Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

Redi 

všechny recenze uživatele

To mě docela zklamalo... suchý humor a zapamatovatelné hlášky nikde, pěkně zahrané ano, ale povídky mě taky nijak nevzaly. V paměti mě utkvěly asi jen dva momenty...málo. Asi jsem čekal víc než čím tento snímek je. Raději šáhnout po Můj nejmilejší bar který na csfd jako komedii neprezentují, avšak já se bavil narozdíl od Smoke královsky. Každopádně se na to ale dívá dobře a volné pokračování Vztek nenechám čekat. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný, scenáristicky prepracovaný film plný živých charakterov a jedinečných situácií a scén, krásnych príbehov (musím uznať, že ten záverečný vianočný je fakt zlatý klinec), herci hrajú ako o život a režisér ich vedie správnym smerom a vlastne celý film je tak nejak pokojne odrežírovaný, pokojne napísaný a skvelou Tomovou Waitsovou piesenkou ukončený zážitok, ktorý stojí za nejedno zhliadnutie. čo mňa osobne na filmoch najviac poteší je, keď vidím postavy, charaktery, ktoré nie sú papierové, o ktorých sa síce nedozviem všetko, ale viem, že sú kompletné - a také paul auster vytvoril. nie sú dokonalé, pretože tp sú ľudia. nádherné ľudské bytosti. no a epizódka s prezeraním auggieho albumu je skrátka báječná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nekouřím, nefotím stále stejné místo, nestal jsem se majitelem zletilé dcery a celkově nadšení z tohoto snímku nechápu. On byl sice celkem fajn, skvělí herci ho nenuceně táhli k nadprůměru, ale taky chvílemi nudil a totální absenci humoru já zkrátka neodpouštím. Taky mám svých starostí nad hlavu a tady má každá postava trable, které nechci znát a už vůbec je nechci řešit. Navíc jsem tentokrát nezvládl typické "nezávislé" kecy typu: Mám ti to říct? Ty opravdu chceš, abych ti to řekl? Fakt nevím , jestli ti to mám říct. Tak dobře, já ti to řeknu. Ale dobře mě poslouchej, protože to, co ti řeknu, bude fakt pecka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Harvey Keitel v nejlepších letech, říkal jsem si; to nemůže zklamat. A nezklamalo. Možná tomu chyběla jen taková Tarantinovská jiskra a větší odvaha. Smoke je o dialozích a s těma stojí a padá. Šedivý prostředí Brooklynu pak jen umocňuje jejich sílu a staví je do ohniska divákova vnímání. Nasnadě je přirovnání s filmem Spikea Leeho Do the Right Thing, ten byl ale přeci jen především o černoších a jejich ghettu v Bronxu. Není pravda, že tu vše souvisí se vším. Prim hrají dvě linky: spisovatel hledající námět pro svou tvorbu a mladý černoch, který znovu nalezl otce. Všichni se však potkávají v Auggieho obchodě s tabákem na rohu ulice, který je jakýmsi pojítkem všech příběhů a dává jim pevný rámec. Film ubíhal velmi příjemně a závěrečná povídka je vážně kouzelná... Cyrus Cole: [telling about his hook hand] "Twelve years ago God looked down on me, and He said Cyrus, you're a bad, stupid, selfish man. First I'm gonna fill your body with spirits. Then I'm gonna put you behind the wheel of a car. Then I'm gonna have you crash that car, killing the woman that loves you. But you Cyrus, I'm gonna let you live, because livin's a lot worse than dyin' kid." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • V závěru filmu zazní píseň „Innocent When You Dream“, kterou složil Tom Waits. (sator)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)
  • Příběh, který Paul Benjamin (William Hurt) vypráví o synovi, co našel zmrzlé tělo svého mrtvého otce na hoře, je stejný příběh, který Paul Auster použil ve svém románu "Newyorská trilogie". (HellFire)

Reklama

Reklama