Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon & Walter Matthau je pro me znamka kvalitniho humoru a slusne odvedene prace. Kdyz jsem vedl rozhovor s britskym profesorem, tak mi vyjmenoval tenhle film, jako jednu z nejlepsich komedii, ktere kdy videl. Musim s nim naprosto souhlasit, ne kazdy tohle pochopi jak ma, nejmladsi generace to uz tak skvele videt nebude, ale to je jejich problem. V dnesnim svete prcicek a nemeckym teen komedii je tohle neco uzasneho!!!!! ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, při jejímž prvním sledování jsem se u některých scén téměř válel smíchy. Staříci v podání Lemmona a Matthaua (oba dva excelentní) jsou i přes některé dost výrazné chyby naprosto neodolatelní. Vše korunováno Lemmonovým stařičkým chlípným otcem :) Výborný scénář a povedený humor dělají své a proto se na tento film podívám v budoucnu kdykoliv a rád. Než dlouhosáhle komentovat, raději se podívat... ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ja viem,že je to naivné a v podstate aj klišovité podanie susedských vzťahov dvoch starých ale stále čiperných pánov.....ale tá úžasná chémia aká vládne medzi predstaviteľmi hlavných úloh je nefalšovaná a originálne čarovná. Viem,že sa obaja herci poznali celý život a boli priatelia ale to je výhoda ktorú tak dobre zúročili v budovaní tejto vždy roztomilej komédie kde obaja bardi predvádzajú svoje nesporné herecké nadanie....videl som to mnohokrát a vždy ma to úprimne rozosmeje....zahreje...nie je to účelové vulgárne...nie je to umelo niekam tlačené..je to film so srdcom....dúfam,že ste obaja spolu v nebi a stále sa tak rozkošne " nemáte radi " :) Hodnotil som oba diely súčasne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná dôchodcovská komédia bez tempa (asi zámer?), o dvoch vitálnych postarších pánoch. Lemmon i Matthau podávajú natoľko zanietené výkony, plné elánu a lišiackosti, až je ťažké rozhodnúť, komu z nich máme držať palce. Všetko sa deje samozrejme kvôli žene. K tomu príjemná snehová atmosféra a hrejivé podporné roličky (Hannah, Pollak, Davis). Ale vždy ma to nudilo. Možno zmením názor o 60 rokov. Diváci však boli prekvapivo nadšení a do dvoch rokov sa objavil sequel. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dříve než první díl jsem viděl dvojku, která mě upřímně bavila o trochu více. Je v ní více humoru, točící se hlavně mezi Lemmonem, Matthauem a Sophií Loren. Tady se taky najdou hodně dobré sekvence, ale hlavní ženská hrdinka Ann-Margret mě přeci jen tolik nebere. To spíš párádní Burgess"Mickey"Meredith. Hodnocení dávám nakonec stejné, ale toto je spíš takových 3.5. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama