Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Recenze uživatele karnifex k tomuto seriálu (9)

Modrooký samuraj (2023) 

Ty čtyři **** jsou za prvních pět dílů, ty jsou vynikající. Pak se většina toho vytratí a zbude sotva průměrná zábava, na kterou se člověk dívá spíš jen kvůli zájmu o postavy, které v předchozím ději dokázaly upoutat pozornost. ()

Nečistý kov (2023) (S01E01) 

Velmi slušný úvod. Pokud jsem měl obavu (často spojenou s kreslenými filmy), že se jedná spíše o záležitost pro děti, tady byla rozptýlena - velmi dospělé. Navíc klišé (další obvyklý nešvar animované tvorby) je zde minimum. Výborný souboj v dódžó, vzpomínky na dětství u výrobce mečů zpracovány skvěle - dojemné, ale v rozhodně ne citově vydírající (oceňuji, to se málokdy podaří). Právě tak přátelství s Ringem - výborně! ()

Nečekaný živel (2023) (S01E02) 

Atmosféra městečka slavícího svátek zpracována nádherně! A k tomu výborná linka s princeznou Akemi - tak zvláštně nejednoznačnou hrdinku je radost sledovat. ()

Omezený počet cest (2023) (S01E03) 

Linka s Akemi stále vynikající. Vývoj vztahu Mizu a Taigena lehce na hranici klišé, ale neuráží. Snad jen zpracování problematiky postavení žen v minulosti tady má trochu agitační podobu. ()

Podivnosti (2023) (S01E04) 

Velmi erotický díl - pokud existovaly pochybnosti, zda se nejedná o seriál "spíše pro děti", tady byly rozprášeny. A jakkoliv jsou poučení majitelky nevěstince často spíše banality, některé scény/úvahy zde jsou výborné. Vynikající souboj dvou neznámých samurajů v městečku ("malířův podpis"). Setkání Mizu a Akemi u saké je bravurní. "Záchrana" unese dívenky nečekaně děsivá (aspoň pro mě) a její následný komentář v rozhovoru s majitelkou nevěstince nesmírně dojemný. Nejmrazivější pro mě ale byla scéna s Fowlerem v kapli - nutí k zamyšlení.. ()

Příběh o róninovi a nevěstě (2023) (S01E05) 

Tak tady se Kill Bill přímo zjevuje - Tisíc drápů a Osmaosmdesátka jedno jsou! Linka se vzpomínkami na Mizuino manželství je nečekaná - ale bohužel také ne příliš dobře vystavěná. A velmi mění pohled na Mizu (stejně jako její zrada Akemi) - tady se z ní stává úplně jiná postava, než jakou byla v předchozích dílech. ()

Všechny zlé sny a zlostná slova (2023) (S01E06) 

Úvodní pronikání do hradu je jako počítačová hra (stealth action) - až jsem měl občas tendenci chytnout myš a začít hrdinku ovládat. A tomu předcházející Mizuina modlitba (?) je působivá. "Zábavný" rockandrollový souboj trochu ruší a ani "drogové vidiny" mi příliš nesedly. Celkově spíše slabší díl. ()

Nic se nezlomí (2023) (S01E07) 

Opět spíše slabší díl - nemá tempo ani výraznější myšlenku. Dobrá je zde jen linka s princeznou Akemi. ()

Velký požár roku 1657 (2023) (S01E08) 

Opět spíše slabší - dobývání (a především bránění) města je plné absurdních nelogičností, právě tak jako konfrontace Mizu s Fawlerem. Hodně křečovité otevření vrátek pro druhou sérii nevěstí moc dobrého.. ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama