Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve stejné sestavě o 10 let dříve, i tentokrát se jedná o originální a zvráceně zábavné guilty pleasure, které neochvějně dokazuje, že do stejné (nebo přinejmenším podobné) řeky lze vkročit i dvakrát. Ovšem zatímco ve Wandě vládli Kline s Palinem, ve "stvořeních" zcela dominuje geniální John Cleese! 80% ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jak jsem slyšel, že tu hraje John Cleese, věděl jsem, že o zábavu je postaráno. Humorný příběh o tom, jak byla jedna malá ZOO pohlcena mocným konglomerátem je vyšperkovaná celou řadou skvělých hlášek a vůbec celý "mýtus o bezuzdném chtíči ředitele" mi stačil na to, aby mě film skutečně dokázal pobavit. Jamie je zde opravdu sexy takovým sexy způsobem.:) ()

Reklama

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Hezká pythonovská komedie, která rozhodně neurazí. Občas to sice už trochu skřípe, některé scény jsou ale zase nezapomenutelné (například reklamní zoo), jiné gradují i potom, co už si člověk myslí, že není kam. John Cleese tu jako tušený milovník skutečně exceluje, celý film zvedá ještě výš. Pokud máte náladu zasmát se hodně bláznivé komedii, která má ale úroveň, je to jasná volba (stejně jako Ryba). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Většina filmu se odehrává v zoo v Marwoodu. Marwood je prostřední jméno hlavního představitele Johna Cleese. (HappySmile)
  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)

Reklama

Reklama