Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kdyby Berenika Kohoutová začala v půlce valit svůj majstrštyk "Dělám stojky!", dávalo by to pořád asi větší smysl jako tohle. Ale česká produkce jde kompletně a nenávratně do... O to víc mě překvapuje, že Hanák, který kdysi natáčel solidní teenagerské komedie (v klidu se dnes dají označit za kultovní) natočí film, kde lidi v kostýmech běhají 3/4 času sem a tam a je to absolutně o ničem... a nepomůže tomu ani Jarda Kužel, ani Jarda Dušek (a tím myslím Nárožného). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový Štědrý večer s klasickou pohádkou Karla Janáka. Neurazí, ale nenadchne. V tomto případě hlavně proto, že herci tu tak nějak jsou. Nijak výrazně nevyčnívají. Teda až na Lukáše Příkazského, který jak kdyby na natáčení dorazil čerstvě z Woodstocku a Davida Novotného, který naopak svým zjevením, ale i chováním, předvádí klasického fanouška fotbalové Sparty z tvrdého jádra. Přitom je hrozná škoda, že herci nemají vtipnější a zábavnější dialogy. Udělalo by to hodně. Po technické stránce se totiž pohádce nedá nic vytknout. Docela hezky se na ni koukalo, ale stejně ve výsledku pro absenci silnější scény zapadne. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Pseudopohádka", kde se věci dějí náhodně, podle vzorce: napíšeme to tak, jak se nám to zrovna hodí. Proč? Protože proto. Klíč je pouhý McGuffin za kterým se potřeba se hnát, Svatý Petr random oslí můstek spojující jinak nesouvislé segmenty... a hlavní postavy jsou jakési prázdné skořápky vláčené páně scénáristovým perem po papíře. A pleská to tam, pan scenárista, jakoby se nechumelilo. A já se ale fakt vztekám. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po ostatních kriticích budu milosrdná. Princezna je herecky nevýrazná, jenže ona je v podstatě jen trofej, takže hezká, milá. Stačí. Vodník je sympaťák, stačí. Podvodnice Kohoutová na své poměry hraje skvěle, na poměry skutečných hereček plus mínus hraje. Naštěstí nezpívá (pokud se neozve v songu závěrečných titulků, ale ty jsem neviděla). Zloděj je fajn, zaměnitelný s kýmkoliv, loutnista Tobiáš je sympatický, taky vcelku stačí. Prokletím talentované Sabiny Remundove je její podoba (pominu-li 60kg +) s její matkou, včetně podobného hlasu. To po srovnání přímo křičí. Svatý Petr je boží. Exteriéry města i zámku jsou skvostné. Bavila jsem se. Ty tři sklenky merlotu tomu možná pomohly, ale bavila jsem se, při hodnocení házím tři promile s ovocným podtónem. Dceři se princezna líbila ze všech postav nejvíc. Panové, vůbec tomu nerozumíte! Princezny jsou v pohádkách pro male holčičky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá pohádka. Ničím výjimečná, ničím zásadně problematická. Mezi Janákovými pohádkami rozhodně ta přijatelnější. Už dávno neplatí, že by podobné projekty měly ambice na pobavení celé rodiny, ale dětský divák určitě zvládne jednoduché poselství, logicky navazující situace, dvojici vychytralých záporáků a mírně emancipovanou princeznu společně s charakterním vodníkem. A dospělák může přemýšlet nad smyslem nebeské brány v dnešní době. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • V původním scénáři byl král odevzdaný člověk, který je pod vlivem dvou kancléřů. Jenže Petr Nárožný přišel se spoustou nápadů, jak roli oživit. Proto si jeho král z kancléřů utahuje, dělá jim naschvály a bere je jako kašpárky. (heczot)
  • Když na konci spadne princezna (Sára Korbelová) do vody, po vytažení je celá mokrá, ale po přijetí ke břehu má šaty suché. Navíc má náhle na nohou punčochy, což při vytažení z vody neměla. (Archivář)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno