Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě Ivan Reitman platil za režisérskou jedničku v komediálním žánru, natočil tuto příjemnou a překvapivě civilní komedii o dvojníkovi amerického prezidenta, který se snaží zachránit vše co pravý prezident zkazil včetně zpackaného manželství. Nijak zvlášť vtipné ale určitě zábavné a Kevin Kline byl málokdy lepší. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Máte už dvojníka, který mne zastoupí.…. Taková romantická pohádka, jak obyčejný chlapík s dobrým srdcem ke štěstí přišel. Některé situace jsou absurdní, některé vtipné, někdy se zase hraje na city. Prostě pohádka, ve které se mluví slušně. Role K.Klina má dvě polohy, kdy ta bláznivá a dovádivá má jasně navrch před tou vážnou. Po letech však konstatuji, že se to okouká…. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dejve, Amerika je nemocná a ty ji vezeš do nemocnice.. '' ------ Tohle byl takový mix Prince a chuďase, Being There a Amerického prezidenta... Neříkám, že se mi to nelíbilo. Bylo to milé, o tom žádná. Na komedii tam však toho humoru bylo málo a těch pár grimas ,,Boba'' Langelly to nezachránilo... O té naivitě se nebudu raději zmiňovat, beru to prostě jako takovou pohádku pro dospělé. Zato tam bylo dost té romantiky a romantika v Bílém domě, to je vlastní žánr... Je mi jasné, že Amíci tohle všechno mají moc rádi, ale zdá se mi že je toho k nám všeho již krapet přeimportováno... Trochu jsem se děsil závěru, opravdu šílím, když na konci většiny filmů, kde se nějak vyskytne prezident USA všichni tleskají a mávají prápory... Naštěstí tady to tvůrci celkem solidně ustáli a bylo to jen přecukrndlované. Co jsme musel uznat bylo, že Ripleyové bych ty její roky vůbec neřekl a vypadala dost dobře... Dávám tři krabice důkazů o korupci. * * * ()

messiah 

všechny recenze uživatele

60% Nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo. Ona je to vlastně taková blbinka a klasická dvojnická záměna, vtipných situací není příliš, ale přesto je to film zábavný a se skvělou Sigurney Weaver. Ono je totiž lepší někdy humor přišetřit, než ho použít víc než by se hodilo. Zde je mu věnován prostor přiměřený. Samozřejmě jde o příběh nereálný a dost zromantizovaný, ale přesto lidský a milý. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jenže na ty čtyři to asi fakt není, takže skvělé tři. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno