Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Skvostný >malý< velký film o věcech lidských. Lehoučký jak kouř z těžkého doutníku... Není nad to, si takhle s přáteli v klídku dát cigárko. Nebo že by libo doutníček? A není třeba přitom nakonec ani šlukovat. Tak ať nikdo netvrdí, že kvůli tomuhle filmu si začal s kouřením. Protože takovou trafiku jen tak leckde nenajdete... :-) . . . ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Malý velký příjemný film. Hezky načrtnuté postavy se skrze tabákový dým derou krátkým úsekem, kdy se jejich životy protnou, navzájem ovlivní a znovu vyplují do vod životního stereotypu. Nebo ne? Rodiny a vztahy se rozpadají a znovu nalézají, chudí zůstávají chudými, ve zlých časech se nalézá vnitřní dobro a mladíci studují vlastní identitu, putujíc po boku hořkosti starších. Stejně má vše ve svých rukách osud, řádka několika náhod a nehod. V každodenní rutině je prostě třeba hledat si malé radosti a zachovat si vlastnost konat dobré skutky, aby ten mizernej život za něco stál. A je třeba to dělat se stejnou lehkostí, jako si Auggie každé ráno před svou trafikou fotí ulici. Krásně napsané a s citem pro detail natočené. Pokud možno, pusťte si Smoke v pošmourné odpoledne, kdy nálada bude mrzutá a dům prázdný. A klidně si zapalte. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji konverzační filmy, hlavně když jsou dobře natočené a mají o čem mluvit. Přesně tohle je případ filmu "Smoke". Skvěle napsané a hlavně skvěle zahrané postavy, které nevynikají tím, že prožívají až tak zajímavé životy, ale prostě tím, že ty svoje umějí dobře podat. Harvey Keitel je neskutečný, když vypráví finální příběh. Ztvárnění téhle vzpomínky v rámci závěrečných titulků je skoro až zbytečné, protože jeho vyprávění je dokonalé. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Milá mozaika propojujících se příběhů, ať už vyprávěných nebo těch co se odehrávají přímo před našima očima. Všechny jsou zahalené dýmem, ale přesto jsou hřejivé a příjdou k chuti. Je to radost sledovat skvělé herecké výkony a chytré pointy, ve filmu, u kterého se přemýšlí a reflektuje dobu, stejně přesně jako Auggieho foťák zachytává čas. Závěrečný Vánoční příběh zahřeje u srdička. Musím se o víkendu zajít podívat na babičku. Co bychom to byli za přátele, kdybych ti nemohl svěřit svoje tajemství? ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Smoke" je klubovkou o malé trafice, kde se potkají obyčejní lidé neobyčejných osudů, aby rozpletly dál svůj životní příběh. Film je plný hledání sebe sama, plný každodenního stereotipu a se špetkou životní filosofie. Autorsky i herecky vynikající balada na život je protkána nezapomenutelnými scénami s krásnou hudbou. Například vyprávění "Vánočního příběhu" Harvey Keitelem je ukázkou herectví a kameramanství. Pro mě osobně plný filmový zážitek. 100% = 5/5 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Roli zloděje, který ukradne časopis pro pány, si zahrál neherec Daniel Auster, syn režiséra filmu, Paula Austera. (sator)
  • Dům Cyruse (Forest Whitaker) se natáčel na adrese 1627 U.S. 9, Garrison v New Yorku. Dům už neexistuje. (sator)

Reklama

Reklama