Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nedivím se Douglasovi, že se zamiloval. Bening byla půvabná. Už to tady padlo vícekrát, já americký patriotismus chápu, více méně i respektuji a snad i obdivuji, ale pokud je ho ve filmech moc, prudí mně. Ve filmu o prezidentovi USA se tomu člověk nemá šanci vyhnout. Ale snad to bylo výborným obsazením nebo i scénářem, tady jsem si toho nevšímal a sledoval vývoj vztahu prezident - aktivistka. To jiskření mně bavilo i ta prezidentova nesmělost. Nejvíce jsem se bavil, kdy Douglas před společným vstupem do ložnice vysvětluje, že ačkoliv je prezidentem USA a je chápán jako supermuž, v posteli je jen normálním chlapem - tak aby Annete neměla nějaká přehnaná super očekávání ! :-). Milá, příjemná komedie, skvěle herecky obsazená z celkem atraktivního prostředí, které bylo celkem autenticky ztvárněné. Tři hvězdy. * * * ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, oba dva představitelé hlavních roli (M.DOUGLAS a Annette BENINGOVÁ) podali velmi slušný výkon. Režisér mohl vybrat na místo ochrankyně přírody nějakou svůdnou vamp, aby divák snáze pochopil, jak těžké to má prezident ( a ještě k tomu vdovec) se takové ženě ubránit. Místo toho zvolil velmi příjemnou zcela průměrnou tvář A.Beningové, která ovšem svou duší a inteligenci očarovala prezidenta Spojených států. Proto se na to tak dobře koukalo, proto by tomu člověk i uvěřil, že se to může přihodit. Překvapuje mě takové nízké hodnocení, ale zřejmě se u nás už solidní společenské filmy tolik nenosí. Škoda. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neplánovane som zachytil iba druhú polovicu tejto romantiky v Bielom dome a som vcelku spokojný. Ústredná dvojica je dobre vybraná, prezidentský tím uveriteľne zohráva úlohu dobre namazaného mechanizmu, ktorý identifikuje a vyhodnocuje záujmové vektory amerického politického života a boja. Dobre sa mi počúvali nielen starostlivo napísané dialógy, ale aj vkusná hudba, takže tri hviezdičky bez pochybností. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě civilní Michael Douglas, charismatický prezident vdovec. A Annette Bening, zajímavá, netuctová žena. Love story po americku, na pozadí politické zápletky, ale vše je vkusné, pravděpodobné. Navíc vtipné. Douglas je sexy jako Bill Clinton a dokonale okoukal jeho gesta v tom nejlepším slova smyslu. Při pohledu na oválnou pracovnu mne vždycky napadne Vrtěti psem, ale to sem teď nepatří. Happy end nemůže chybět, ale stejně „Chtěl jsem ti něco dát… tu má“. Kytkou nikdo nic nezkazí, ani americký prezident. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)
  • Počas zimy, v ktorej sa film odohráva, by bolo nemožné dostať ruže z "Ružovej záhrady". (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)

Reklama

Reklama