Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Recenze (187)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ja viem,že je to naivné a v podstate aj klišovité podanie susedských vzťahov dvoch starých ale stále čiperných pánov.....ale tá úžasná chémia aká vládne medzi predstaviteľmi hlavných úloh je nefalšovaná a originálne čarovná. Viem,že sa obaja herci poznali celý život a boli priatelia ale to je výhoda ktorú tak dobre zúročili v budovaní tejto vždy roztomilej komédie kde obaja bardi predvádzajú svoje nesporné herecké nadanie....videl som to mnohokrát a vždy ma to úprimne rozosmeje....zahreje...nie je to účelové vulgárne...nie je to umelo niekam tlačené..je to film so srdcom....dúfam,že ste obaja spolu v nebi a stále sa tak rozkošne " nemáte radi " :) Hodnotil som oba diely súčasne. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Slavná dvojice, která spolu odtáhla mnoho filmů si to rozdává i v důchodcovském věku. Sousedské vztahy se vším, co k nim patří a pokud se k tomu přidá krásná žena v nejlepších letech, pak dokáží být oba dostatečně "okouzlující" :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie o přátelství, "nepřátelství", lásce, "válce", Walteru Matthauovi, Jacku Lemmonovi a jejich dětech. A za zvláštní zmínku stojí i Burgess Meredith jako otec Jacka Lemmona. Na toho zaručeně hned tak nezapomenete :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mí rodiče byli z tohoto filmu docela odvázaní, já jsem ale jejich nadšení nesdílel. Je to docela pohodovka, ale že bych si to musel pouštět stále dokola a učit se nejpovedenější dialogy, to tedy určitě ne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Válka kamarádů na stará kolena! A o co? Nejprve jen tak, ze staré, mnohaleté sousedské rivality, později kvůli nově přistěhované postarší, přesto stále půvabné ženě.. Výborné obsazení brilantně korunují Walter Matthau & Jack Lemmon. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 90%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie (s excelentním hereckým obsazením) o mužské ješitnosti a furianství a v neposlední řadě také o tom, proč jsou sousedské hádky neřešitelné... Chvála stáří a oslava moudrosti aneb i důchod se dá prožít adrenalinově a naplno... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná dôchodcovská komédia bez tempa (asi zámer?), o dvoch vitálnych postarších pánoch. Lemmon i Matthau podávajú natoľko zanietené výkony, plné elánu a lišiackosti, až je ťažké rozhodnúť, komu z nich máme držať palce. Všetko sa deje samozrejme kvôli žene. K tomu príjemná snehová atmosféra a hrejivé podporné roličky (Hannah, Pollak, Davis). Ale vždy ma to nudilo. Možno zmením názor o 60 rokov. Diváci však boli prekvapivo nadšení a do dvoch rokov sa objavil sequel. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dva nakrknutí staříci v podání nejlegračnější filmové dvojice americké kinematografie! Není to tak zábavné, jako třeba nedoceněná Správná dvojka, ani jako svůj vlastní druhý díl, ale i tak je to nadprůměr a zvlášť Walter Matthau se parádně vyřádil. 60 % ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Matthau si po společném boku zahráli i v důchodu. Tentokrát ztvárnili dvojici znepřátelných sousedů, kteří se mají uvnitř rádi, ale když se do přátelství připlete ženská, tak kamarádství jde stranou..... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Mám rád inteligentné a originálne komédie a mám rád Jacka Lemmona a Waltera Matthaua - to snáď stačí ako dôvod prečo dávam tak vysoké hodnotenie, nie? Že nie? Daj si pohov, kamoš! ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční komedie se vším co k ní patří. Výborná dvojice znepřátelených staříků v podání Waltera Matthau a Jacka Lemmona, kteří svádějí sousedský boj o dámu z okolí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ááá, už viem, tvoj vták sa Ti nepostavil. Jedná sa o jednu z komédií môjho detstva. Inteligentný a milý humor, veľmi sympatické postavy hlavné a aj vedľajšie, skvelé dialógy, príjemná hudba a dobré nápady. Mám to proste veľmi rád......80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdo by si byl pomyslel, že dědkové mohou být tak zábavní. Možná američtí důchodci zábavní jsou. A ten nejstarší v tomto filmu je zároveň ten nejzábavnější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi?“ - „Podchlazení je mrcha. Mrtvice je rychlejší.“ - „Mrtvice nestojí za nic. Člověk může skončit jako ležák. Já bych bral infarkt.“ - „Víš, co říkal Jacob? Starý Billy Hinshel se prý zabil v autě. Narazil do náklaďáku. Jeho auto přeletělo most do řeky Mississippi.“ - „Ten má ale štěstí!“ - „To jo.“ Co se asi tak může stát, když vitální, svérázná a okouzlující dáma vtrhne jako uragán do jinak poklidného, rutinního života 2 znesvářených kmetů? Myslím si, že herectví ústředního páru v tomto filmu jsem schopný plně docenit až teď, když už mám jisté zkušenosti s jejich dřívějšími společnými snímky. Oba jsou tu perfektní! A Ann-Margret zas typově přesná. A i když má film i své smutnější, dojemnější momenty, jde hlavně o hřejivou, pohodovou a často i velmi vtipnou záležitost, která funguje nejen o Vánocích. Humor je sice tu a tam i slabší, jednodušší (třeba 94letý prasácký otec je mnohdy na hraně…a na konci snímku i za ní), přesto jde o povedenou komedii za silné 4*. „Děti. Žít se s nima nedá a zastřelit je člověk taky nemůže!“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Daj Boh šťastia tomu domu všetkým ľuďom v ňom a nech mu slnko večne svieti každým božím dňom. Nech ho sused v láske má, nech mu priazeň zachová' - tak toto prianie by si títo dvaja susedia nezavinšovali ani na Vianoce, či v posledných dňoch svojich životov. Krásna senilná komédia, ktorá je väčšinu filmu príjemná a vyrývačské vtipy starých susedských bojovníkov sú neskutočne šťavnaté. Štipka romantiky vôbec neuškodí a už vôbec nie, keď ju má na svedomí pôvabná Ann-Margret. A je neskutočne úžasné sledovať, v koľkých filmoch zohráva dvojica Lemmon & Matthau tak dokonalý pár a pritom v tak odlišných charakteroch postáv. 85%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, která je ale o něco sentimentálnější a předvídatelnější než třeba podobně seniorský film "Na Zlatém jezeře". ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, které by neškodila trochu menší stopáž. A musím se přiznat, že tu 4 jsem filmu definitivně přiřkl až když se rozjeli titulky a uviděl jsem vystřižené scény.. to byl nářez!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Daj si pohov, kamoš!" (Grumpy Old Men), ktorý v roku 1993 natočil režisér Donald Petrie, je hereckým koncertom dvoch skúsených, ostrieľaných, charizmatických amerických hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau sa chopili hlavných úloh s vysoko profesionálnym prístupom a sviežim elánom. Stvárnili dvoch tvrdohlavých, starnúcich mužov, Johna Gustafsona a Maxa Goldmana, ktorí majú medzi sebou dlhoročný spor. Sú to susedia, ktorí sa nemajú radi a neustále si robia rôzne naschvály. Ich vzájomná rivalita sa ešte viacej vyostrí, keď sa zoznámia s ich novou susedkou Ariel Truaxovou. Obaja totiž majú záujem získať si jej sympatie a lásku. Predovšetkým vďaka výborným hereckým výkonom Jacka Lemmona a Waltera Matthaua je tento snímok príjemnou geronto komédiou, ktorá sa postupom času stala klasikou vo svojom žánri. *** ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Zábavné, úsměvné, svérázné, dojemné... Krásná komedie plná sarkasmu, ironie, předstírané nenávisti a lidskosti. Jack Lemmon a Walter Matthau byli Páni Herci. Každý hrál jinak, navzájem si báječně kontrastovali a dohromady tvořili skvělou sympatickou dvojku, jež mě nikdy nenechala chladným, a nemyslím, že mě někdy omrzí. Ačkoli je film trochu naivní ve vykreslování stáří, je ve svým provedením tak přesvědčivý, že si nenechám kazit dojem a dám rád plný počet. ()

Reklama

Reklama