Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný řemeslný ženský western, který se sympaticky bere vážně (narozdíl od přiblblých taškařic typu Sexy pistols) a sbírá body hlavně za sympatické obsazení v čele s uvěřitelnou drsňačkou Stowe, roztomilou MacDowell a sexy Barrymore. A po vzoru Divoké bandy vytáhne při závěrečné přestřelce rotačák. Ale Rychlejší než smrt mě díky Raimiho vyšinuté režii baví víc. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sympatický feministický  pokus o zobrazenie divokého západu z pohľadu štyroch krásnych žien, ktorý však nanešťastie zráža celkové spracovanie, počnúc nejednoznačným scenárom, až po neohrabanú réžiu, "vďaka" ktorej  sú takmer všetky akčné scény skôr na smiech. Bod naviac za fakt pekné herečky a Goldsmithovu hudbu. 50%. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film, ač je to klasika, jsem viděla poprvé teprve včera. Herecké ženské kvarteto se mi líbilo, holky byly myslím pro chlapy dostatečně sexy a drsné, pro nás aspoň nezávislé, když nic jiného. Akce a napětí taky nechybělo, prostě docela pohodový snímek, který se dnes asi bude hodně srovnávat se Sexy Pistols. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašírovaný blábol o sufražetkách Divokého západu - absolutně nezábavný, utahaný a ze všech stran tak nepřesvědčivě zahraný, že chyběl už jen Rimmer, objednávající si v saloonu dvě deci bílého s minerálkou. To už raději romantické drama s C.Eastwoodem a L.Marvinem, kde by ti dva představovali zženštělé prostituty smýkané osudovou láskou, bordelmamá by jim dělal J.Wayne a neslo by to název Hodný, něžný a ošklivý syfilis.. ()

fenka 

všechny recenze uživatele

ačkoli jsem si tuhle čtyřku na začátku nemohla nějak spojit,výsledkem mi bylo velmi příjemné obsazení. A proč by ženský nemohly být hlavníma hrdinkama westernu?!? Hudbu není třeba komentovat,to už udělala většina přede mnou a že skutečně nejslabším bodem na filmu byl scénář? No i filmy k žehlení jsou třeba. A u tohohle kousku,jde i mile zapomenout,jaký to žehlení je vopruz! Takže proč ne? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film je dějově z 19. století a písmo (hrob, hledáček Kody, nápisy atd.), kterým se píše je současné. V tu dobu ovšem byl používán kurent. (Peltaga)

Reklama

Reklama