Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dnešní nedělní menu bylo složeno z předkrmu Harveye Keitela a jeho obchodu s doutníky a i ...pornem. Příloha byla jistý Paul Benjamin, spisovatel z NY. Do toho se mi zamotal takový černý vychcaný spratek Rašid( místo oliv asi) a jeho povedený otec bez ruky. Pak jako desert tam přišla nějaká děvka z Pittsburgu, co naprosto nezvládla výchovu své dcery. No a pak vám Auggie, místo zmrzliny povykládá jeden vánoční příběh-trošku si u toho zakrad ale stejně to byl dobrý skutek. V tomto povídkovém movie se vážně skoro nic neděje a vůbec nic se tam neřeší a a ani nevyřeší-na závěr vám zachrchlá Tom Waits...ale je to moc dobrý....čučí z toho člověčina! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný lidský film plný barvitých a živých charakterů. Smoke je elegantní spletenec osobitých příběhů, který beze spěchu, s cigárkem nebo doutníčkem v ruce vypráví o obyčejném životě v Brooklynu. Výsledkem je něco, co bez nadsázky pohladí na duši. Harvey Keitel a William Hurt mají příjemné, uklidňující charisma, Harrold Perineau a Forest Whitaker pak přináší zase trošku jiný element. Smoke je taková divácky dostupná poetika všednosti a jeden z mých srdcových filmů... 9/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých konverzačných filmov, ktoré zapadnú medzi hromadu ďalších, hovoril som si. I keď mám DVD doma, už viac ako rok a na CSFD je film v slušných číslach, vzhliadnutie som stále odkladal. A to bola chyba, pretože už pri sledovaní som mal skvelý pocit a po skončení som si vravel, aký som idiot. Mám doma naozaj skvelý film a ja som často uprednostnil priemerný film, len pre zdanlivo neatraktívny príbeh či nič nehovoriaci názov. Precítené herecké výkony a miestami magická hudba sú asi najsilnejšie zbrane tohto filmu. A. Judd si strihla slušnú, vkuse nadávajúcu káču. F. Whitaker ako bezruký mechanik bol sympatický a pred vzhliadnutím som vôbec netušil, že vo filme hrá. Keď H. Keitel rozprával v závere vianočný príbeh, ani ma nenapadlo, že melie v kuse takmer desať minút, pretože film a jeho atmosféra ma tak pohltili, že ja ako divák som hltal každé jeho slovo i gesto. Mimochodom ten vianočný príbeh bol skvelý, rovnako ako celý film. Je to jeden z filmov, ktoré si radi pozriete znova, aj preto dávam plný počet. 90%. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

tento film ve mně zanechal neuvěřitelně uklidňující pocit a to na docela dlouhou dobu, je to pohlazení po duši... PS: 7.10.2006 - po dlouhé době se mi film opět dostal pod ruku a musím trochu krotit své nadšení - napodruhé už to není tak silný zážitek, vnucuje se mi přívlastek "milý ale neškodný", přesto je to kvalitní věc a stojí za shlédnutí, snižuju hodnocení na 8/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Indie chill-out konverzačka s neprirodzene presvetlenými interiérmi a zopár príjemnými (a tiež zopar divnými) životnými príbehmi. Filozofický rozmer Keitelovho foto-projektu a životný osud Williama Hurta ma veľmi potešili. Interakcia medzi mladým černochom a jeho otcom Whitakerom mi ale prišla ale zvláštna. A Whitakerova neurotická postava takmer odpudivá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • „Brooklyn Cigar Co.“, obchod Auggieho (Harvey Keitel) na rohu 16. ulice a Prospect Park West v Brooklynu, ve skutečnosti neexistuje. Filmaři předělali poštu na obchod s cigaretami. Obchod můžeme vidět i v pokračování filmu s názvem Vztek (1995). (sator)
  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)

Reklama

Reklama