chtěli mít pod kontrolou sami, jednoduše vymlátíme. Zde začíná vlastní drama, které mě však nijak zvlášť nebavilo. Nevím jak kdo, ale já takovému filmu říkám odpad. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Zklamání.... Námět a trailer nalákal a to je vše... Zpracování je laciné... Amerika versus Rusko je už otravné ze zpráv a né se ještě na to dívat večer na televizi... Pořád se jen dívají z okna z vesmírné stanice, jako že jsou ve stavu beztíže tak se uměle kymácejí ze strany na stranu, to si mohli pohlídat, vypadá to divně....Je to prostě nuda.... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Parta nounejmů je v jedné místnosti a tlachá o kokotinách v bezobsažném, laciném a mimořádně nudném filmu. ⬇️ 2% ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedná hvězda za snahu vůbec něco natočit, ale je to komplexně slušná kkotina. Nudné, nevýrazné a hloupé. Americká stereotypní představa o Rusech jako nepřátelích. Ach jo, škoda peněz a času. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Klady - delka. Zapory - uplyne hodina a pul a v podstate se nic nedozvite a ani si neuzijete nejakeho napeti. Tezko rici co ma byt sci-fi elementem, kdyz vesmir i ISS jsou realitou a horici cast Zeme soucast kazdeho druheho post-apo filmu. 10% ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ach jaj...fajn nápad ešte dobrý film nerobí. USA vs Rusi na vesmírnej stanici, pokým dole na Zemi vypukla tretia svetová. Máme popiči nápad, solídnych hercov, fajn kulisy, viac menej dobre napísané, civilne pôsobiace dialógy, ktoré vedia dobre dokresliť charakter postáv a ukázať ich ľudský rozmer. Jediné, čo treba je to poriadne uchopiť a zrežírovať. Fail. Načo spraviť niečo dusné, klaustrofobické, vesmírny slow burn, kde človek s napätím sleduje, kto z koho, keď sa to dá odbiť nudným rutinérskym spôsobom s koncom jak poď ma jebať, kde sa navyše hovno dozvieme, kto, prečo, ako. Jednoducho na začiatku hovno viete a viete ho aj na konci. Jediné, čo sa dozvieme je na dnešnú dobu veľmi dôležitá informácia o sexuálnej orientácii našej čiernej kozmonautky a o tom, aký zadubený bigot je jej kolega za to, že nedokáže čítať ľudské myšlienky a nevie voľným okom odhadnúť, že ta čierna piča je lezba. ()

erpe odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady moc nerozdávám, ale tady v tomto případě mě moje ztráta času tak naštvala, že musím. Ten námět se dal i lacino vytěžit mnohem víc... Eeeeeeh...nevím, co na to říct. Prostě je to kravina, nudná blbost s dějem, kterej by se dal shrnout do jedné věty rozvité. Dlouhé scény s nulovým dějem a dva setinové záblesky scén, který by mohly bejt zajímavý... No nic. Tohle si nechte, ani jste to nemuseli točit :-( ()

Polux 

všechny recenze uživatele

4/10 | SPOILERY | Cowperthwaite doteď točila jen vážná biopic dramata a ještě vážnější dokumenty a po její první čistokrevné žánrovce je už jasné proč:-). Nevypadá to až tak lacině, jak jsem se původně obával a navzdory mizivému rozpočtu to jistými produkčními hodnotami disponuje (zasazením děje do pár komorních kulis se tomu jde hodně naproti, ale i tohle není problém třeba trikovou stránkou zkazit - tady je to, až na extrémně digitální myši, relativně ok) a to je stran kladů asi vše. | Všechno ostatní už bohužel kulhá na obě novy. Premisa v rámci dané situace nedává moc smysl (na planetě právě probíhá Soudný den jako vystřižený z T2 a někoho na povrchu bude zajímat ISS, protože nějaké výsledky vědeckého výzkumu?), psychologická rovina vůbec nefunguje, protože všechny postavy bez výjimky jsou jen jednorozměrné škatulky (kdo ve finále skončí jako všehoschopný psychopat a kdo jako "zachránce dne" je jasné po pěti minutách filmu), postupné budování paranoidní atmosféry se nekoná (z kolegů/přátel se po obdržení rozkazu bleskově přepíná na kdo s koho), thrillerový koncept hry kočky s myší v koridorech stanice je vytěžen značně nedostatečně a samotná akce stojí za zmínku jen z pohledu logických nedostatků (výstup do volného prostoru bez dostatečného jištění, protože proč ne?). | PeZet ()

myp2p 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné jako zdejší hodnocení. Na konkurenčních platformách má film hodnocení cca o 20% lepší. Zajímavé ale je, že zdejší SSlovenští flastenci dávají filmu odpady. Nejspíše proto, že jejich milované Russko bylo v pozici bad guye :( Nechutný odpad je SSlovensko a ne tento film. ()

nikhaj 

všechny recenze uživatele

Moj zaner tema, namet ale teda vskutku nudne vytvorene...vela sa toho ani udiat nemoze takze pochopitelne ale teda sa meda uvazovat o velkom uspechu odzaciatku. Nuklearna vojna na zemi obavam sa ze by to zhora vizera onak a nie ako bolo uvedene, to boli tak obmedzeny kreativitou? ()

Reklama

Reklama