Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Richie666 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo s přehledem říct, že je úplně zbytečný. Daleko zajímavějších či mnohem lépe zformulovaných myšlenek, charakterů, zvratů a osudů už jsme byli svědky (z těch nejznámějších) například v dramatu Awakenings, Přeletu nad kukaččím hnízdem nebo později v Čisté duši, přičemž Girl, Interrupted nepřichází s jedinou inovací (kromě pohlaví hlavních protagonistů). Bohužel vzhledem k méně nápaditému scénáři mně to přijde zatraceně málo. Pořád jsem na něco čekal, co bych na tomto filmu mohl ocenit, nic ale nepřišlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická liečebňa alebo ústavy jej podobné sú vždy vďačným námetom pre drámu. Rozhodujúce potom je, či kvalitnú alebo nie. No, tu stačí pozrieť na meno režiséra a hlavných úloh a bolo mi jasné, že nejaké to zaujatie by malo nastať. A sčasti sa stalo. Ide o hlavnú dejovú líniu, ktorá až tak neinovuje. Toto je ale len ďalšie odhalenie z útrob kliník pre duševne narušené osoby, ktoré sa nedostáva až tak pod kožu, akoby som si želal. Herecky lahodiace, znova som si pripomenul extra mne vyhovujúcu Whoopi. 80%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Narušenie som vnímal ako nenáročný, pozerateľný film s neprehliadnuteľnými hereckými výkonmi. Nemyslím si, že okrem prostredia, je možné tento film porovnávať s Preletom. Ten je predsa v úplne inom leveli. Netreba sa zamýšľať nad úrovňou psychiatrie v danej dobe, s diagnostikou a liečbou. Prínosné bolo, že na osudoch a správaní sa niekoľkých pacientiek boli načrtnuté nejasné hranice medzi "zdravými" a psychiatrickými pacientmi. Každý herec potvrdí, že hrať negatívne postavy je ľahšie, pretože sú plastickejšie a zaujímavejšie. Aj preto tak vynikol výkon Angeliny Jolie. Ale nielen preto. Winona Ryder popri nej vyzerala ako spiaca bábika, ktorej život prebieha v mysli a na stránkach denníčku. Neľutujem, že som si tento film pozrel, aj keď nič mimoriadne mi jeho sledovanie neprinieslo. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Rozhárané děvče, které neví, co vlastně chce, takže se nechá (lehce nedobrovolně) zavřít do blázince, aby zjistila, že její problémy vlastně nejsou žádné problémy. Nicméně se jí tam zalíbí tak, že tam stráví celý rok a pak "uzdravena" se může vrhnout do života. Winona Ryder dobrá, sedmnáctiletou naivku zahrála i ve třiceti bez problémů, ovšem co předvedla Anželína, to nemá obdoby. Její fanynka určitě nejsem, spíš naopak, ale za tohle si toho plešouna fakt zasloužila. Nebo že by to nehrála? V tom případě chudák Brad... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. How To Fight Loneliness - Wilco [3:52] ,2. It's All Over Now Baby Blue - Them/Van Morrison [3:50] ,3. The Weight - The Band [4:35] ,4. Got A Feelin' - The Mamas & The Papas [2:52] ,5. Time Has Come Today - The Chambers Brothers [4:53] ,6. Comin' Back To Me - Jefferson Airplane [5:22] ,7. Angel Of The Morning - Merrilee Rush & The Turnabouts [3:11] ,8. The Right Time - Aretha Franklin [4:48] ,9. The End Of The World - Skeeter Davis [2:38] ,10. Downtown - Petula Clark [3:09] ,11. You Need A Rest [1:29] ,12. Claymore [0:51] ,13. The Ward [1:46] ,14. Emergency Room [0:46] ,15. Lisa [1:24] ,16. Seclusion [0:33] ,17. Meds [1:39] ,18. The Tunnels [1:30] ,19. File Reading [1:43] ,20. Toby/My Friends [2:57] ,21. Ambivalence [2:38] ,22. Escape [1:55] ,23. Daddy's Money [2:33] ,24. New Morning [0:57] ,25. Driving In The Rain [3:20] ,26. Last Night [2:16] ,27. So Many Buttons [1:32] ,28. Breakdown [1:50] ,29. Going Home [2:15], ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Většina filmu byla natočena ve státní nemocnici v Harrisburgu v Pennsylvánii, která byla do roku 2005 používána pro léčbu mentálně zaostalých lidí. (HellFire)

Reklama

Reklama