Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film o záměně amerického prezidenta. Žádný bláznivý Reitman ve stylu Krotitelů duchů či bláznivý Reitman jako v Evoluci, nýbrž tohle je detailně propracovaná inteligentní komedie s vážným tématem, jak zastoupit prezidenta v kómatu. I když si chvílemi říká divák, že první dáma by poznala okamžitě svého manžela, tak tady jej pozná až po čase a nakonec se z toho vyvine i pěkný románek. Kevin Kline dvojníka zahrál bravurně stejně tak jako Sigourney Weaver první dámu, ale u ní mě to vůbec nepřekvapuje. Reitman ji měl již ověřenou z Vetřelců a především ze svých Krotitelů duchů a podle mě do role první dámy se z těch hereček 80. a 90. let hodí nejvíce. A ti dva prezidentovi rádci hráli také skvěle. K tomu propracovaný scénář a je tu pro mě jedno velké překvapení. Škoda jen, že tento film není tak známý jako jiné od Ivana Reitmana. [6270. hodnocení, 160. komentář, 71%] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama