Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Snímek plný satiry a vtipu. Dave si není komedií jako komedií, rozuměno, že by jste se lámali po celou dobu sledování. Ale spousta absurdit dělá z tohohle filmuu fajn věc na kterou se hezky kouká. Škoda, že to takhle nefunguje i ve více zemích světa, potom by člověk neměl problém koho volit ;-) Potěšilo Arnoldovo minicameo. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama