Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch film na sobotný večer, v dnešnej dobe film na nedelné popoludnie, ak nejde nič zaujímavé niekde inde. Väčšinou nikde nič nejde takže som neprepol a dalo sa. Nechce Reitman dojsť pozrieť tam, kde má korene a natočiť romantickú komédiu o našich vládnych predstaviteloch? Hneď by som išiel do kina na slovenský film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Dvojník sa učí vžiť do kože "originálu", dvojník je perfektný, získa srdce chladnej ženy, nedopatrením stratí srdce chladnej ženy, sú mu hádzané polená pod nohy, dvojník polená preskočí, získa stratené srdce chladnej ženy a nájde sám seba. Ak sa za TOTO získava v Hollywoode nominácia na Oscara za najlepší scenár, tak na to poviem jediné. WTF??? Nikdy som nechápal, čo sa komu páči na Daveovi. Pobavili ma cameá Arnolda Schwarzeneggera a Olivera Stonea, ale inak som tento film nikdy nemal rád. Scenár nie je vtipný ani pôvabný, réžia rutinná, Kevin Kline nesympatický, Sigourney Weaver sa mi mimo sveta Votrelcov nikdy moc nepáčila a i katsing vedľajších rolí je mimo (Kevin Dunn, Laura Linney, Frank Langella, Ben Kingsley). Len Ving Rhames má niečo do seba). ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka na pohodový a uvolněný večer ukazující alegoricky na nějaký ten nedostatek americké vlády a se skvělým Kevinem Klinem v hlavní role a taky s výbornou rolí Arnolda Schwarzeneggera - hrál sám sebe asi na pět vteřin. Kéž by nějaký takový Dave existoval i v České republice ( asi by ho někdy bylo potřeba )..... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy snili o tom, být prezidentem? Co byste změnili nebo udělali jistě lépe? :-) Tak tento film budiž vám příkladem. I z obyčejného člověka se může stát nejvlivnější osoba planety. Ale pozor, stejně tak rychle může o všechno přijít. Dave si ale ví rady, takže jej čekají jen příjemné povinnosti, změna k lepšímu a pár starostí o to, jak překazit plány jednoho zavšiveného podřízeného:-) Celkově příjemná podívaná se šťastným koncem, jak jinak...:-) 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama